-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šefo patarimai, kaip gardžiai užmarinuoti antį

Sklando mitas, kad antis – kaprizingas paukštis ir ne kiekvienam jį pasiseka tinkamai iškepti. Artėjant šventėms pabandykime sugriauti šiuos įsitikinimus ir paruoškime antį taip, kad nuo stalo ji dingtų akimirksniu, o susižavėję valgytojai klaustų jos recepto. Pirmas žingsnis – marinatas ir paruošimas kepimui – tai pusė darbo, norint skaniai paruošti antį.
Marinuota antis
Marinuota antis / 123RF.com nuotr.

Kaip tai padaryti, pasakoja „Norfos“ prekybos tinklo vyr. mėsininkas Dainius Bartošius, jau antrus metus ruošiantis antis pirkėjams.

Eksperto teigimu, labai svarbu išsirinkti tinkamą paukštį. Paukštis turi būti jaunas, jo svoris paprastai būna iki trijų kilogramų. Jauno paukščio mėsa minkštesnė, sultingesnė, švelnesnio skonio, mat su amžiumi antiena įgauna daug intensyvesnį charakteringesnį skonį, kurio intensyvumas ne visiems priimtinas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dainius Bartošius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dainius Bartošius


„Jei įsigijote šaldytą antį, prieš marinavimą pirmiausiai ją atsišildome vėsioje patalpoje, po to paukštį nuplauname ir nusausiname. Dažniausiai antis marinuojama paprastai – paukštis ištrinamas pasiruoštu prieskonių mišiniu iš išorės ir vidaus. Marinuotis antis paliekama bent vieną naktį šaldytuve. Anties marinavimui naudojame druską, juoduosius pipirus, česnaką, truputį kvapiųjų žolelių (mairūnas, raudonėlis), jei įdaras nesaldus. Jei įdaras saldesnis, naudojame ir saldesnio skonio prieskonius: gvazdikėlius, kardamoną, cinamoną. Saldesnį skystą marinatą galimą pasidaryti ir naudojant medų, sojos padažą,aliejų, pridedant imbiero ar garstyčių“, – pasakoja D.Bartošius.

Tačiau prieskonius marinuojant antieną šefas pataria naudoti saikingai, neprikrauti didelio kiekio ir įvairių, nes prieskoniai užgožia pačios anties mėsos skonį.

123RF.com nuotr./Anties įdaras
123RF.com nuotr./Anties įdaras


Vyr.mėsininkas primena, kad kepant antį ji gali būti prikemšama įvairių įdarų. Įdarams naudojami obuoliai, įvairūs džiovinti ar švieži vaisiai, vaisiai gali būti maišomi su virtais ryžiais. Taip pat įdarams naudojamos su virtais ryžiais sumaišytos anties kepenėlės, širdelės, skilveliai. Vyresnio amžiaus antį galima prikimšti raugintais kopūstais, kurie bus ir puikus garnyras, ir suminkštins anties mėsą.


„Aš vadovaujuosi posakiu, kad gaminti gali visi, tik reikia noro, šiek tiek žinių, nebijoti eksperimentuoti, visa tai daryti su meile. Tuomet, neabejoju, visos šios pastangos bus įvertintos, o jei kada nepasiseks, visada galima kitą kartą padaryti geriau“, – šypsosi D.Bartošius ir linki visiems gražių švenčių ir skanių antyčių. Na, o jeigu nesinori kepti patiems, visada galite nusipirkti šviežiai keptą antį „Norfos“ parduotuvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius