Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gruodžio 16d. 19:00

Šefo R.Bolgovo receptas šventėms: keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos daugiau nei savaitei, imame ieškoti patiekalų, kurie galėtų nustebinti svečius, idėjų.

„Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ir siūlo pasigaminti gardų, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą

„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako šefas.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Ingredientai:

  • 1 kg šviežių vištų blauzdelių be sąnario;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 15 g smulkinto česnako;
  • žiupsnelis obuolių pyrago prieskonių mišinio;
  • 4 kriaušės;
  • 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 40 g aliejaus;
  • mėtų, papuošimui.

Gaminimas:

1. Šviežias vištos blauzdeles sumaišome su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais, graikišku jogurtu ir dedame į šaldytuvą nakčiai.

2. Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170°C ir kepame 40 min.

3. Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką