Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 gruodžio 8d. 19:00

Sezono įkarštyje skanaujame persimonų: 9 užkandžių ir skanėstų receptai

Persimonų pyragas
Vida Press nuotr. / Persimonų pyragas
Artėjančios šventės kvepia ne tik citrusais, bet ir ryškiais, itin saldžiais persimonais. Jei šie vaisiai gerai prinokę, jų mielai skanauja ir maži, ir dideli. Išbandykite juos ne tik kaip gardų savarankišką užkandį, bet ir kaip pačių įvairiausių patiekalų ingredientą. Salotos su persimonais ar kepinys, kurį jie pasaldina, nepadarys gėdos ir per šventes.
Receptai
Receptas: Tirštas ir kvapnus persimonų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per5 min.
4.3 /3
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite kartu ir suplakite iki vientisos konsistencijos.

 

Ingredientai
Persimonai: 1.00 vnt. (gerai sunokęs)
Migdolų pienas: 1.00 puodelis
Bananai: 0.50 vnt.
Datulės: 4.00 vnt. (be kauliuko; galite dėti daugiau ar mažiau)
Vanilės ekstraktas: 2.00 ml (nebūtina)
Cinamonas: 0.25 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
1 asmenims
Pagaminsite per10 min.
3.6 /32
Kaip gaminti

1. Kokosų pieną ir vandenį pilkite į nedidelį puodą, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs, kartais pamaišydami.

2. Kai užvirs, kaitinkite dar minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti minutę.

3. Kol košė brinksta, persimoną supjaustykite smulkiais kubeliais.

4. Košę sukrėskite į dubenėlį, apiberkite persimono kubeliais, trupučiu kokoso drožlių ir mėgaukitės nedelsdami.

Ingredientai
Kokosų pienas: 100.00 ml
Pienas: 120.00 ml
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š. (nesaldintų; ir dar trupučio pabarstymui)
Persimonai: 0.50 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persimonų ir avokadų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per10 min.
3.1 /8
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir supjaustykite avokadą kąsnio dydžio kubeliais. Apšlakstykite arbatiniu šaukšteliu citrinų sulčių. Nulupkite persimonus ir supjaustykite tokio paties dydžio kaip avokadas kubeliais. Plonai nuskuskite keletą citrinos žievelės juostelių.

2. Į dubenį kartu sumaišykite likusias citrinų sultis, alyvuogių aliejų, garstyčių miltelius ir druską. Gautu padažu apšlakstykite avokado ir persimono kubelius.

3. Pasiruoškite salotų dubenį, į jį pridėkite mėgstamų salotų lapų, ant viršaus suberkite persimonų ir avokadų kubelius. Ant salotų berkite maltus juoduosius pipirus, gardinkite citrinos žievele ir trupučiu petražolių. Prieš patiekdami, nesusigėrusį salotų padažą nupilkite.

Ingredientai
Persimonai: 1.00 vnt. (vidutiniškai sunokęs)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelė)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Garstyčių milteliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 0.50 žiupsnelis
Salotos: 2.00 sauja (mėgstamų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gurmaniškos salotos su persimonais, kumpiu ir ožkos pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per10 min.
4.0 /4
Kaip gaminti

1. Persimoną supjaustykite riekelėmis, avokadą supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį sutrupinkite.

2. Citrusiniam padažui šluotele sumaišykite aliejų, citrinų ir mandarinų sultis, medų ir garstyčias. Maišykite šluotele iki emulsijos konsistencijos.

3. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, avokado griežinėlius, kumpį*, užberkite uogų ir užberkite sūrio. Jeigu naudojate uogų druską, pabarstykite salotas uogų druska.

4. Salotas pašlakstykite padažu ir pabarstykite turimais žalumynais (aš naudojau builį).

*Esant poreikiui, galima kumpį lengvai pakepti keptuvėje arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos orkaitėje. Kad orkaitėje keptos kumpio riekelės būtų lygios ir nesigarbanotų, jas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, užtieskite kitu kepimo popieriaus lapu ir uždėkite svorio – pvz., skardą.

Ingredientai
Salotos: 160.00 g (įvairių rūšių mišinio)
Persimonai: 1.00 vnt. (didelis)
Ožkų pieno sūris: 120.00 g
Kumpis: 8.00 riekės (vytinto)
Avokadai: 1.00 vnt.
Spanguolės: 0.50 st. (arba bruknių)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (geriau žaliųjų citrinų (laimų); padažui)
Mandarinai: 0.50 vnt. (išspaustos sultys (apie 1 šaukštas) ir nutarkuota žievelė (apie 1 šaukštelis); padažui)
Aitriosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (kupinas; neaštrių; padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (geriau žaliųjų (laimų); nutarkuotos; padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 5.00 vnt. (šakelės mėgstamų; papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis
2 asmenims
Pagaminsite per10 min.
4.4 /5
Kaip gaminti

1. Jogurtą gerai išsukite plakimo šluotele, kad būtų purus ir lengvas, be jokių gumuliukų. Padalinkite jį į 2 dubenėlius.

2. Persimonus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Dėkite jas ant jogurto.

3. Pašlakstykite jogurtą ir persimonus skystu medumi, pabarstykite pistacijomis, užberkite po mažą žiupsnelį druskos (nebūtina, bet sustiprins skonių derinį).

Valgykite iškart!

Ingredientai
Jogurtas: 300.00 ml (natūralaus, geriausiai – tiršto ir riebaus graikiško)
Persimonai: 2.00 vnt. (gerai prinokę)
Medus: 2.00 arbat. š. (arba pagal skonį; skysto)
Pistacijos: 1.00 valg. š. (nesūdytų, stambiai sukapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kvapnus persimonų pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais
6 asmenims
Pagaminsite per1 val. 30 min.
3.4 /5
Kaip gaminti

1. Sviestu ištepkite stačiakampę kepimo formą ir išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.

2. Nulupkite persimonus ir petrinkite minkštimą per sietelį arba sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki tyrės konsistencijos (jei liks gabaliukų, nieko tokio).

3. Sviestą išlydykite ir leiskite pravėsti iki kambario temperatūros.

4. Dideliame dubenyje išsukite kiaušinius bei cukrų iki baltumo, muškite po vieną visus kiaušinius, kiekvienąsyk išsukdami, kad gautumėte vientisą masę. Supilkite persimonų tyrę bei alkoholį (jei naudojate).

5. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius bei druską. Per 3 kartus visą sudėkite viską į skystųjų ingredientų mišinį, kaskart atsargiai, tačiau gerai išmaišydami.

6. Gautą tešlą sukrėskite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite viršų ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie valandą arba, kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

7. Leikite kiek pravėsti, išimkite iš kepimo formos, pjaukite ir skanaukite!

Ingredientai
Persimonai: 4.00 vnt. (dideli, labai gerai sunokę: tamsiai oranžiniai, spustelėjus – minkšti)
Cukrus: 200.00 g (galima naudoti rudąjį)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Muskatas: 0.50 arbat. š. (tarkuoto)
Brendis: 50.00 ml (arba viskio; galima ir nepilti)
Graikiniai riešutai: 150.00 g (arba pekano; švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų)
Džiovinti vaisiai: 1.00 sauja (mėgstamų - labiausiai tinka razinos, džiovintos datulės, abrikosai; jei stambūs, susmulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persimonų pyragas su speltų miltais
6 asmenims
Pagaminsite per50 min.
0.0 /0
Kaip gaminti

1. Abu persimonus nulupkite, vieną supjaustykite griežinėliais, kitą nedideliame dubenėlyje sutrinkite šakute iki tyrelės. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros. Apvalią kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

2. Dideliame dubenyje išsukite kiaušinių trynius ir cukrų iki baltumo. Įmaišykite ir jogurtą, persimono tyrelę bei vanilės esenciją. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir lengvai išmaišykite, kad neliktų sausų produktų.

3. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite baltymus su druska. Šį plakinį dėkite į tešlą ir atsargiai, lengvais judesiais išmaišykite.

4. Dėkite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir apdėliokite persimono griežinėliais.

5. Kepkite apie 30 min., kol parus, o į pyragą įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

6. Atsargiai išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Ingredientai
Persimonai: 2.00 vnt. (dideli, gerai sunokę)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kambario temperatūros, baltymai ir tryniai atskirti)
Rudasis cukrus: 180.00 g
Jogurtas: 150.00 g (riebaus graikiško)
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Speltų miltai: 200.00 g (viso grūdo)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (apibarstymui)
Sviestas: 1.00 arbat. š. (kepimo formai ištepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Tik prenumeratoriams

SEB verslo augimo programa

01:16:45
47:36

Video

12:01
00:22
00:28

Adventur 2022

Maistas

Tik prenumeratoriams

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką