Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Sezoninė virtuvė: pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais Velykoms

Šiemet išpuolė vėlyvos Velykos. Tuo pačiu jos žalios, nes jau žaliuoja žolė, žydi pirmosios pavasarinės gėlės ir sprogsta medžiai. Pamiškėse ir patvorėse jau galvas kelia ir jaunos dilgės. Tai pirmosios šviežios vietinės sezoninės valgomos žolės, kurios turtingos vitaminų, pavasarinės gaivos ir žalumos. Nepraleiskite progos jų paragauti! Velykų pusryčiams su dilgėlėmis siūlau išsikepti pikantišką varškės pyragą su kiaušiniais.
Renatos Ničajienės keptas nesaldus varškės pyragas
Renatos Ničajienės keptas nesaldus varškės pyragas / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai :
(4 asm./ruošimo laikas – 40 min.)

  • 500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 400 g varškės;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • 5 kiaušinių;
  • 4 saujų šviežių jaunų dilgėlių;
  • žiupsnelis džiovinto peletrūno;
  • žiuosnelis tarkuoto muskato riešuto;
  • jūros druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Didelę kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi, joje ištieskite iškočiotą atšildytą sluoksniuotą tešlą pagal visą indo dydį. Prie kepimo formos kraštų užlenkite tešlą kuo aukščiau ir ją visą subadykite šakute.

2. Dilgėles nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir iš karto perliekite šaltu, kad neprarastų savo skaisčiai žalios spalvos.

Asmeninio albumo nuotr./Dilgėlės
Asmeninio albumo nuotr./Dilgėlės

3. Varškę išsukite su grietine, prieskoniais ir smulkiai pjaustytomis nuplikytomis dilgėlėmis. Įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Šią masę vienodai paskleiskite ant tešlos ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 15 minučių.

4. Apkepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, atsargiai ant jo įmuškite 4 kiaušinius, apibarstykite juos maltais pipirais ir druska, bei vėl pašaukite į orkaitę kepti dar 10–15 minučių. Kai kiaušiniai iškeps, pyragą dar šiltą neškite į stalą.

Asmeninio albumo nuotr./Varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais
Asmeninio albumo nuotr./Varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Linksmų Velykų!

Renata Ničajienė – vietinio sezoninio maisto gerbėja, tinklaraščio Sezoninevirtuve.lt ir 6 kulinarinių knygų autorė. Ji jau septynerius metus savo tinklaraštyje skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausioje savo 4 knygų serijoje „Gero maisto dienoraštis“ Renata dalijasi net 365 geros savijautos receptais, kiekvienai metų dienai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius