-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojos receptas: greitai paruošiamos saldžiųjų bulvių lazdelės

Efektingiems užkandžiams nėra būtini įmantrūs produktai, kartais užtenka ir vos kelių. Nors visoje Lietuvoje jau kasamos šio sezono bulvės, verta išbandyti ir šios giminės atstoves saldžiąsias bulves. Paprastai paruošiamų jų lazdelių receptu dalijasi portalo 15min skaitytoja Modesta. Jei ir jūs turite mėgstamų receptų ir apetitą žadinančių pagamintų patiekalų nuotraukų, kviečiame pasidalinti!
Saldžiųjų bulvių lazdelės
Saldžiųjų bulvių lazdelės / Skaitytojos nuotr.

Ingredientai:

  • saldžiosios bulvės;
  • šiek tiek aliejaus;
  • žiupsnis džiovintų rozmarinų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • šviežių bazilikų ar kitų mėgstamų žalumynų.

Gaminimas:

1. Saldžiąsias bulves supjaustome vidutinio storio šiaudeliais, pašlakstome aliejumi, apiberiame džiovintais rozmarinais, druska ir pipirais.

2. Vienu sluoksniu beriame bulvių lazdeles į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 C orkaitėje apie 25-30 minučių.

3. Iškepusias lazdeles papuošiame bazilikais ar kitais žalumynais ir tiekiame kaip užkandį ar garnyrą.

Dar daugiau patiekalų iš saldžiųjų bulvių receptų rasite žemiau:

Saldžiųjų bulvių blynai
Receptas: Saldžiųjų bulvių blynai su pekano riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st.
Pekaninių karijų riešutai: 0.50 puodelis (kapotų ir pakepintų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 1.00 st.
Rudasis cukrus: 0.25 puodelis (tamsaus)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Saldžiosios bulvės: 0.75 g (apvirtų ir sutrintų)
Kaip gaminti

1. Į miltus įmaišykite 2 šaukštus pekano riešutų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

2. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, rudąjį cukrų, vanilę, aliejų ir kiaušinius.

3. Skystuosius produktus įmaišykite į miltų mišinį bei sudėkite saldžiąsias bulves.

4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Patiekite apibarstytus likusiais pekano riešutais, skanaukite su klevų sirupu ar šokolado kremu.

Suskleisti
Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiomis bulvėmis
Receptas: Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (jūros druskos dribsnių)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Pienas: 330.00 ml
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (šviežių arba džiovintų)
Pastarnokas: 60.00 g (drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu)
Saldžiosios bulvės: 120.00 g (drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu)
Sviestas: 80.00 g (ghee, išlydyto)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Sudėkite miltus, kiaušinius, druską, pipirus, pieną ir čiobrelius į virtuvinio kombaino indą ir užmaišykite vientisą skystą purią tešlą. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min.

3. Pastarnokų ir bulvių drožles sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite. Atidėkite į šoną.

4. Ghee sviestą padalykite lygiomis dalimis į 12 keksiukų formos (125 ml talpos) ertmių. Įdėkite šią formelę su sviestu į orkaitę ir kaitinkite apie 12–15 min., arba kol sviestas ims rūkti.

5. Išimkite formelę iš orkaitės ir labai greitai išpilstykite tešlą į kiekvieną įkaitusią ertmę (maždaug po 1/4 stiklinės tešlos). Ant viršaus uždėkite po žiupsnį pastarnokų ir saldžių bulvių drožlių. Pašaukite kepti.

6. Kepkite apie 20–25 minutes, kol pudingai išsipūs, pagels, pastarnokai ir bulvės taps traškūs. Patiekite iškart.

*Šiam kiekiui jums prireiks vieno vidutinio dydžio pastarnoko ir vienos vidutinės saldžiosios bulvės.

Suskleisti
Indiškas lęšių troškinys dhal su saldžiosiomis bulvėmis
Receptas: Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 19
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (4 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas)
Aitrioji paprika: 0.50 vnt. (ir dar 1/2 arbat. šaukšt. kashmiri aitriosios paprikos miltelių)
Lęšiai: 200.00 g (raudonųjų)
Kokosų pienas: 330.00 g (viena skardinė)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Špinatai: 50.00 g
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 3.00 vnt. (sėklyčių iš 3 ankščių)
Gvazdikėliai: 1.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (5 cm ilgio)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkite prieskonių mišinį: sumalkite ar grūstuvėje sutrinkite kumino, kalendros ir kardamonų sėklas bei vieną gvazdikėlį. Į sutrintus prieskonius dėkite ciberžolę ir kashmiri aitriosios paprikos miltelius. Viską išmaišykite ir atidėkite 1 arbat. šaukšt. į kitą indą.

2. Smulkiais griežinėliais supjaustykite svogūną ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 10 min. ant silpnos ugnies, kol svogūnai bus minkšti. Smulkiai supjaustykite česnaką, imbierą ir aitriąją papriką ir dėkite į tą pačią keptuvę. Padidinkite ugnį ir kepkite 1–2 minutes. Dėkite prieskonių mišinį kartu su cinamono lazdele ir kepkite dar 1 minutę. Labai svarbu nesudeginti prieskonių!

3. Į keptuvę berkite lęšius, pilkite kokosų pieną ir 100 ml sultinio. Pirmiausia užkaitinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir kepkite apie valandą, vis maišydami kas 10–15 minučių ir tikrindami, ar nereikia daugiau sultinio.

4. Kai lęšiai jau bus minkšti, dėkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, špinatus, druską ir pipirus. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, kol špinatai suglebs.

5. Kol lęšiai ruošiami keptuvėje, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Griežinėliais supjaustykite saldžiąją bulvę, užberkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, užpilkite šlakelį aliejaus ir viską išmaišę dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20–25 min. Patiekite su lęšių troškiniu.

Suskleisti
Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena
Receptas: Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (saldžiosios)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Jautiena: 400.00 g (be kaulo)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 3.00 vnt. (žirniukai)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Vynas: 350.00 ml (baltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 arbat. š.
Rozmarinai: 2.00 g (šakelė)
Kaip gaminti

1.Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sukapokite.

2.Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Laurų lapelį, pipirų žirniukus, gvazdikėlius, 2 šaukštus aliejaus ir šaukštą medaus pakepinkite troškintuve. Sudėkite česnakus, aitriąją papriką ir dar šiek tiek pakepkite. Tada sudėkite mėsos, saliero gabaliukus ir maišydami kepinkite, kol šiek tiek apskrus.

3.Į troškintuvą supilkite pusę kiekio sultinio ir vyno, pabarstykite druska, maltais pipirais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite 30 minučių. Ištraukę ant mėsos sudėkite pjaustytas bulves, užpilkite likusį sultinį, vyną ir troškinkite dar 35 minutes. Likusį aliejų ir medų sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, nutarkuotomis žievelėmis ir maltais džiūvėsėliais.

4.Mišiniu apkrėskite apkepą, orkaitėje įjunkite kepintuvo su ventiliatoriumi funkciją ir kepkite 5 minutes. Rozmarinų lapelius ir viršūnėles nuskabykite, pabarstykite karštą apkepą ir tuojau pat tiekite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius