Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 1d. 10:00

Skanaujame veganiškų patiekalų: 15 paprastų ir sudėtingesnių receptų

Veganiškas suktinis
Veganiškas suktinis

Lietuvoje šis penktadienis – laisvadienis, Visų šventųjų diena, o pasaulyje lapkričio 1-ąją dar ir minima Veganų diena. Pabandykite ir jūs pasiruošti patiekalų, kuriems nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. Šiuo metu, kai daržovių vis dar daugybė, dideliu iššūkiu tai netaps, o ką jau kalvėti, kad dalis žmonių veganinę mitybą propaguoja nuolatos.

Receptai
Receptas: Veganiški lietiniai su aguonomis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 47
Kaip gaminti
  1. Iš visų nurodytų produktų išmaišykite skystą tešlą lietiniams. Jei ji bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek kokosų pieno arba vandens, jei bus per skysta, įberkite dar miltų.
  2. Įkaitinkite keptuvę ir po ją visą tolygiai paskleiskite kokosų aliejų (jis turėtų tik sutepti keptuvę, bet joje neplaukioti). Iškepkite lietinius.
  3. Aguonas ir razinas užilkite karštu vandeniu ir apie 30 minučių palikite pastovėti. Tada nusunkite skystį ir viską sumalkite mėsmale ar sutrinkite elektriniu plakikliu.
  4. Aguonų bei razinų įdarą dėkite į blynų vidų ir suvyniokite.
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (speltos miltų - tešlai)
Kokosų pienas: 300.00 ml (arba sojų pieno - tešlai)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Aliejus: 10.00 g (kokosų - kepimui)
Aguonos: 300.00 g (įdarui)
Razinos: 1.00 sauja (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška „kiaušinienė“
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 36
Kaip gaminti
  1. Sojų varškės sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką. Šiek tiek pakepinkite ir suberkite sojų varškės sūrį.
  3. Vis pamaišydami, kad neprisviltų, apkepkite. Pagardinkite ciberžolių milteliais, pagal skonį pasūdykite. Kepkite dar kelias minutes.
  4. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, traškiomis salotomis. „Kiaušinienė“ gardi apibarstyta šviežiais krapais, kalendrų lapeliais ar kitokiais žalumynais. 
Ingredientai
Varškės sūris: 150.00 g (sojų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (½ - miltelių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kokosų (tinka ir kitoks skirtas kepimui))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška kreminė brokolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 81
Kaip gaminti
  1. Mirkytus anakardžius sumalkite maisto smulkintuvu iki tirštokos konsistencijos.
  2. Supjaustykite brokolio žiedus, nupjaustykite kietesnius kotelius ir pasilikite kitam kartui, iš jų paruošite salotas ar kitokį užkandį.
  3. Sudėkite brokolių žiedelius, nuluptą avokadą, smulkintą česnaką ir svogūnų laiškus į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės. Jei reikia įpilkite šiek tiek vandens ir koreguokite tirštumą.
  4. Skoniui pagerinti įberkite kmynų, pipirų ir druskos. 
Ingredientai
Anakardžių riešutai: 1.00 puodelis (0,5 (per naktį pamirkykite juos vandenyje))
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (galva)
Avokadai: 1.00 vnt. (0,5 nulupto)
Svogūnų laiškai: 5.00 g (1 valg. š. - smulkintų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto)
Vanduo: 1.00 st.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška burokėlių ir lęšių mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 54
Kaip gaminti

1. Lęšius išvirkite (jei ant pakuotės nurodyta,kad prieš tai reikia pamirkyti, tą ir padarykite), burokėlius sutarkuokite šiaudeliais,

2. Į indą dėkite lęšius, porus, krapus, druską, pipirus, saulėgrąžų grietinę ir viską gerai išmaišykite

4. Tokio tipo mišrainę galite valgyti iš karto arba laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Ingredientai
Lęšiai: 100.00 g
Burokėliai: 3.00 vnt. (virti didesni)
Saulėgrąžų grietinė: 4.00 valg. š.
Porai: 2.00 valg. š. (smulkinto)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Druska: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas „tuno“ salotų sumuštinis
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 7
Kaip gaminti

1. Avinžirnius sutrinkite šakute palikdami vieną kitą gabalėlį. Svogūno laiškus susmulkinkite.

2. Sumaišykite avinžirnius su svogūno laiškais, kukurūzais, krapais, pipirais, druska, garstyčiomis (jei nemėgstate, galite dėti mažiau ar visai atsisakyti) ir anakardžių „padažu“ (anakardžiai išmirkomi ir išplakami su vandeniu iki vientisos masės; taip pat tinka ir saulėgrąžų grietinė).

3. Tepkite ant duonos riekelių šių salotų ir mėgaukitės.

Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (kepalėlis šviesios bemielės)
Avinžirniai: 2.50 puodelis (jau išvirtų)
Svogūnų laiškai: 1.00 vnt. (pundelis)
Kukurūzai: 0.50 puodelis (konservuotų)
Krapai: 3.00 valg. š. (supjaustytų/šaldytų)
Druska: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.25 arbat. š. (arba pagal skonį)
Garstyčios: 0.50 arbat. š. (Dižono; nebūtinai)
Anakardžių riešutai: 2.00 valg. š. (anakardžių padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spalvingos veganiškos salotos su žemės riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 21
Kaip gaminti

1. Iš pakelio išimtą tofu nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite stambokais kubeliais.

2. Iš apelsino sulčių, šaukšto sezamų aliejaus, keleto šaukštų sojos padažo ir prieskonių paruoškite marinatą; į jį įspauskite ir česnaką. Sudėkite tofu kubelius į skystį ir retsykiais gabalėlius jame pavartydami palikite pasimarinuoti apie 20–30 min.

3. Riešutus nuplaukite, palikite nudžiūti, o vėliau šiek tiek paskrudinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje.

4. Daržovių skustuku plonomis juostelėmis išilgai supjaustykite morką, agurką ir cukiniją.

5. Šlakelyje aliejaus vartydami apkepkite marinuoto tofu gabalėlius, kad pagelstų iš visų pusių.

6. Riešutus ir daržoves sumaišykite su užpilu iš balzaminio acto, sojos padažo ir sezamų aliejaus. Ant viršaus užberkite tofu gabalėlius iš keptuvės.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Morkos: 1.00 vnt. (stambi)
Tofu: 200.00 g (galite dėti pagal skonį)
Žemės riešutai: 1.00 sauja
Sojos padažas: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Sezamų aliejus: 3.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šildanti veganiška lęšių, žirnių ir saldžiųjų bulvių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 26
Kaip gaminti

1. Puode su trupučiu įkaitinto aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite į puodą čili sėklas ir kmynus.

2. Svogūnui suminkštėjus sudėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, keletą sekundžių pakepkite. Tuomet sudėkite supjaustytą morką, saldžiąsias bulves, nuplautus lęšius ir nusunktus žirnius.

3. Supilkite daržovių sultinį, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, virkite iki 15-20 min.

4. Daržovėms ir ankštiniams suminkštėjus sutrinkite sriubą trintuvu ar kokteilių plaktuvu. Jeigu norisi skystesnės – įpilkite papildomai sultinio ar vandens.

Patiekdami galite paskaninti mėgstamu aliejumi ar žalumynais.

Ingredientai
Žirniai: 0.75 st. (neskaldytų džiovintų (juos mirkykite 8-12 valandų, per tą laiką bent du kartus nusunkite ir perplaukite po tekančiu vandeniu))
Lęšiai: 0.50 st. (raudonųjų)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Saldžiosios bulvės: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Čili paprikos dribsnių: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Daržovių sultinys: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas žaliasis daržovių karis su bolivine balanda
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 18
Kaip gaminti

1. Išvirkite bolivinę balandą.

2. Gilioje keptuvėje su lašeliu aliejaus apkepinkite supjaustytą baklažaną, grybus, smidrus.

3. Daržovėms ir grybams suminkštėjus, berkite druską, pilkite vandenį, dėkite kario pastą, pilkite kokosų pieną. Ragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įpilkite vandens ar kokosų pieno (skoniui sušvelninti).

4. Leiskite minutę viskam sušilti, suberkite pupeles.

 

Ingredientai
Bolivinės balandos (kynva): 0.50 puodelis (nevirtos)
Baklažanai: 0.50 vnt.
Grybai: 100.00 g (Shiitake)
Smidrai: 5.00 g (jaunų)
Pupelės: 5.00 valg. š. (virtų raudonųjų)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Vanduo: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Karis: 0.50 valg. š. (žaliosios pastos; arba galite naudoti bet kurią mėgstamą – raudoną ar geltoną kario pastą, taip pat Garam Masala ar Tikka Masala prieskonių mišinius (dėkite pagal skonį))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas piemenėlių pyragas su polenta
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 19
Kaip gaminti

1. Išvirkite polentą: į verdantį vandenį supilkite kukurūzų kruopas, aliejų ir druską (pagal skonį). Nuolat maišydami virkite ant vidutinės kaitros apie 10-15 min.

2. Polentai išvirus išpilkite ją ant sviestiniu popieriumi padengto paviršiaus ir tolygiai išsklaidykite (tam galima naudoti įprastą kepimo skardą). Palikite atvėsti.

3. Įjunkite kaisti orkaitę iki 175 laipsnių (kaitinimas viršus ir apačia).

4. Pasiruoškite įdarą: keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, salierą, papriką, grybus. Kai viskas suminkštės, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus. Po minutės pilkite sviestines pupeles, trintus pomidorus. Gardinkite druska ir pipirais. Viskam sušilus, kaitrą galite išjungti.

5. Pasirinktą kepimo formą ištepkite kepimui tinkamu aliejumi, į ją dėkite pusę atvėsusios polentos ir suformuokite pagrindą. Pilkite visą įdarą ir likusia polenta jį uždenkite (galite formuoti mažus kamuoliukus, arba tiesiog uždengti, formuojant silikonine mentele). Pyrago paviršių galite šiek tiek patepti aliejumi, kad apskrustų.

6. Pyragą kepkite jau įkaitusioje orkaitėje kol gražiai apskrus (apie 20 min.)

7. Pyragui visiškai atvėsus, jis puikiai laikys formą ir bus lengvai pjaustomas.

Ingredientai
Vanduo: 4.50 st. (arba augalinio pieno; polentai virti)
Aliejus: 4.00 valg. š. (įdarui apkepti, kepimo formai ir apkepo viršui patepti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Grybai: 200.00 g (mėgstamų)
Pupelės: 200.00 g (virtų, sviestinių)
Pomidorų tyrė: 300.00 g (ar trintų pomidorų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas troškinys su kokosų pienu
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 30
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.

3. Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite. Sudėkite bulves, morkas ir pupeles ir dar apie 2 minutes apkepkite.

4. Įpilkite pusę litro vandens, uždenkite ir troškinkite kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.). Paskaninkite druska.

5. Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite, kol dar kartą užvirs. Suberkite kapotus kaledrų lapelius, išmaišykite ir patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pupelės: 120.00 g (apie 30 žalių ankštinių pupelių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Kario lapai (3-4) 3.00 vnt.
Garstyčių sėklos 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š.
Ciberžolė: 4.00 g (pusė arbat. š.)
Kalendros: 20.00 g (saujelė kapotų šviežios kaledros lapelių)
Kokosų pienas (1 skardinė) 400.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas užkandis su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 9
Kaip gaminti

1. Obuolius, datules, avižinius dribsnius ir riešutus susmulkinkite trintuvu, įberkite cinamono, pipirų, supilkite sirupą ir vandenį.

2. Smulkinkite tol, kol gausite vientisą masę. Iš jos suformuokite rutuliukus. Sudėkite ant lentelės arba į lėkštę ir palaikykite šaldytuve apie 15–30 minučių.

Ingredientai
Džiovinti obuoliai: 1.00 st.
Datulės: 0.50 st. (džiovintų, be kauliukų)
Avižiniai dribsniai: 0.50 st.
Migdolai: 0.50 st. (nesūdytų, pakepintų)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (arba agavų sirupo)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Kvapnieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas desertas iš 5 produktų
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 12
Kaip gaminti

1. Datules, bananą, saulėgrąžas dėkite į smulkintuvą su S formos peiliu ir susmulkinkite iki vientisos masės.

2. Gautą masę sumaišykite su kokoso drožlėmis ir formuokite norimo dydžio rutuliukus.

3. Pagamintus rutuliukus apvoliokite kokoso drožlėse, o tada dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.

Ingredientai
Datulės: 10.00 vnt. (natūralių)
Bananai: 1.00 vnt.
Saulėgrąžos: 2.00 puodelis
Kokosų drožlės: 2.00 puodelis (ir dar šiek tiek apvoliojimui)
Kakava: 2.00 valg. š. (ekologiškos, be cukraus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški saldūs avižinių dribsnių batonėliai be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 36
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

2. Viso grūdo avižinius dribsnius sumalkite kavamalėje ar elektriniame smulkintuve.

3. Datules taip pat susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės – turite gauti datulių pastą.

4. Kokosų aliejų sumaišykite su 3 šaukštais datulių pastos, berkite maltus ir nemaltus avižinius dribsnius ir rankomis ar elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite – masė turi būti gerai sukibusi.

5. Imkite kepimo formą (aš naudojau kvadratinę silikoninę), išklokite ją kepimo popieriumi (tam, kad lengviau būtų išimti) ir dėkite į ją masę gerai paspausdami.

6. Ant avižinių dribsnių sluoksnio dėkite likusią datulių pastą, paskirstykite, berkite saują avižinių dribsnių.

7. Kepkite orkaitėje apie 20 min.

8. Išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ant grotelių.

9. Atvėsintą kepinį palaikykite šaldytuve (galima ir per naktį), kad dar geriau sutvirtėtų ir skoniai „susigulėtų“. Pjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 puodelis (1 puodelis ekologiškų viso grūdo; ir dar šiek tiek apibarstymui ir 1 puodelis greito paruošimo)
Kokosų aliejus: 100.00 g (ekologiško, kambario temperatūros)
Datulės: 30.00 vnt. (natūralių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 26
Kaip gaminti

Iškepkite pyragą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pyrago formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, o kitame – šlapius.

3. Į šlapius ingredientus iš pradžių įmaišykite puodelį sausų, tada – likusius sausus ingredientus.

4. Kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas nebus aplipęs tešla.

Pagaminkite kremą:

1. Išvakarėse į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardines, o metalinį dubenį, kuriame plaksite kremą, įdėkite į šaldiklį 15 min. prieš plakimą.

2. Atidarius skardines, šaukštu iškabinkite ant viršaus susistovėjusį kokosų kremą. Likusį kokosų vandenį laikykite šaldytuve – galėsite sunaudoti vaisių kokteiliams, tačiau šiame recepte jo neprireiks.

3. Supilkite agavos sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite, kol gausite kremo tekstūrą.

4. Kai pyragas atvės, pertepkite jį kremu.

Ingredientai
Miltai: 3.00 puodelis (pyragui)
Cukrus: 1.00 puodelis (pyragui)
Druska: 0.25 arbat. š. (pyragui)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š. (pyragui)
Apelsinų sultys: 2.00 puodelis (pyragui)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š. (pyragui; ir dar tiek pat kremui)
Apelsinų aromatas: 2.00 g (pyragui)
Saulėgrąžų aliejus: 0.25 puodelis (pyragui)
Kokosų pienas: 4.00 st. (riebaus; kremui)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 14
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus (migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską).

2. Supilkite vandenį ir išminkykite sausainių tešlą.

3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

4. Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, dėkite juos į skardą ir pirštais suformuokite sausainius. Turėtų išeiti 18-20 sausainių. Jeigu norisi, į kiekvieną sausainį galite „įsodinti“ po migdolą.

5. Sausainius kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-15 min. (Pusę laiko galite kepti įjungę vėjelio funkciją, o pusę – tik su kaitinimu iš viršaus ir iš apačios).

6. Sausainiams iškepus, atvėsinkite juos ant grotelių. Išorėje jie bus traškūs, o viduje minkšti. Laikykite sandariame inde šaldytuve.

Ingredientai
Migdolų miltai: 200.00 g
Cukrus: 5.00 valg. š. (nerafinuoto kokosų žiedų)
Kepimo milteliai: 0.75 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką