-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešios pagrindinės priežastys, kodėl užsieniečiai maisto prekes perka internetu

Kol lietuviai dar tik atranda galimybę maisto produktus ir kasdienes prekes pirkti internetu, Vakaruose šiuo būdu apsiperka vis daugiau žmonių. Prognozuojama, kad JAV internetu maisto prekes perkančių žmonių skaičius, kuris šiuo metu siekia 3,3 proc. visų pirkėjų, artimiausiais metais kasmet augs apie 13 proc. Šiemet, atlikus gyventojų apklausą internetinę prekybą ypač pamėgusioje Didžiojoje Britanijoje, paaiškėjo, kad net trečdalis pirkėjų per metus žada bent kartą maisto prekių užsisakyti internetu, o ekspertų prognozės dar įspūdingesnės – per penkerius metus maisto produktų pardavimai internetu išaugs net 126 proc.
Barbora
Pirkiniai
Temos: 1 Maisto produktai

Pabandyti pirkti maistą internetu žmones paskatina įvairios priežastys. Štai šešios populiariausios jų:

1. Taupo laiką ir degalus

Jei, kaip dauguma, dirbate visą darbo dieną įprastomis valandomis (8–17 val.), į parduotuvę tikriausiai važiuojate arba savaitgaliais, arba po darbo. Pirmu atveju laisvalaikį turite derinti su žygiu į parduotuvę. Antruoju – gaišti laiką transporto spūstyse. Per savaitę perkant kasdienį maistą vidutiniškai sugaištama iki 3 valandų. Galima palyginti: lietuviškos maisto bei pirmojo būtinumo kasdieninių prekių parduotuvės internete „Barbora“ duomenimis, pirkėjas joje vidutiniškai sugaišta apie 20 minučių.

2. Padeda išvengti neplanuotų pirkinių

Visi kartoja, kad einant į parduotuvę būtina pasiimti iš anksto sudarytą pirkinių sąrašą – tai turėtų padėti nusipirkti reikiamus produktus ir išvengti neplanuotų pirkinių. Deja, šis metodas veikia ne visada. Ypač jei į parduotuvę atėjote alkanas, kai norisi visko. O kur dar prekės, kurioms taikomos nuolaidos ar specialios kainos, kvapais viliojantys konditerijos gaminiai, saldumynai... Taip vienas po kito neplanuoti produktai atsiduria pirkinių krepšelyje. Apskaičiuota, kad net kas trečias sprendimas pirkti priimamas pačioje prekybos vietoje, o daugiau nei pusę pirkinių į krepšelį susidedama impulsyviai.

Pirkdami internetu neturite galimybės uosti kvapų, matyti išpuoštų vitrinų, dingsta ar bent stipriai sumažėja impulsyvių sprendimų tikimybė.

3. Nereikia apsipirkinėti su vaikais

Mamos, turinčios mažylius, puikiai žino, ką reiškia apsipirkti, kai šalia žingsniuoja vaikai, kurie, atrodo, vos tik įžengę į parduotuvę užsinorėjo visko: žaislų, saldumynų, vaikiškų žurnalų ar kitų akiai patrauklių smulkmenėlių. Taip, kas penkias sekundes vaikui sakant „ne“, malonus apsipirkimas tampa nesibaigiančiu stresu. Patogiai įsitaisęs prie kompiuterio jo išvengsi, o virtualus pirkinių dėjimas į krepšelį gali tapti smagiu žaidimu vaikui.

4. Skatina iš anksto planuoti

Internetu maisto prekes įpratę pirkti žmonės įsitikinę, kad toks maisto keliavimo ant stalo būdas juos skatina iš anksto sudaryti savaitės meniu ir sunaudoti visus ar bent didumą šaldytuve užsilikusių greit gendančių maisto produktų. Taip išmetama mažiau maisto, o kartu ir sutaupoma, nes už kiekvieną išmestą kąsnį buvo sumokėti pinigai.

Be to, sėdint prie kompiuterio ne tik lengviau išsirinkti produktus, bet ir mažesnė tikimybė, kad kuris nors iš jų bus pamirštas.

Pavyzdžiui, internetinės parduotuvės „Barbora“ pirkėjai, prisijungę prie savo paskyros elektroninėje parduotuvėje, gali matyti anksčiau užsakytų prekių sąrašą, o tai dar labiau palengvina kiekvieną apsipirkimą – nepamiršite mėgstamiausių ir dažniausiai naudojamų prekių. Be to, ši funkcija užtikrina galimybę bet kada peržiūrėti, įvertinti savo buvusias ir suplanuoti būsimas išlaidas.

5. Negąsdina blogos oro sąlygos

Turbūt nėra nieko blogiau nei pučiantis stiprus vėjas ir pliaupiantis lietus ar į akis tarsi iš prakirpto maišo byrančios šlapios snaigės, itin žema temperatūra ar net plikledis, kai baisu žengti mažiausią žingsnelį. O jei turite mažamečių vaikų, šios bėdos atrodo keliskart didesnės. Tad ką daryti, jei už lango siaučiant gamtos stichijoms gurgia pilvas, o pravėrus šaldytuvo dureles atrodo, kad ir pelė jame galėtų pasikarti? Užsakant prekes internetu, oro sąlygos nesvarbu. Kurjeriai užsakytas prekes pristato jūsų pasirinktu laiku bet kurią savaitės dieną, bet kokiu oru. Tad blogas oras tampa ne jūsų, o kurjerių rūpesčiu ir galvos skausmu.

6. Patogu, kai kas nors padeda

Net jei užpuolė gripas ir nesinori kelti kojos iš lovos, susilaužėte koją ir vos įstengiate paeiti ar ant rankų sūpuojate naujagimį, skrandis nepripažįsta jokių pasiteisinimų ir reikalauja savo duoklės – maisto. Tuomet svajonė viena – kad kas nors atneštų maisto ar kitų reikiamų daiktų jums tiesiai į namus. Nuostabu, jei turite artimųjų, kurie gali padėti, tačiau jei ne, išsigelbėjimas vienas – internetinės parduotuvės personalas, kuris ne tik kruopščiai atrinks jūsų nurodytas prekes, bet ir pristatys jas tiesiai į jūsų namus. Ir visiškai nesvarbu, kiek šios sveria – dešimt ar penkiasdešimt kilogramų. Todėl tai labai patogu daugiabučiuose gyvenantiems ar automobilio nevairuojantiems žmonėms, ypač kai spinteles reikia papildyti sunkiomis prekėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius