Dabar populiaru
Publikuota: 2017 spalio 16d. 08:00

Šimtmečio receptas. Vištienos salotos su spanguolių padažu

Vištienos salotų gaminimas
Projekto partnerio nuotr. / Vištienos salotų gaminimas

„Esame įpratę, kad spanguolės mums, lietuviams, labiausiai asocijuojasi su saldžiais gaminiais ir... raugintais kopūstais. Tačiau šiandien mano idėja – iš jų paruošti puikų padažą, kuris būtų sveikas, įdomus ir tiktų prie vištienos“, – savo sumanymą dėsto idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas.

Jis nusprendė vištieną iškepti „SousVide“ būdu, t. y. kepti vakuume. Maistas yra vakuumuojamas su prieskoniais, po to gaminamas garuose žemoje temperatūroje. Idant prieskoniai dar geriau įsiskverbtų, galima palaikyti per naktį užvakuumuotame maišelyje. Kepant vakuume mėsa visuomet išlieka sultinga, neperkepa, išeina puikios tekstūros, visi prieskoniai puikiai įsiskverbia, o rezultatas garantuotas.

„Juk nėra nieko blogiau, kai vištienos salotos yra su sausa vištienos krūtinėle. O geriausia – nereikia plauti skardos, nes visos sultys lieka maišelyje. Jas galima panaudoti sultiniui ar sriubai. Ir čia bus sugriautas dar vienas mitas: vištiena būna sausa tik tuomet, kai netinkamai ją paruošiate. Tad dėmesio – atėjo metas gaminti taip, kaip tai daroma geriausiuose restoranuose: mėsą iškepsime žemoje temperatūroje, o po to greitai apskrudinsime ant indukcinės kaitlentės“, – kulinarinio eksperimento imasi Alfas.

Ingredientai patiekalui (4 asmenims):

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio, rozmarino ir šalavijo
  • 4 skiltelių nulupto česnako
  • 4 saldžių obuolių
  • 2 saujų mėgstamų salotų lapų
  • 50 g kietojo sūrio
  • 20 g smulkintos duonos gabalėlių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

1. Vištienos krūtinėlę apdėkite prieskoninėmis žolelėmis, traiškytu česnaku ir užvakuumuokite. Dėkite maišelį į skardą ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 82 laipsnių. Kepkite apie 50 min. Kartu į skardą sudėkite ir nuplautus obuolius.

Projekto partnerio nuotr./Vištienos salotų gaminimas
Projekto partnerio nuotr./Vištienos salotų gaminimas

2. Išėmę iš maišelio vištieną, ją nusausinkite, staigiai keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite vištieną po vieną minutę iš kiekvienos pusės, kol lengvai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Nuimkite žoleles ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Projekto partnerio nuotr./Vištienos salotų gaminimas
Projekto partnerio nuotr./Vištienos salotų gaminimas

3. Į lėkštę dėkite plėšytus salotų lapus, obuolį, pjaustytą vištienos krūtinėlę, užpilkite padažo ir bulvių skustuku pasmulkinkite bei ant viršaus užberkite kietojo sūrio, apibarstykite duonos gabalėliais.

4. Galite papuošti užbėrę kelias spanguoles.

Ingredientai padažui:

Projekto partnerio nuotr./Vištienos salotų gaminimas
Projekto partnerio nuotr./Vištienos salotų gaminimas
  • 3 šaukštų medaus
  • 7 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų šviežių spanguolių
  • 1 skiltelės nulupto česnako
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

Partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

07:40
07:22

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką