Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gruodžio 10d. 10:04

Skanėstas mažiems ir dideliems – bananų duona: su speltų miltais, įdomiais priedais ar be glitimo. 10 receptų

Bananų duona
Vida Press nuotr. / Bananų duona

Bananų duonos riekė pusryčius gali paversti tikra puota, o ir popiet prie kavos ar vakarop su kakava šis skanėstas negali nesužavėti. Svarbiausia, kad bananų duonai naudotumėte labai gerai sunokusius (net pernokusius!) vaisius, o visa kita – skonio ir prioritetų klausimas. Ta proga ir siūlome net 10 šio kepinio receptų!

Receptai
Receptas: Bananų duona su šokolado gabaliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.9 / 32
Kaip gaminti
  1. Bananus sutrinkite šakute kartu su cukrumi, aliejumi ir kiaušiniu.
  2. Įplakite druską, vanilę ir kefyrą.
  3. Suberkite miltus, šokolado lašelius ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
  4. Gautą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių.
  6. Kepkite apie valandą, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas liks sausas.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Bananai: 4.00 vnt. (pernokusių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelio)
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 puodelis (0,5 - augalinio)
Kefyras: 1.00 puodelis (1/4)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Šokoladas: 100.00 g (gabaliukų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tobula bananų duona su riešutais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 48
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje iki baltumo išsukite sviestą ir cukrų, supilkite lengvai paplaktą kiaušinį. Lėtai įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius, supilkite pieną. Tešla turi būti vientisa, tačiau itin intensyviai jos nemaišykite.
  2. Nulupkite ir šakute iki tyrės sutrinkite bananus, stambiai sukapokite riešutus, įmaišykite į tešlą bananų tyrę ir riešutus.
  3. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą – ji bus labai tiršta, nenustebkite. Dėkite kepimo formą į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą – kol vidus bus iškepęs (patikrinsite senu geru būdu: smeikite medinį pagaliuką į pyragą, jei jis iškepęs, ištrauktas pagaliukas turi būti švarus), o viršus gražiai parudavęs.
  4. Atsargiai išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Šis kepinys iškieka skanus 3 dienas. Bet tiek jis vargiai išbūna.
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (kambario temperatūros)
Rudasis cukrus: 140.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 230.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Bananai: 3.00 vnt. (Gerai sunokę ar net pernokę)
Graikiniai riešutai: 120.00 g
Pienas: 40.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Desertinė bananų duona su spelta kvietiniais miltais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 7
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje šluotele suplakite aliejų ir medų.

2. Sudėkite kiaušinius ir gerai išmaišykite, tada įmaišykite sutrintus bananus ir vandenį (jei kokosų aliejus sukietėja nuo sąlyčio su šaltais ingredientais, tegul dubuo pabūna šiltoje vietoje kelias minutes). Sudėkite sodą, vanilę, druską ir cinamoną, išmaišykite.

3. Galiausiai, dideliu šaukštu įmaišykite miltus, kol pasidarys vientisa tešla be gumulėlių. Jei norite, pridėkite papildomų ingredientų (riešutų, džiovintų vaisių).

4. Supilkite tešlą į kepimo formą ir pabarstykite cinamonu. Įkaitinkite orkaitę iki 165 C ir įdėkite kepimo formą. Kepkite 55 iki 60 minučių (arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į centrą, ištrauktas taps švarus). Paprastai duona be papildomų ingredientų kepa apie 55 min, o su jais apie 60-65 min. Iškepusią duoną palikite formoje vėsti 10 min., vėliau perkelkite ant grotelių. Ragaukite tik visiškai atvėsusią.

Ingredientai
Kokosų aliejus: 0.30 puodelis (ištirpinto)
Medus: 0.50 puodelis (galima keisti klevų sirupu)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 2.00 vnt. (dideli)
Vanduo: 0.25 puodelis
Soda: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Viso grūdo miltai: 1.75 puodelis (viso grūdo spelta kvietinių)
Graikiniai riešutai: 0.50 puodelis (galima keisti pekano riešutais. Galite įberti ir razinų ar kitų smulkintų džiovintų vaisių.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bananų duona
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 19
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius plakite su cukrumi, supilkite aliejų.
  2. Pilkite pieną, nuolat maišydami suberkite miltus su kepimo milteliais.
  3. Viską gerai išmaišykite, sudėkite sutrintus bananus ir sukapotą (arba sutarkuotą) šokoladą.
  4. Tešlą tolygiai paskirstykite sviestu išteptoje kepimo formoje ir ant viršaus pabarstykite sezamų sėklomis.
  5. Duoną kepkite ~30 min (kol į vidurį įsmeigus medinį iešmelį jis nebelips) 200 laipsnių orkaitėje.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Aliejus: 1.00 st. (0,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Bananai: 2.00 vnt.
Šokoladas: 50.00 g
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bananų duona su ryžių miltais, graikiniais riešutais ir šokoladiniu kremu
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.1 / 10
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 28x15 cm dydžio kepimo indą.
  2. Viename dubenyje sumaišykite ryžių miltus, kvietinius miltus, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą cinamoną ir muskatą.
  3. Kitame dubenyje iki vientisos masės elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, pieną ir ištirpintą bei atvėsintą sviestą.
  4. Bananus sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Sudėkite į plakinį ir dar kartą išplakite.
  5. Į pakinį suberkite miltų mišinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
  6. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
  7. Į paruoštą kepimo indą supilkite ir tolygiai paskleiskite pusę paruoštos tešlos.
  8. Ant viršaus šaukštais dėkite šokoladinį kremą. Šaukšto galu įmaišykite jį į tešlos paviršių, sukurdami marmuro efektą.
  9. Ant viršaus paskleiskite likusią tešlos dalį. Išlyginkite paviršių.
  10. Apibarstykite paviršių ruduoju cukrumi ir sauja smulkintų graikinių riešutų.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių, kol kepinys gražiai pakils ir apskrus. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  12. Palikite dešimčiai minučių duoną atvėsti kepimo inde. Tuomet išimkite kartu su visu kepimo popieriumi, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
  13. Raikykite riekelėmis ir patiekite su kava ar arbata.
Ingredientai
Miltai: 325.00 g (260 - ryžių ir 65 - kvietinių)
Rudasis cukrus: 150.00 g (100 - tešlai ir 3 valg. š. - viršui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ malto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 - maži)
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 115.00 g (tirpinto)
Bananai: 300.00 g
Graikiniai riešutai: 100.00 g (85 g - tešlai ir sauja smulkintų - viršui)
Šokoladinis riešutų kremas „Nutella“ (120 - 150 - įdarui) 120.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bananų duona
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.0 / 5
Kaip gaminti

1. Išlydykite sviestą, palikite atvėsti. Bananus supjaustykite ir šakute sutrinkite.

2. Kiaušinius išmaišykite su cukrumi. Supilkite kefyrą ir sviestą.

3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.

4. Sviesto masę pilkite ant bananų košės, viską išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl išmaišykite.

5. Sutrupinkite šokolado plytelę ir įmaišykite į tešlą.

6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50-60 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kefyras: 150.00 ml
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Bananai: 4.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.7 / 13
Kaip gaminti

1. Džiovintas spanguoles apšlakstykite romu ir palikite 20 minučių pastovėti. Gerai nuspauskite.

2. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir kelioms minutėms paskrudinkite orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite odeles, branduolius sumalkite kavamale.

3. Į plakimo indą sudėkite virtus avinžirnius, skystą medų, smulkintus nuluptus bananus, suberkite maltus riešutus, įmuškite kiaušinius, supilkite apelsinų sultis ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.

4. Įmaišykite kepimo miltelius, penkių grūdų dribsnius, rome mirkytas spanguoles.

5. Gautą masę sukrėskite į stačiakampę riebalais pateptą kepimo skardą. Kepkite 180 C karštumo orkaitėje 60–80 minučių.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Dribsniai: 80.00 g (penkių grūdų)
Avinžirniai: 1.00 st. (virti)
Lazdynų riešutai: 20.00 g (sauja)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Spanguolės: 20.00 g (sauja džiovintų)
Romas: 2.00 valg. š. (juodasis)
Medus: 2.00 valg. š. (skystas)
Sultys: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š. apelsinų)
Bananai: 3.00 vnt. (3-4)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bananų duona
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 18
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir kepimo miltelius.

2. Bananus nulupkite ir sutrinkite elektriniu grūstuvu arba šakute.

3. Elektriniu plakikliu išmaišykite aliejų su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite bananų tyrę ir vanilinį cukrų. Toliau maišydama suberkite dalį miltų, supilkite pieną, įmaišykite likusius miltus ir tarkuotą šokoladą. Baikite maišyti mediniu šaukštu arba mentele.

4. Skardą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite, kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol pyrago viršus gražiai paruduos. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar bananų duona iškepusi.

5. Atvėsinkite, supjaustykite riekelėmis. Tiekite su kava, arbata arba pienu.

Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Soda: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 6.00 g
Cukrus: 250.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 3.00 vnt.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (stambiai tarkuoto)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Pienas: 3.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 arbat. š. (skardai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananų duona be glitimo
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.7 / 3
Kaip gaminti

1. Bananus sutrinti šakute, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotele arba kitu patogiu įrankiu.

2. Įmaišyti cukrų bei lydytą svietą ghi (arba kokosų aliejų), vanilės ekstraktą, druską, sodą su citrinos sultimis ir galiausiai suberti bei įmaišyti miltus.

3. Supilti gautą masę į pailgą, kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes arba kol į duonos vidurį įkištas smeigtukas ištraukiamas vos su keliais trupiniais.

 

Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt. (gerai prinokę)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š. (ghi arba kokosų aliejaus)
Klevų sirupas: 3.00 valg. š.
Migdolų miltai: 1.00 st.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (nerafinuoto)
Kokosų miltai: 0.50 st. (galima keisti 1/2 stiklinės avižų miltų – maždaug 50 g)
Soda: 1.00 arbat. š.
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananų duona su grikių miltais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 5 min.
3.5 / 13
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių (jei su vėjeliu) arba iki 180 laipsnių (jei be vėjelio).

2. Nulupkite bananus, dėkite juos į didelį dubenį ir šakute kruopščiai sutrinkite.

3. Į bananų tyrę įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, tada pilkite aliejų, cukrų ir medų (ar klevų sirupą), berkite cinamoną, druską, muskato riešutą. Įmaišykite ir sodą, „nugesintą“ trupučiu citrinos sulčių, išmaišykite.

4. Galiausiai suberkite miltus ir smulkintus riešutus bei vėl išmaišykite. Leiskite masei 5 min. ramiai pastovėti, o tada pilkite į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus guldykite išilgai supjaustytą bananą (jei norite) ir pabarstykite trupučiu rudojo cukraus.

5. Kepkite orkaitėje apie 45–50 min. Ar iškepė, patikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką, ištraukus jis turi likti švarus, gal su keliais drėgnais trupinukais. Išverskite ant specialių grotelių kepinių vėsinimui, leiskite atvėsti ir tik tada ragaukite.

Pastabos:

1. Pradėkite tikrinti, ar duona dar neiškepusi, nuo kepimo pradžios praėjus 40 min. Kepimo laikas gali įvairuoti priklausomai nuo orkaitės, kepimo skardos ir pan.

2. Vietoje pekano riešutų galite naudoti graikinius riešutus arba abiejų rūšių mišinį.

3. Jei nutarsite naudoti kitus riebalus, rinkitės tokius, kurie net ir vėsdami išlieka skysti, nekietėja – tik tada kepinys išliks drėgnas, nesukietės stingstant riebalams. Šiuo atveju sviestas ar kokosų aliejus netinka, nes šie riebalai kietėja temperatūrai žemėjant.

Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt. (gerai prinokę (ir dar 1 pageidautinas, bet nebūtinas papuošimui))
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Rudasis cukrus: 0.25 puodelis
Grikių miltai: 1.00 puodelis
Medus: 0.25 puodelis (arba klevų sirupo)
Aliejus: 0.30 puodelis (neutralaus skonio, pvz., nerafinuoto saulėgrąžų)
Pekaninių karijų riešutai: 0.30 puodelis (sukapotų; arba graikiškų riešutų)
Soda: 1.00 arbat. š.
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką