Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugsėjo 7d. 19:00

Skaitytojos receptas: greitai paruošiamos saldžiųjų bulvių lazdelės

Saldžiųjų bulvių lazdelės
Skaitytojos nuotr. / Saldžiųjų bulvių lazdelės

Efektingiems užkandžiams nėra būtini įmantrūs produktai, kartais užtenka ir vos kelių. Nors visoje Lietuvoje jau kasamos šio sezono bulvės, verta išbandyti ir šios giminės atstoves saldžiąsias bulves. Paprastai paruošiamų jų lazdelių receptu dalijasi portalo 15min skaitytoja Modesta. Jei ir jūs turite mėgstamų receptų ir apetitą žadinančių pagamintų patiekalų nuotraukų, kviečiame pasidalinti!

Ingredientai:

  • saldžiosios bulvės;
  • šiek tiek aliejaus;
  • žiupsnis džiovintų rozmarinų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • šviežių bazilikų ar kitų mėgstamų žalumynų.

Gaminimas:

1. Saldžiąsias bulves supjaustome vidutinio storio šiaudeliais, pašlakstome aliejumi, apiberiame džiovintais rozmarinais, druska ir pipirais.

2. Vienu sluoksniu beriame bulvių lazdeles į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 C orkaitėje apie 25-30 minučių.

3. Iškepusias lazdeles papuošiame bazilikais ar kitais žalumynais ir tiekiame kaip užkandį ar garnyrą.

Dar daugiau patiekalų iš saldžiųjų bulvių receptų rasite žemiau:

Receptai
Receptas: Saldžiųjų bulvių blynai su pekano riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Į miltus įmaišykite 2 šaukštus pekano riešutų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

2. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, rudąjį cukrų, vanilę, aliejų ir kiaušinius.

3. Skystuosius produktus įmaišykite į miltų mišinį bei sudėkite saldžiąsias bulves.

4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Patiekite apibarstytus likusiais pekano riešutais, skanaukite su klevų sirupu ar šokolado kremu.

Ingredientai
Miltai: 1.00 st.
Pekaninių karijų riešutai: 0.50 puodelis (kapotų ir pakepintų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 1.00 st.
Rudasis cukrus: 0.25 puodelis (tamsaus)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Saldžiosios bulvės: 0.75 g (apvirtų ir sutrintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Sudėkite miltus, kiaušinius, druską, pipirus, pieną ir čiobrelius į virtuvinio kombaino indą ir užmaišykite vientisą skystą purią tešlą. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min.

3. Pastarnokų ir bulvių drožles sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite. Atidėkite į šoną.

4. Ghee sviestą padalykite lygiomis dalimis į 12 keksiukų formos (125 ml talpos) ertmių. Įdėkite šią formelę su sviestu į orkaitę ir kaitinkite apie 12–15 min., arba kol sviestas ims rūkti.

5. Išimkite formelę iš orkaitės ir labai greitai išpilstykite tešlą į kiekvieną įkaitusią ertmę (maždaug po 1/4 stiklinės tešlos). Ant viršaus uždėkite po žiupsnį pastarnokų ir saldžių bulvių drožlių. Pašaukite kepti.

6. Kepkite apie 20–25 minutes, kol pudingai išsipūs, pagels, pastarnokai ir bulvės taps traškūs. Patiekite iškart.

*Šiam kiekiui jums prireiks vieno vidutinio dydžio pastarnoko ir vienos vidutinės saldžiosios bulvės.

Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (jūros druskos dribsnių)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Pienas: 330.00 ml
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (šviežių arba džiovintų)
Pastarnokas: 60.00 g (drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu)
Saldžiosios bulvės: 120.00 g (drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu)
Sviestas: 80.00 g (ghee, išlydyto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkite prieskonių mišinį: sumalkite ar grūstuvėje sutrinkite kumino, kalendros ir kardamonų sėklas bei vieną gvazdikėlį. Į sutrintus prieskonius dėkite ciberžolę ir kashmiri aitriosios paprikos miltelius. Viską išmaišykite ir atidėkite 1 arbat. šaukšt. į kitą indą.

2. Smulkiais griežinėliais supjaustykite svogūną ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 10 min. ant silpnos ugnies, kol svogūnai bus minkšti. Smulkiai supjaustykite česnaką, imbierą ir aitriąją papriką ir dėkite į tą pačią keptuvę. Padidinkite ugnį ir kepkite 1–2 minutes. Dėkite prieskonių mišinį kartu su cinamono lazdele ir kepkite dar 1 minutę. Labai svarbu nesudeginti prieskonių!

3. Į keptuvę berkite lęšius, pilkite kokosų pieną ir 100 ml sultinio. Pirmiausia užkaitinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir kepkite apie valandą, vis maišydami kas 10–15 minučių ir tikrindami, ar nereikia daugiau sultinio.

4. Kai lęšiai jau bus minkšti, dėkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, špinatus, druską ir pipirus. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, kol špinatai suglebs.

5. Kol lęšiai ruošiami keptuvėje, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Griežinėliais supjaustykite saldžiąją bulvę, užberkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, užpilkite šlakelį aliejaus ir viską išmaišę dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20–25 min. Patiekite su lęšių troškiniu.

Ingredientai
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (4 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas)
Aitrioji paprika: 0.50 vnt. (ir dar 1/2 arbat. šaukšt. kashmiri aitriosios paprikos miltelių)
Lęšiai: 200.00 g (raudonųjų)
Kokosų pienas: 330.00 g (viena skardinė)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Saldžiosios bulvės: 1.00 vnt.
Špinatai: 50.00 g
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 3.00 vnt. (sėklyčių iš 3 ankščių)
Gvazdikėliai: 1.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (5 cm ilgio)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 6
Kaip gaminti

1.Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sukapokite.

2.Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Laurų lapelį, pipirų žirniukus, gvazdikėlius, 2 šaukštus aliejaus ir šaukštą medaus pakepinkite troškintuve. Sudėkite česnakus, aitriąją papriką ir dar šiek tiek pakepkite. Tada sudėkite mėsos, saliero gabaliukus ir maišydami kepinkite, kol šiek tiek apskrus.

3.Į troškintuvą supilkite pusę kiekio sultinio ir vyno, pabarstykite druska, maltais pipirais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite 30 minučių. Ištraukę ant mėsos sudėkite pjaustytas bulves, užpilkite likusį sultinį, vyną ir troškinkite dar 35 minutes. Likusį aliejų ir medų sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, nutarkuotomis žievelėmis ir maltais džiūvėsėliais.

4.Mišiniu apkrėskite apkepą, orkaitėje įjunkite kepintuvo su ventiliatoriumi funkciją ir kepkite 5 minutes. Rozmarinų lapelius ir viršūnėles nuskabykite, pabarstykite karštą apkepą ir tuojau pat tiekite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (saldžiosios)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Jautiena: 400.00 g (be kaulo)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 3.00 vnt. (žirniukai)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Vynas: 350.00 ml (baltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 arbat. š.
Rozmarinai: 2.00 g (šakelė)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Iš Oslo į Donbasą: kodėl Ukrainos kariuomenė išspyrė su radikalais susibičiuliavusį norvegą?

Interviu Aktualu

Buvusi Vyriausybės kanclerė M.Dargužaitė: „Jei įrašai ištrinami, tai atrodo, kad kažkas slepiama nuo visuomenės“

Gazas

F-1 etapas JAV: po penkerių metų pertraukos pergalę iškovojo Kimi Raikkonenas

Aktualu

Politologas: G.Nausėda ir V.Ušackas – labiau aristokratiški, S.Skvernelis – iš liaudies

Gyvenimas

Projekto „Pasimatuok jūrą“ įkūrėja J.Zinkevičiūtė: kodėl aklas karjeros siekimas prieštarauja moters prigimčiai

Gazas

„Fast Lap“ organizatoriai deda tašką: „Uždarome projektą“

Aktualu

P.Auštrevičius: už R.Šimašiaus dalyvavimą rinkimuose ne su partija balsavo 10 proc. Vilniaus liberalų

Vardai

Viešumo vengusi Monika Šalčiūtė – apie sunkią ligą, dėl kurios nenorėjo išeiti iš namų

Gyvenimas

Pusės savo svorio atsikratė pakeitusi vieną įprotį

Pasaulis kišenėje

Diuseldorfas: ilgiausias pasaulyje baras

Gyvenimas

Ypatinga Ievos istorija: Italijoje ištekėjusi už gruzino kuria laimę Kaune ir augina kitokią dukrą

Gazas

Įdomioji istorija: kuriuose Lietuvos miestuose tarpukariu vyko motociklų treko lenktynės

24sek

Geliantis Virginijaus Šeškaus klausimas: „Gal kitą kartą be lanko žaisime?“

N-18 Aktualu

Januliškio gyventojus sukrėtė beširdžių žiaurumas: kažkas nušovė du šeimos augintinius

24sek

„Žalgirį“ baudęs Tyleris Ennisas patyrė itin šiurpią traumą

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. Apie pozavimą hipertikrovėje

Vardai

Apie oficialias skyrybas pranešęs Sigitas Martinavičius jau planuoja kitas vestuves – tuoksis Balyje

Sportas

Milano derbyje – paskutinės minutės įvartis ir „Inter“ triumfas

Aktualu

Lietuvos stačiatikiai nesiruošia net svarstyti atsiskyrimo nuo Maskvos patriarchato

Maistas

Vietnamiečių šeimos restoranas Vilniuje – padėka Lietuvai už šiltą priėmimą

Naujienos

24sek

L.Lekavičius buvo pasirengęs „Panathinaikos“ beprotystei: būčiau ėjęs lauk

Aktualu

L.Beršidskis: V.Putinas nebesuvaldo riziką pamėgusių GRU agentų

Kultūra

Vilniaus savivaldybė parems teatro trupes ir profesionaliojo scenos meno įstaigas

Aktualu

Nusiaubęs Smiltynę girtas vairuotojas savo BMW užrakino ir nuėjo miegoti

Gazas

Įspėja dėl gyvūnų migracijos – fiksuojama beveik trečdaliu daugiau susidūrimų

Aktualu

Švedijos kraštutinių dešiniųjų partija sako, kad jų lyderis sulaukė grasinimų nužudyti

Aktualu

Į naujutėlaitį Klaipėdos baseiną vaiką nuvedusi klaipėdietė: „Aš apstulbusi“

Aktualu

Ekspertai papasakojo, kokios buvo paskutinės A.Ramanausko-Vanago savaitės

Aktualu

Mokymai ar turizmas? Keturių savivaldybių darbuotojai mokytis keliauja į Ispaniją

Didingi nykštukinės Andoros peizažai

Aktualu

Penktadienio spūstis surakino Vilniaus Geležinio Vilko gatvę, eismą apsunkino ir avarijos žiede

Kultūra

Filmas vakarui: ką rinktis iš literatūros kūrinių ekranizacijų?

Gyvenimas

Treneris, atsisakęs gyvūninės kilmės maisto: „Kai pajusite kūną kitokį, nebenorėsite grįžti prie „sasyskos“

Vardai

Skyrybas išgyvenanti Natalija Martinavičienė: „Gyvenu kaip karo lauke. Teko keisti ir spynas“

Aktualu

Misiją Šiauliuose pradėję belgų naikintuvai pirmą kartą kilo lydėti Rusijos orlaivio

Gyvenimas

Nuolat esate pervargę? Daug bėgiodami ar nuvykę į SPA, problemos neišspręsite

Aktualu

Policija surengė pratybas sprogus sprogmeniui su radioaktyviomis medžiagomis

Aktualu

Paryžius: Rusija mėgino šnipinėti Prancūzijos karinį ryšių palydovą

Aktualu

Įspūdingas iššūkis ugniagesiams Kėdainių rajone – gelbėjo 870 tonų derliaus

24sek

Prienų klube vėl bus Šeškus treneris ir Šeškus žaidėjas

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką