Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezoninės salotos: šparaginių pupelių, su pomidorais ir alyvuogėmis

Šaltuoju metų laiku šparaginės pupelės pasitraukia iš dažnų namų valgiaraščio, o štai sezono metu – liepą, rugpjūtį – jos populiarios. Šioms vertingoms daržovėms į kompaniją labai tiks gerai prinokę pomidorai ir charakterio salotoms suteiksiančios alyvuogės.
Šparaginių pupelių salotos
Šparaginių pupelių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400 –500 g šparaginių pupelių, nupjaustytais galiukais;
  • 300 g mažų pomidoriukų, perpjautų pusiau;
  • 150 g Kalamata alyvuogių, be kauliukų, perpjautų pusiau;
  • 50 g parmezano sūrio, sutarkuoto ar supjaustyto drožlėmis (galima keisti fetos ar pakepinto haloumi sūrio kubeliais);
  • 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių petražolių;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Dideliame puode užkaiskite vandens, kai užvirs, pasūdykite, berkite pupeles ir pavirkite 3 –4 minutes. Pupelės turi vos suminkštėti, tačiau išlikti traškios. Nusunkite jas ir apsausinkite švariu virtuviniu rankšluosčiu.

2. Plačiame dubenyje sumaišykite pupeles su pomidoriukais, alyvuogėmis ir svogūnais, suberkite ir sūrį bei petražoles.

3. Visus likusius ingredientus supilkite ir suberkite į nedidelį užsukamą indelį bei gerai suplakite.

4. Pagamintu padažu sulaistykite salotas, atsargiai išmaišykite ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius