Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 balandžio 19d. 15:00

Skanauti namie ar iškylaujant: 10 nesaldžių pyragėlių ir kibinų receptų

Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
Tinklaraščio archyvo nuotr. / Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Vienu ypu iškepus pilną skardą (o gal visas dvi!) nesaldžių pyragėlių, staiga užpuolus alkiui ar susiruošus į iškylą, ilgesnį pasivaikščiojimą, badauti neteks. Siūlome jums puikų receptų dešimtuką – nuo daugelio taip mėgstamų kibinų iki pyragėlių, kuriems puikiai tiks ir pirktinė tešla, tad ilgai neužtruksite.

Receptas: Sluoksniuotos tešlos kibinai su aviena ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 47
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, pakočiokite ir išspauskite didesnius apskritimus. Sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną, paprikas ir sumaišykite su malta aviena. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro ir užsukite. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Kibinus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 500.00 g (gali būti mielinė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepti)
Aviena:( 400 - 500 malta arba kapota - įdarui) 400.00 arbat. š.
Paprikos: 3.00 vnt. (po puse raudonos, geltonos ir žalios - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Mėsos prieskoniai: (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Naminiai kibinai su viščiukų šlaunelių mėsos įdaru
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 17
Kaip gaminti

1. Į miltus įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą (galite įtarkuoti). Įtrinkite sviestą pirštais į miltus taip, kad neliktų sviesto gabalėlių.

2. Viduryje sviesto ir miltų mišinio padarykite duobutę. Kiaušinius gerai išmaišykite su grietine ir supilkite į duobutę. Viską gerai išmaišykite.

3. Suspauskite rankomis tešlą, kad neliktų sausų miltų ir susiformuotų tešlos rutulys. Porą kartų perminkykite, bet ne daugiau. Padėkite tešlą 30–40 minučių į šaldytuvą.

4. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. 3/4 svogūnų apkepkite svieste, likusius sudėkite į mėsą nekeptus. Paskui į maltą vištieną sudėkite apkeptus svogūnus, taip pat supilkite sultinį, grietinę, įberkite druskos, daug maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

5. Atvėsusią tešlą padalykite į 20 vienodo dydžio gabaliukų, kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, kad gautųsi kuo apvalesnė forma.

6. Ant iškočiotos tešlos gabaliuko dėkite kupiną šaukštą įdaro ir, suspaudę tešlos kraštus, juos užraitykite.

7. Išplakite kiaušinį su trupučiu vandens. Kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, atidžiai aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Kepkite iki 185°C įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai apskrus.

Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (perpus tešlai ir įdarui)
Sviestas: 270.00 g (250 g tešlai (šalto) ir 20 g įdarui)
Grietinė: 240.00 g (200 g tešlai ir 40 g įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 dideli įdarui ir 1 aptepimui)
Vištiena: 450.00 g (smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos; įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli; įdarui)
Sultinys: 125.00 ml (arba vandens; įdarui)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Maži kibinai su vištiena
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 22
Kaip gaminti

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.

2. Pagaminti tešlą. sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais ir minkyti rankomis, kol virs trupinine mase. Grietinę išplakti su kiaušiniais ir druska, įmaišyti į miltų ir sviesto masę ir greitai išminkyti tešlą. Ją įsukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 1 valandą.

3. Pagaminti įdarą: svogūną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, prieskoniais, sūriu ir kefyru.

4. Paruošti kibinus: tešlą padalyti į mažus gabaliukus – maždaug po 30 g. Visus plonai iškočioti skritulio forma. Ant kiekvieno gabaliuko ties viduriu dėti po 20 g įdaro. Gabalėlį sulenkti pusiau, gerai suspausti kraštus ir susukti virvelę. Taip pagaminti visus kibinus, sudėti juos į skardą, aptepti kiaušinio plakiniu, ant viršaus užberti migdolų drožlių.

5. Dėti į orkaitę ir kepti apie 35 minutes. Kibinus atvėsinti ir sudėti ant padėklo.

Ingredientai
Sviestas: 160.00 g (šalto; tešlai)
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tešlai ir 1 paplaktas aptepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (po 0,5 šaukštelio tešlai ir įdarui (arba pagal skonį))
Grietinė: 60.00 g (tešlai)
Vištiena: 300.00 g (maltos; įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kefyras: 50.00 ml (įdarui)
Kietasis sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto; įdarui)
Migdolai: 100.00 g (drožlių; apibarstymui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kibinai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 9
Kaip gaminti

Iš recepte nurodyto ingredientų kiekio pasigaminsite 16–20 kibinukų (priklausomai nuo blynelio dydžio). Šiuos kibinus galima daryti ir su mėsos įdaru (labai mėgstame su kalakutienos faršu, o su riebia kapota mėsa – ne), tačiau šįkart pasidalysime kibinų su labai skaniu varškės ir saulėje džiovintų pomidorų įdaru receptu, jie akimirksniu dingsta nuo pietų stalo.

1. Į dubenį suberkite miltus su žiupsniu druskos ir sudėkite minkštą, gabaliukais sugnaibytą sviestą. Viską kartu gerai išmaigykite trupindami tarp rankų pirštų, kol miltai ir sviestas taps smulkiai birūs, be didesnių sviesto gabalėlių.

2. Viduryje mišinio padarykite duobutę, į ją sudėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite ir minkykite tešlą tol, kol visiškai neliks miltų. Padėkite tešlą 30 min. į šaldiklį arba valandai į šaldytuvą.

3. Per tą laiką pasidarykite įdarą: varškę sumaišykite su grietine ir smulkiai pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais ir viską išmaišykite su žiupsniu druskos.

 

4. Įkaitinkite orkaitę iki 190C laipsnių temperatūros.

5. Išimkite tešlą iš šaldiklio ar šaldytuvo, gnybkite po gabalėlį ir rankomis suformuokite blynelį, į jo vidurį dėkite po gerą šaukštą įdaro (priklausomai nuo kibinų blynelio dydžio), perlenkite pusiau ir išorinį kraštą pradžiai suspauskite ir paskui gražiai užraitykite.

6. Kibinus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę 20–30 min., kol gražiai paruduos.

 

Ingredientai
Miltai: 600.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tešlai ir 1 aptepimui)
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros, minkšto sviesto; tešlai)
Grietinė: 300.00 g (tešlai ir dar 2,5 šaukšto įdarui)
Varškė: 500.00 g (įdarui)
Saulėje džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (smulkiai supjaustytų; įdarui)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 22
Kaip gaminti

1. Jautieną labai smulkiai supjaustykite arba sukapokite (nemalkite). 3 svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Kitus 3 svogūnus supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus su česnakais. Suberkite visus prieskonius ir išmaišykite. Sudėkite kapotą jautieną ir maišydami apkepinkite iki rudumo. Galima ipilti šiek tiek vandens. Mėsa turi būti minkšta, masė – sultinga.

3. Sudėkite ant viršaus griežinėliais supjaustytus svogūnus ir uždengę dar kelias minutes patroškinkite.

4. Įdarą atvėsinkite. Jei yra laiko, palaikykite kelias valandas ar parą šaldytuve.

5. Į dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Supilkite aliejų ir vandenį, plaktą kiaušinį ir viską išmaišykite bei išminkykite, kol tešla bus kaip plastilinas ir nelips prie rankų.

 

6. Tešlą plonai iškočiokite. Kavos puodeliu išpjaukite apskritimus, dėkite į juos po šaukštelį įdaro ir viename gale – alyvuogę. Perlenkite, pirštais stipriai užspauskite kraštus, kad neliktų plyšių.

7. Sudėkite pyragėlius į skardą ir aptepkite plaktu tryniu.

8. Iki 220 laipsnių įkaitinkite orkaitę, įdėkite pyragėlius ir kepkite apie 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 200 ir kepkite dar apie 10-15 minučių. Pyragėliai turi būti aukso spalvos.

Ingredientai
Vanduo: 1.00 st. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 4.50 st. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (po 0,5 stiklinės tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Jautiena: 500.00 g (išpjovos; įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Svogūnai: 6.00 vnt. (įdarui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; įdarui)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų; įdarui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 7
Kaip gaminti

1. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C.

2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite susmulkintą česnaką. Pakepinkite, kol pasklis aromatas. Tada į keptuvę dėkite špinatus, kepkite apie 2 minutes, kol išsiskirs sultys.

3. Tešlos lakštą ištieskite ant stalo, įpjaukite iš abiejų pusių juostelėmis įstrižai – vidurį palikite nesupjaustytą.

4. Vištienos gabaliukus paskaninkite druska ir pipirais, sudėkite į tešlos centrą. Ant jų užtrupinkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu, suverskite pakepintus špinatus. Tuomet išdėliokite kamambero griežinėlius.

5. Supinkite iš įpjautos tešlos pynutę, kryžiuodami tešlos juosteles iš abiejų pusių centro link.

6. Pynutę guldykite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Vištienos filė: 300.00 g (horizontaliai supjaustytos)
Špinatai: 100.00 g (mažųjų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Baltojo pelėsio sūris: 125.00 g (camambero)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 32
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite.
  2. Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais.
  3. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamų sėklomis, kmynais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

Receptą atsiuntė Helena J.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (žalioji)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kumpis: 120.00 g (arba karštai rūkytos kiaulienos šoninės)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (2 -3 šakelės šviežių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pyragėliai su špinatais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 16
Kaip gaminti

1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi.

2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.

4. Dubenį uždenkite ir leiskite tešlai valandą pakilti. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.

5. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite įkaitintame svieste.

6. Sudėkite špinatus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, maltu muskatu ir maišydami truputį pakepkite.

7. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir ant silpnos ugnies kepkite, kol jie sukrekės.

8. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais.

9. Ant kiekvieno uždėkite špinatų įdaro, sulenkite trikampiu ir gerai apspauskite kraštus.

10. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Ingredientai
Mielės: 45.00 g (šviežios)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 500.00 ml
Miltai: 900.00 g (kvietiniai)
Aliejus: 200.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Špinatai: 300.00 g (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pyragėliai su vištiena ir žirneliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.7 / 15
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų.

2. Vištienos kumpelius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sumalkite.

3. Suberkite atitirpintus žirnelius, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį ir išmaišykite.

4. Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite. Lakštą supjaustykite kvadratėliais, ant kiekvieno krėskite po šaukštą įdaro, sulenkite trikampiu, apspaudykite kraštus ir palikite pusvalandį, kad pakiltų.

5. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 30–40 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (kvietiniai)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas)
Mielės: 7.00 g (sausos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (skardai patepti)
Vištiena: 3.00 vnt. (2-3 kumpeliai - įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (šaukštas - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pyragėliai su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 23
Kaip gaminti

1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.

2. Špinatus gerai nuplaukite ir 2–3 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite ir susmulkinkite.

3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus.

4. Elektriniu grūstuvu susmulkinkite graikinius riešutus.

5. Dubenyje sumaišykite špinatus, smulkintus riešutus, sūrį ir svogūnus, pasūdykite, pagardinkite muskatu, sutrinkite masę šakute arba grūstuvu.

6. Supjaustykite tešlos lakštus vienodo pločio juostelėmis. Patieskite ant stalo vieną tešlos juostelę, kraštus patepkite plaktu kiaušiniu, per vidurį dėkite špinatų įdaro, ant viršaus uždėkite kitą juostelę, prieš tai ją įpjaukite kas 0,5 cm, užspauskite kraštus. Supjaustykite juostelę vienodo dydžio gaballiais. Patepkite pyragėlių viršų kiaušiniu.

7. Sudėkite į skardą, kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 20 min.

Ingredientai
Špinatai: 200.00 g
Fetos sūris: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Graikiniai riešutai: 80.00 g
Aliejus: 50.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Metas rinktis

Mėgaukis šiandien

Talentingi vaikai

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką