Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2016 rugsėjo 4d. 13:00

Sekmadienio desertui – gardus varškės pyragas. 15 receptų

Švediškas varškės pyragas „Ostkaka“
Shutterstock nuotr. / Švediškas varškės pyragas „Ostkaka“

Gera žinia – varškės pyragai patinka visiems. Todėl rinkitės ir gaminkite patį skaniausią!

TAIP PAT SKAITYKITE: Saldi nuodėmė – karšto šokolado receptai

Receptai
Receptas: Karališkas obuolių ir varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 47
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.

2. Supilkite tirpintą sviestą, viską gerai išmaišykite ir rankomis suformuokite trupinius, pusę jų kiekio atidėkite.

3. Kiaušinius išplakite iki vientisos masės, sumaišykite su kefyru, plakinį po truputį supilkite į miltų mišinį, užmaišykite vientisą tešlą ir supilkite ją į sviestu išteptą stačiakampę kepimo skardą.

4. Paruoškite įdarą: kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite pertrintą varškę. Gautą masę paskleiskite ant paruoštos tešlos.

5. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir išdėliokite ant varškės masės.

6. Likusius tešlos trupinius užbarstykite ant obuolių, jei norite, užberkite cukraus (pyrago paviršius bus traškesnis) ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Ingredientai
Miltai: 800.00 g
Cukrus: 500.00 g (300 gr. tešlai ir 200 gr. įdarui)
Sviestas: 250.00 g
Kefyras: 200.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 vnt. tešlai ir 2 vnt. įdarui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilė: 2.00 vnt. (pakelis tešlai ir pakelis įdarui)
Varškė: 500.00 g (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (įdarui)
Obuoliai: 10.00 vnt. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.5 / 17
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Kuo smulkiau sutrupinkite sausainius, sumaišykite su riebalais ir cukrumi.

2. Sukrėskite sausainių masę į 24 cm skersmens kepimo formą (naudokite formą su išimamu dugnu), tolygiai paskirstykite, paspauskite delnu, kad neliktų tarpelių.

3. Varškę išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite citrinų sultis. Dubenyje iki standumo suplakite grietinėlę, atsargiai įmaišykite į varškę.

4. Sukrėskite varškės kremą ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstykite, pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą. Išimkite pyragą, užkrėskite porą šaukštų vyšnių džemo, tolygiai paskirstykite ir dar valandėlę palaikykite šaltai.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (Pyrago pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (Pyrago pagrindui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (Pyrago pagrindui ir varškės kremo sluoksniui 3–4 šaukštai cukraus)
Varškė: 400.00 g (Varškės kremo sluoksniui)
Grietinėlė: 300.00 ml (Varškės kremo sluoksniui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Varškės kremo sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Varškės kremo sluoksniui; šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Vyšnių džemas: 100.00 g (Varškės kremo sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėtis su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 33
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, razinomis, susmulkintais riešutais. Sudėkite obuolių skilteles ir dar kartą gerai išmaišykite.

3. Kiaušinius išplakite su aliejumi ir sumaišykite su miltų ir obuolių mišiniu.

4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite pusę tešlos ir išlyginkite paviršių. Sudėkite riekelėmis supjaustytą sūrį, o ant viršaus – likusią tešlą.

5. 180°C karštumo orkaitėje kepkite apie 50 min. Iškepusį iš karto apibarstykite miltiniu cukrumi. Varškėtis skaniausias karštas, su jogurto padažu arba vaniliniais ledais.

Ingredientai
Obuoliai: 600.00 g
Riešutai: 50.00 g (lazdynų ar bertoletijų)
Miltai: 7.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Razinos: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (arba lydytas sviestas)
Varškės sūris: 250.00 g (geriausiai tinka saldus desertinis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėtis su maskarpone
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.2 / 20
Kaip gaminti

1. Iš visų tešlai skirtų produktų (sviestas turi būti kambario temperatūros) užminkykite tešlą, įdėkite į maišelį ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve.

2. Iš sustingusios tešlos iškočiokite du turimos formos dydžio lakštus ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 10–15 min.

3. Želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

4. Maskarponę ištrinkite su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Plona srovele supilkite želatinos tirpalą, gerai išmaišykite ir trumpam padėkite į  šaldytuvą.

5. Grietinėlę standžiai išplakite ir įmaišykite į pradėjusią stingti maskarponės masę.

6. Vieną iškepusios tešlos paplotį įdėkite į formą aukštais kraštais, sukrėskite varškės masę, uždenkite kitu papločiu ir bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

7. Sustingusį varškėtį išverskite iš formos, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.   

Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Cukrus: 4.00 valg. š. (1 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. varškės masei)
Miltai: 125.00 g (tešlai)
Džiūvėsiai: 125.00 g (maltų, tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Maskarponės sūris: 200.00 g (varškės masei)
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus, varškės masei)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios, varškės masei)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (varškės masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių, varškės masei)
Želatina: 15.00 g (varškės masei)
Apelsinai: 1.00 vnt. (4 valg. š. sulčių, varškės masei)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis varškės pyragas su „Rygos balzamu“
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.2 / 5
Kaip gaminti

1. Garuose lydytą sviestą sumaišykite su gerai išplaktu kiaušiniu, 2 šaukštais sutirštinto pieno. Ištirpinkite 150 g cukraus ir rudąjį cukrų. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilkite skystą plakinį.

2. Gerai išminkykite. Turi gautis biri tešla. Apie 40 min. palaikykite šaldiklyje.

3. Skardą ištrinkite sviestu. Sutarkuokite pusę tešlos ir ant jos šaukšteliu protarpiais išdėliokite uogienę.

4. Grietinę ir 6 šaukštus sutirštinto pieno sumaišykite su varške ir maskarpone. Supilkite kartu su vaniliniu bei 50 g paprasto cukraus ir gerai išplaktus 2 kiaušinius. Permaišykite. Užliekite ant tešlos.

5. Sutarkuokite likusią tešlą. Kepkite apie 40 min. Dar šiltą apšlakstykite "Rygos balzamu" ir užtarkuokite juodu šokoladu.

Valgyti geriausia kitą dieną, nes skaniausias susistovėjęs - tampa tortu :)

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Miltai: 350.00 g
Cukrus: 200.00 g
Sviestas: 200.00 g
Sutirštintas pienas: 8.00 valg. š.
Kakava: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Juodųjų serbentų uogienė (arba mėlynių) 100.00 g
Maskarponės sūris: 250.00 g
Varškė: 250.00 g (trintos)
Grietinė: 4.00 valg. š.
"Rygos balzamas" 50.00 ml
Juodasis šokoladas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Prancūziškas varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 156
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite trupininę tešlą: sviestą sutarkuokite burokine tarka (rekomenduoju jį prieš tai atšaldyti) ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius trupinius.

2. Paruoškite įdarą: varškę gerai išmaišykite (geriausia mikseriu) su likusia puse stiklinės cukraus, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais.

3. Į kepimo formą sudėkite pusę tešlos, tada per vidurį - varškės įdarą, o ant viršaus - likusią dalį tešlos. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus :)

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Vilija Belevičienė

 

 

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 st.
Varškė: 400.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (2-3 arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.9 / 11
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų.

2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (galite ir nulupti, bet nebūtina), tada dubenyje  sumaišykite juos su šaukštu vanilinio cukraus bei žiupsneliu cinamono. Viską paskleiskite ant skardos (kad obuoliai nebūtų sulipę vienas ant kito) ir pakepkite trumpai orkaitėje (apie 10–15 min.). Padėkite, kad atauštų.

3. Pasiruoškite tešlą, t. y. trupinius: sviestą (geriausia prieš tai atšaldyti jį) sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su 0,5 stikl. cukraus ir miltais. Pirštais viską trinkite, maišykite tol, kol gausis trupiniai, panašūs į smėlį. Tada masę supikite į skardą ir dėkite į 175 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 15 min., vis pamaišydama, kad trupiniai iškeptų vienodai. Geriausia kepimo laiką žiūrėti pagal pačius trupinius, t. y. kai pagels, bus iškepę. Iškepusius trupinius padėkite ataušti.

4. Paruoškite įdarą: dubenyje išplakite grietinę, varškę ir 0,5 stikl. cukraus (jei mėgstate saldžiai,  cukraus galite dėti daugiau). Ant nedidelės ugnies ištirpdykite želtiną (tik saugokite, kad neužvirtų) ir praaušusią supilkite į varškės ir grietinės masę. Tada atsargiai šaukštu įmaišykite keptas obuolių skilteles.

5. Dabar prasideda paties pyrago lipdymas. Paimkite torto formą (galite naudoti kokią tik norite, aš naudojau Tupperware, kurioje dažnai ir gaminu želė tortus). Supilkite pusę trupinių, tada dėkite grietinės, varškės ir obuolių masę. Ant viršaus suberkite likusią pusę trupinių tešlos. Uždenkite ir padėkite šaltai, kad sustingtų.

Pyragas iš tiesų pateisino mano lūkesčius, nes buvo ir skanu, ir gana gaivu. :) Patiko ir mažiausiajam mūsų šeimos nariui, ir vyrui. :)  Ir, tiesą sakant, bent jau man tai buvo kažkas nauja. :) Kadangi varškės ir obuolių masė pakankamai greitai sustingo, trupiniai liko traškūs. Tikiuosi, kad ir jums patiks. Skanaus! :)

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Vilija Belevičienė

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (po 0,5 stikl. tešlai ir įdarui)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Obuoliai: 4.00 vnt. (4–5 vidutinio dydžio, geriau rūgštesni arba saldžiarūgščiai)
Grietinė: 300.00 g (liesa, 15 proc. riebumo)
Varškė: 300.00 g (300–400 g)
Želatina: 5.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivus ir lengvas varškės pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 24
Kaip gaminti

1. Duonos lazdeles sutrupinkite kuo smulkiau. Ištirpinkite sviestą, sumaišykie jį su smulkintomis duonos lazdelėmis ir išklokite šia mase kepimo formos dugną (tvirtai prispauskite).

2. Gerai išplakite varškę, jogurtą, sutirštintą piena, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Išplaktą masę supilkite į kepimo formą ant duonos lazdelių pagrindo.

3. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30–40 min.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Kai šiek tiek atvės, šaukštu ar kitu įrankiu liekite šokoladą ant pyrago viršaus arba leiskite vaikučiams „nupiešti“, ką tik nori :)

Receptą atsiuntė Nina Balinskienė

Ingredientai
Duonos lazdelės su sezamais: (1 pakelis) 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Varškė: 360.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas)
Jogurtas: 400.00 g (natūralus)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Juodasis šokoladas: 30.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės pyragas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.4 / 20
Kaip gaminti

1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė.

2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite.

3. Varškę išmaišykite su kiaušinių plakiniu, manų kruopomis, kepimo milteliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis.

4. Masę sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

5. Obuolius nulupkite, perpjaukite, išpjaukite sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje puseles įpjaukite ir sudėkite ant apkepto pyrago. Kepkite dar apie 20 minučių.

6. Abrikosų džemą pakaitinkite ant silpnos ugnies ir užpilkite ant kepinio. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st. (pusės st.)
Vanilinis cukrus: 25.00 g (1 pakelis)
Manai: 1.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (13 proc. riebumo)
Varškė: 600.00 g (liesa)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 - 2 arbat. š. žievelių)
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 - 4 vnt.)
Džemas: 4.00 valg. š. (abrikosų)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininis varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 22
Kaip gaminti

1. Padažui skirtas šaldytas uogas užpilkite cukrumi ir atitirpinkite.

2. Citriną nuplaukite trinant šepetėliu. Nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis.

3. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos.

4. Trynius išsukite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite žieveles ir išmaišykite. Po truputį supilkite grietinėlę ir gerai išsukite.

5. Suberkite miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

6. Masę sudėkite į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekite su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 400.00 g (200 - tešlai ir 200 - padažui)
Varškė: 350.00 g (liesa)
Grietinėlė: 100.00 ml (neriebios)
Miltai: 1.00 st.
Pudingas: 20.00 g (0,5 pakelio vanilinio pudingo miltelių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Uogos: (šaldytos gervuogės arba avietės - padažui) 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų pyragas su varškės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.8 / 5
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius, razinas sudėkite į indą ir išmaišykite.

2. Išplaktus kiaušinius supilkite į ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą, įmaišykite nuo apelsino nutarkuotas žieveles, sultis.

3. Sviesto ir kiaušinių masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite stambiai tarkuotą moliūgą.

4. Tešlą sudėkite į 30 cm x 20 cm dydžio kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite paviršių ir kepkite180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

5. Varškę, kambario temperatūros sviestą, miltelinį cukrų, nutarkuotas apelsino žieveles, sultis gerai išsukite ir atšaldykite. Kremu aptepkite iškepusį ir ataušusį pyragą, papuoškite apelsino žievelėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukrus: 300.00 g (tešlai)
Kepinių prieskoniai: (tešlai) 3.00 arbat. š.
Razinos: 175.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 285.00 g (200 - tešlai ir 85 - kremui)
Apelsinai: 2.00 vnt. (1 nutarkuotų žievelių ir 1 valg. š. sulčių - tešlai ir pusės apelsino sulčių, 1 nutarkuotų žievelių - kremui)
Moliūgai: 500.00 g (nulupto - tešlai)
Varškė: 200.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Švediškas varškės pyragas „Ostkaka“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 46
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite plaktą grietinėlę, pieną, krakmolą ir smukintus migdolus (juos reikia apkepti keptuvėje, nulupti odeles ir sutrinti).
  2. Į masę sukrėskite varškę, viską išmaišykite, paskui suberkite miltus, vėl išmaišykite.
  3. Masę supilkite į pašildytą ir pateptą sviestu formą, uždenkite kepimo popieriumi.
  4. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Idealiai iškeptas pyragas turėtų būti su rusva plutele.
  5. Pravėsusį galima papuošti uogomis, vaisių gabaliukais ar plakta grietinėle.
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (plakta)
Cukrus: 130.00 g (130-200)
Pienas: 100.00 ml
Krakmolas: 15.00 g
Miltai: 10.00 valg. š.
Migdolų miltai: 5.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kūmos pyragas su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 49
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava.
  2. Įtarkuokite sviestą ir rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinių. Įmaišykite grietinę.
  3. Pusę tešlos sudėkite į 26 cm skersmens tortinę, paviršių išlyginkite. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, kepkite 15 minučių.
  4. Varškę pertrinkite pro sietelį ir suplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.
  5. Gautą masę supilkite ant apkepusio pyrago pagrindo. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.
  6. Pakeptą pyragą ištraukite, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite likusią tešlą. Vėl pašaukite kepti.
  7. Po pusvalandžio, išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti.
  8. Kelias valandas palaikykite šaldytuve, o tada jau skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Varškė: 550.00 g
Miltai: 250.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Kondensuotas pienas: 390.00 g (saldaus)
Kakava: 2.00 valg. š. (miltelių)
Grietinė: 165.00 g (riebios)
Sviestas: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų ir varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 33
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą.
  2. Grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, tačiau ne iki stambių putų. Ją sumaišykite su kremine varške, krakmolu bei kiaušiniais išplaktais su cukrumi.
  3. Tarkuotą moliūgą virkite puode apie 10 min. Atvėsinkite ir sudėkite į varškės masę. 
  4. Viską gerai išmaišę, masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 45 min. Jei į pyragą įdurtas pagaliukas apsivelia tešla, dar leiskite pyragui kepti porą minučių.

Receptą atsiuntė Rūta K.

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Sviestas: 150.00 g
Sausainiai: 360.00 g („Gaidelis“)
Grietinėlė: 150.00 ml (36 proc. riebumo)
Varškė: 500.00 g (pertrintos)
Krakmolas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Moliūgai: 500.00 g (smulkiai tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprastas varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 37
Kaip gaminti
  1. Šaltą sviestą sutarkuojame ir pirštais triname su cukrumi, vanile ir miltais tol, kol gausime daug, vienodo dydžio, šlapių trupinukų.
  2. Varškę gerai suplakame su kiaušiniais, cukrumi, krakmolu ir vanile.
  3. Į nemažą kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) suberiame pusę tešlos trupinių, juos tolygiai paskirstome dugne. Nepamirštam kepimo formos iškloti sviestiniu popieriumi. 
  4. Ant viršaus pilame pusę varškės masės, uždedame džemo, supilame pasilikusią varškę. Likusius tešlos trupinius užbarstome ant viršaus.
  5. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir pašauname pyragą. Kepame apie 1,5 val.
  6. Ištraukę iš orkaitės, paliekame atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau, bent kelias valandas, stingdome šaldytuve.

Receptą rasite čia.

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g ((tešlai))
Cukrus: 400.00 ml ((200 ml tešlai ir 200 ml įdarui))
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis ((tešlai))
Miltai: 500.00 ml ((tešlai))
Varškė: 1.00 kg ((pertrintos, įdarui))
Kiaušiniai: 4.00 vnt. ((įdarui))
Krakmolas: 2.00 valg. š. ((įdarui))
Džemas: 1.00 st. ((įdarui))
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: Rugsėjis: sėkmingiausių dienų kalendorius

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Skilimas Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete: vieni perspėja apie politizavimą, kiti negaili kritikos prezidentei

Aktualu

Ginklų ekspertai: Iranas metų metus dykumoje tobulino tarpžemyninių raketų programą

Aktualu

Girto vairuotojo fiasko Panevėžyje: pareigūnams įkliuvo prie pat policijos komisariato

Vardai

Sasekso kunigaikštienė Meghan Markle: „Didžiuojuosi būdama feministe“

Interviu Tik 15min Kultūra

Vienas garsiausių pasaulio antropologų Thomas Hyllandas Eriksenas: „Mums reikalingas laikas, kai nieko neįvyksta“

Gazas

Eksperimentas Panevėžio gatvėse: ar vairuotojai praleidžia skubančius paramedikus?

Aktualu

V.Uspaskichas: grįžtu į aktyvią politiką paskutinį kartą

Aktualu

Lietuvis Norvegijoje įtariamas pavogęs brangenybių už milijoną

24sek

Atsipalaidavimu nepatenkintas Šaras: „Kokie gali būti sunkumai nusiteikti?“

Verslas

Penktadienį baigiasi era, kai į gyventojų duomenis buvo galima numoti lengva ranka

Vardai

Donatas ir Dainė Baumilos pirmą kartą viešumoje pasirodė su devynių mėnesių dukra

Deuce

Grėsmingiausias varžovas: R.Berankiui „Roland Garros“ burtai lėmė A.Zverevą

Aktualu

Avarija geležinkelyje: prieš apklausą lietuviui prireikė medikų pagalbos, italų advokatui jis paaiškino savo veiksmus katastrofos metu

Lukiškių aikštėje atidaryta skaitykla po atviru dangumi „Vilnius skaito“

Vardai

Edita Daniūtė – apie gyvenimą Italijoje, sužadėtinio meilę cepelinams ir įkurtuves naujuose namuose

Gyvenimas

Interjero dizainerė K.Grybaitė – ironiškai apie lietuvių pasirinkimus: „Vonios plytelės yra viena gyvenimo tragedijų“

Paskutinis sezono „Ginčas“: ar Kaunas pajėgus surengti Finalo ketvertą?

Gazas

Gyventojai Kaimynų dieną raginami paminėti į darbą vykdami drauge su kaimynais

Gazas

Po vasariškos liūties lūžusio medžio suniokotą „Audi“ radęs vaikinas nustėro – kas turėtų atsakyti?

Pasaulis kišenėje

Palanga laukia antplūdžio: gelbėtojai primena, jog Baltija klastinga

Naujienos

Aktualu

Skilimas Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete: vieni perspėja apie politizavimą, kiti negaili kritikos prezidentei

Aktualu

Šiaurės Korėja tikina vis dar esanti pasirengusi kalbėtis su JAV

Aktualu

Orai.lt: karštą savaitgalį gaivins trumpalaikis lietus

Aktualu

Girto vairuotojo fiasko Panevėžyje: pareigūnams įkliuvo prie pat policijos komisariato

Vardai

Sasekso kunigaikštienė Meghan Markle: „Didžiuojuosi būdama feministe“

Verslas

15min studijoje: ką galime veikti su savo duomenimis, įsigaliojus įmones gąsdinančiam reglamentui

Aktualu

Ginklų ekspertai: Iranas metų metus dykumoje tobulino tarpžemyninių raketų programą

Interviu Tik 15min Kultūra

Vienas garsiausių pasaulio antropologų Thomas Hyllandas Eriksenas: „Mums reikalingas laikas, kai nieko neįvyksta“

Gazas

Eksperimentas Panevėžio gatvėse: ar vairuotojai praleidžia skubančius paramedikus?

Aktualu

V.Uspaskichas: grįžtu į aktyvią politiką paskutinį kartą

Aktualu

Lietuvis Norvegijoje įtariamas pavogęs brangenybių už milijoną

24sek

Atsipalaidavimu nepatenkintas Šaras: „Kokie gali būti sunkumai nusiteikti?“

Vardai

Donatas ir Dainė Baumilos pirmą kartą viešumoje pasirodė su devynių mėnesių dukra

Lukiškių aikštėje atidaryta skaitykla po atviru dangumi „Vilnius skaito“

Vardai

Edita Daniūtė – apie gyvenimą Italijoje, sužadėtinio meilę cepelinams ir įkurtuves naujuose namuose

Gyvenimas

Interjero dizainerė K.Grybaitė – ironiškai apie lietuvių pasirinkimus: „Vonios plytelės yra viena gyvenimo tragedijų“

Paskutinis sezono „Ginčas“: ar Kaunas pajėgus surengti Finalo ketvertą?

Aktualu

R.Urbonaitė: atsisakykime požiūrio, kad šioje valstybėje esame nuomininkai

Gazas

Gyventojai Kaimynų dieną raginami paminėti į darbą vykdami drauge su kaimynais

Verslas

Penktadienį baigiasi era, kai į gyventojų duomenis buvo galima numoti lengva ranka

Vardai

Žinau, ką renkuosi

Atnaujinkime namus

Video

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Remontas be nervų

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Naujas regėjimas

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką