Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos
Publikuota: 2021 gegužės 16d. 09:00

Sekmadienio skanėstas – varškės apkepas: klasika ir netikėtais ingredientais praturtinti variantai

Varškės apkepas
Fotolia nuotr. / Varškės apkepas

Varškės apkepą mėgsta maži ir dideli, jo skanaujame ir šaltuoju metų laiku, ir vasarą. Pagaliau, šį kepinį galima valgyti ir pusryčiams, ir vakarienei, karštą, o gal ir atvėsusį. Variacijų begalės, o mes siūlome keletą receptų, belieka rinktis!

Receptas: Varškės apkepas su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 13
Kaip gaminti

1. Per sietelį pertrinkite varškę. Į varškę supilkite grietinėlę, suberkite dalį miltų, supilkite kiaušinių trynius ir viską gerai sumaišykite. Tada suberkite likusius miltus, cukrų ir sutarkuotą vienos citrinos žievelę. Į šią masę supilkite iki standžių putų suplaktus kiaušinių baltymus. Gautą masę sumaišykite.

2. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis. Į skardą dėkite pusę tešlos, ant jos užberkite pusę razinų, tada supilkite likusią tešlą. Apkepo viršų puoškite razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC ir kepkite apie 30 minučių.

Šaltinis: 15min.lt

Ingredientai
Varškė: 3.00 vnt.
Manai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 1.00 st. (pusė)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (6-7 vnt.)
Miltai: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Razinos: 1.00 st.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (4-5 valg.š.)
Sviestas: 1.00 valg. š. (skardai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškės apkepas su padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 39
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Pieną supilkite į puodą, įberkite po žiupsnį cukraus, druskos, vanilinio cukraus ir luktelėkite, kol užvirs.

2. Maišydami suberkite manus ir virkite, kol košė sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, palikite, kad pravėstų. Įmaišykite kiaušinių trynius, tarkuotas citrinos žieveles, per sietelį pertrintą varškę, skystą medų, galiausiai standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

3. Gautą masę sukrėskite į nepridegantį kepimo indą ir šaukite jį į 180 C karštumo orkaitę. Kepkite 30–40 minučių.

4. Paruoškite padažą: grietinėlę supilkite į prikaistuvį (50 ml palikite) ir pakaitinkite (neužvirkite!). Likusią šaltą grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir krakmolu. Maišydami srovele supilkite į ant ugnies kaistantį pieną.

5. Sudėkite nuluptus, griežinėliais pjaustytus rabarbarus ir virinkite, kol padažas sutirštės. Apliekite juo į serviravimo lėkštes išdėliotus apkepo gabalėlius. Tiekite papuošę kiaušininio likerio skonio ledų rutuliukais.

Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Manai: 7.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 150.00 ml
Grietinėlė: 450.00 g (150 neriebios - apkepui ir 300 g 10 proc. riebumo - padažui)
Medus: 150.00 g (skysto)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Krakmolas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (padažui)
Rabarbarai: 3.00 vnt. (lapkočiai - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Klasikinis purus varškės apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 97
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Gilią kepimo formą (aš naudoju keramikinę didelę stačiakampę) ištepkite sviestu, dugną ir kraštus pabarstykite džiūvėsėliais.

2. Baltymus plakite tol, kol suputos. Tada visą laiką plakant pamažu berkite po šaukštą cukraus. Sekančią porciją cukraus dėkite tik kai pirmoji bus visiškai ištirpusi. Plakite apie 7–8 minutes, kol baltymai bus standūs ir blizgantys.

3. Varškę sumaišykite su kiaušinio tryniais, manų kruopomis ir druska, supilkite pieną, vanilę ir tirpintą sviestą. Išmaišykite. Tada po šaukštą atsargiai į masę įmaišykite plaktus baltymus.

4. Masę sudėkite į paruoštą kepimo indą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 40–50 minučių, kol viršus gražiai paruduos.

5. Patiekite šiltą su grietine, uogomis arba mėgstama uogiene.

Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (baltymai atskirti nuo trynių)
Cukrus: 180.00 g
Varškė: 1.00 kg (galite naudoti „President“, pertrintą)
Manai: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 100.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 80.00 g (tirpinto; ir dar šiek tiek kepimo formai patepti)
Džiūvėsiai: 1.00 arbat. š. (formai pabarstyti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Tobulasis švediškas varškės apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 86
Kaip gaminti

1. Cukrų ir kiaušinius lengvai išplakite šluotele. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Sutarkuokite karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašinkite kelis lašus ekstrakto. Arba jei neturite, tai praleiskite šį žingsnį.

2. Tuomet suberkite varškę ir gerai viską išmaišykite. Tešla yra skysta.

3. Kepimo indą arba kepimo indelius ištepkite sviestu. Ir supilkite tešlą.

4. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Apskrudęs paviršius tik prideda skonio.

Švedai valgo su plakta grietinėle ir braškių uogiene. Bet puikiai tinka ir lietuviškas variantas – grietinė + mėgstama uogienė.

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 50.00 g
Migdolų miltai: 60.00 g (galima susimalti migdolų drožlių)
Grietinėlė: 300.00 ml (35 proc. riebumo)
Migdolai: 3.00 vnt. (kartieji; arba šiek tiek karčiųjų migdolų ekstrakto, arba nesukit galvos, jei neturit)
Varškė: 400.00 g (birios, 9 proc. riebumo)
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Drėgnas ir skanus obuolių ir varškės apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 46
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite gana stambiais kubeliais, suberkite į dubenį, pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite keliais žiupsniais cukraus.

2. Kitame dubenyje išsukite trynius su likusiu cukrumu, tada sudėkite varškę ir labai gerai ištrinkite, kad neliktų gumuliukų. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suberkite druską, riešutus.

3. Iki stamdumo išplakite kiaušinių baltymus, sudėkite juos bei obuolius į varškės masę ir atsargiai, bet gerai išmaišykite.

4. Krėskite gautą masę į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą nedidelę kepimo formą, ant viršaus uždėkite kelis sviesto gabaliukus.

5. Kepkite iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol viršus bus gražiai parudęs. Valgykite su uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

Ingredientai
Varškė: 250.00 g (riebios)
Obuoliai: 250.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 2.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai atskirti nuo baltymų)
Citrinos sultys: 0.50 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (maltų)
Lazdynų riešutai: 1.00 sauja (pakepintų ir stambiai sukapotų (nebūtinai))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškės apkepas su ryžiais, obuoliais ir bananais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 8
Kaip gaminti

1. Išplakite kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Nulupkite bananus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Išvirkite ryžius ir palikite atvėsti.

2. Sumaišykite visus ingredientus.

3. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes.

Ingredientai
Varškė: 400.00 g (pusriebės)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Obuoliai: 300.00 g
Bananai: 200.00 g
Ryžiai: 125.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Sveikesnis varškės apkepas su obuoliais ir kitais priedais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 7
Kaip gaminti

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir juos išplakite iki standžių putų, tuomet atskirai suplakite trynius kartu su klevų sirupu.

2. Lėtai supilkite trynius į baltymus ir sumaišykite. Sudėkite visus likusius ingredientus, išmaišykite ir palikite 20 minučių pastovėti, kad išbrinktų avižos.

3. Kepkite varškės apkepą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Ingredientai
Varškė: 400.00 g (pusriebės)
Avižiniai dribsniai: 150.00 g
Jogurtas: 100.00 g (graikiško)
Kokosų gėrimas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Obuoliai: 300.00 g (tarkuotų)
Kokosų drožlės: 20.00 g
Migdolai: 40.00 g
Linų sėmenys: 15.00 g
Kepimo milteliai: 5.00 arbat. š.
Klevų sirupas: 3.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šilkinis varškės apkepas su bananais
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 92
Kaip gaminti
  1. Varškę sutrinkite virtuviniu trintuvu, kad taptų lygia, vientisa mase.
  2. Bananus taip pat sutrinkite.
  3. Varškę suplakite su kiaušiniais ir cukrumi, įmaišykite bananus, pudingo miltelius.
  4. Viską gerai išmaišykite.
  5. Varškės masę sukrėskite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
  6. Apkepą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~35–40 min., kol gražiai paruduos ir patikrinus mediniu iešmeliu nebelips.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo)
Pudingas: 2.00 vnt. (pakeliai vanilinio (ar kitokio mėgstamo) pudingo miltelių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Bananai: 3.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kitoks varškės apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 26
Kaip gaminti
Varškės apkepas
Varškės apkepas
  1. Išplakite mikseriu kiaušinius, vaškę, mascarpone sūrį ir miltelinį cukrų.   
  2. Miško uodų jogurtą sumaišykite su manų kruopomis.
  3. Palaukite kol išbrinks ir sumaišykite su visa mase.    
  4. Pilkite į silikoninį indą (todėl nereikia tepti jokiais riebalais) ir dėkite į įkaitintą orkaitę (iki 175 laipsnių).
  5. Kepkite apie 35 minutes, bet kepimo laikui daug įtakos turi ir kepimo indo gilumas, todėl recepto autorė siūlo stebėti procesą gaminant. :)

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Ingredientai
Varškė: 400.00 g (liesos)
Maskarponės sūris: 100.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š.
Jogurtas: 200.00 g (miško uogų)
Manai: 6.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 26
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Nedidelius brokolinių kopūstų žiedynėlius apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusius žiedynėlius nukoškite ir gerai nusausinkite.
  3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite  jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  4. Dubenyje varškę pertrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su kiaušinio tryniu, labai smulkiai sukapota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir pipirų. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Varškės masę sumaišykite su gerai nusausintais brokolinių kopūstų žiedynėliais. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su prieskoniais pagardinta grietine ar kitu norimu padažu.
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynėliai)
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės apkepas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 102
Kaip gaminti

1. Atskirkite kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos, kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir taip pat įmaišykite į masę.

2. Kiaušinių baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir atsargiai išmaišykite su varškės ir ryžių mase.

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol iškils ir gražiai parus (jei viršus kepa per greitai, uždenkite folija). Patiekite su plakta grietinėle.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Ryžiai: 500.00 g (virtų)
Varškė: 400.00 g
Lazdynų riešutai: 1.00 st. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Razinos: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Moliūgų ir varškės apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 54
Kaip gaminti

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite 15 minučių brinkti.

2. Džiovintus abrikosus ir razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite brinkti.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Į varškės masę sudėkite manus ir gerai išmaišykite.

4. Džiovintus vaisius nusausinkite, susmulkinkite ir sudėkite į varškę su moliūgo kubeliais ir riešutais.

5. Masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą, ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių arba kol švelniai parus.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Moliūgai: 300.00 g (kubeliais pjaustytas)
Varškė: 200.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir 1 valg. š. formai ištepti)
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Razinos: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kardamonas: 5.00 g (nebūtina)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (3-4)
Manai: 5.00 valg. š. (4-5)
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (kapoti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 60
Kaip gaminti

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite pjaustytus abrikosus (kelis palikite).

3. Į grikių košę sudėkite varškės masę, gerai pamaišykite, suverskite į sviestu išteptą formą ir 20–25 min. kepkite 180 °С  orkaitėje. Apkepą papuoškite likusiais abrikosais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Grikiai: 1.00 st. (virtų grikių kruopų)
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š. (formai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 64
Kaip gaminti

1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir apibarstykite kokosų drožlėmis.

3. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Skanu valgyti su šviežiomis trintomis uogomis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Varškė: 400.00 g (grūdėta)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Manai: 6.00 valg. š. (5-6)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kriaušės: 2.00 vnt. (1 didelė arba 2 mažos)
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š. (2-3)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kokosinis varškės apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 15
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite pieną, suberkite druską, vanilinį cukrų ir kaitinkite, kol užvirs. Maišydama suberkite manus. Nukėlusi nuo ugnies, palikite kruopas brinkti.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su cukrumi. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir gerai išmaišykite. Toliau maišydama po šaukštą sukrėskite išbrinkusius manus, suberkite kokosų drožles (tris šaukštus palikite), galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

3. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200°C karštumo orkaitę. Po 20 minučių apkepo paviršių apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis, pridenkite kepimo popieriumi ir kepkite dar 25 minutes.

4. Paruoškite slyvų pagardą: slyvas supjaustykite ketvirčiais (prieš tai išimkite kaulus). Sudėkite į prikaistuvį, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite apie 15 minučių. Likus penkioms minutėms iki virimo pabaigos, įmaišykite likerį ir citrinų sultis.  

Ingredientai
Pienas: 3.00 st.
Manai: 1.00 st.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 6.00 valg. š.
Varškė: 500.00 g
Kokosų drožlės: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Slyvos: 400.00 g (šviežių, pagardui)
Vanduo: 50.00 ml (pagardui)
Cukrus: 200.00 g (pagardui)
Slyvų likeris (nebūtinai) (pagardui) 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas šviežių sulčių pagardui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Metas rinktis

Mėgaukis šiandien

Video

05:21
01:30
01:44

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką