Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skaniausi padažai šašlykams

Padažai kepsniams
Fotolia nuotr. / Padažai kepsniams
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Ką renkatės prie gardžiai paskrudintos mėsytės? Dalijamės greitais ir gardutėliais padažų receptais.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Taip pat skaitykite: Kaip taisyklingai kepti ant grotelių ir iešmų? Kuriuo atveju kokią mėsą kepti?

Receptas: Pomidorų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorų pasta: 200.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorų pastą praskieskite vandeniu (100 ml) ir supilkite viską į puodą. Po to, kai masė užvirė, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kapotus žalumynus.
  2. Užvirinkite ir palikite virti ant silpnos ugnies. Maišykite visą laiką.
  3. Po maždaug penkių minučių sudėkite trintą česnaką, išmaišykite padažą ir palikite, kad atvėstų. Skanaus!
Receptas: Baltas padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g (neriebaus)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š.
Sultys: 5.00 valg. š. (citrinų)
Vynas: 100.00 ml (baltasis sausas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Česnaką ir svogūną nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu.  Tuomet viską pakepinkite svieste.
  2. Supilkite į keptuvę vyną. Padažą maišykite, kad neprisviltų.
  3. Po kelių minučių padažą pagardinkite citrinų sultimis, druska, pipirais, suberkite cukrų, supilkite majonezą bei garstyčias. Gerai išmaišykite ir patiekite atvėsusį.
Receptas: Gruziniškas padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 1500.00 g
Česnakai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Adžika: 1.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (½)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  2. Gautą tyrę užvirinkite ir virkite maždaug 20 minučių.
  3. Tuomet sudėkite į puodą  likusius ingredientus: trintą česnaką, smulkintus žalumynus, adžiką, aitriają papriką. Galite pagardinti druska, pipirais, cukrumi.  Viską gerai išmaišykite.
  4. Leiskite padažui atvėsti ir patiekite šaltą.
Receptas: Granatų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vynas: 100.00 ml (raudonas, saldus)
Sultys: 100.00 ml (granatų - šviežiai spaustų)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Bazilikai: 2.00 valg. š. (šviežio)
Krakmolas: 5.00 g (žiupsnis)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (½)
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite vyną, granatų sultis, suberkite cukrų, druską, žalumynus, trintas česnako skilteles.
  2. Gerai išmaišykite ir leiskite virti apie 20 minučių. Nepamirškite maišyti.
  3. Likus penkioms minutėms, įmaišykite į padažą krakmolą (prieš tai geriausia jį išmaišyti nedideliame kiekyje vyno ar sulčių).
  4. Virkite, kol padažas kiek sutirštės. Patiekite šaltą.
Receptas: Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 1.00 puodelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sultys)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Medus: 1.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Kaip gaminti

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.

Receptas: Naminis aštrus pomidorų padažas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 24
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 3.00 kg (sunokusių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 3.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdelių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (trečdalis maltų kvapniųjų)
Actas: 50.00 ml (obuolių)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių ant peilio galo)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite.
  2. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą su trupučiu aliejaus ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės.
  3. Gautą masę pertrinkite per sietelį ir supilkite atgal į puodą. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupkite, susmulkinkite ir sudėkite į tyrę.
  4. Suberkite garstyčias, pipirus, aitriųjų paprikų milteliusir virkite, kol tūris sumažės maždaug per pusę.
  5. Baigiant supilkite actą, druską, cukrų, dar kartą užvirkite ir išpilstykite į paruoštus stiklainius.  
Receptas: Aštrus pomidorų ir krienų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Krienai: 100.00 g (šaknų)
Česnakai: 100.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Actas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krienus nuplaukite ir nulupkite, pomidorus nuplaukite. Pomidorus, česnakus ir krienus sumalkite mėsmale.
  2. Suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždenkite dangteliais, bet neužsukite.
  3. Dėkite į puodą su vandeniu ir kaitinkite 15–25 minutes. Iškaitintus stiklainius sandariai užsukite.

Padažą galite papildyti raudonosiomis paprikomis, antaniniais obuoliais, petražolėmis.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. (saldžiųjų raudonų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 500.00 g
Actas: 450.00 ml (balto vyno)
Cukrus: 350.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Garstyčios: 3.00 valg. š. (sėklų)
Imbieras: 2.00 valg. š. (smulkintos šaknies)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, įpjaukite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį.
  2. Nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Gabaliukais supjaustykite ir nuplautas bei išvalytas paprikas, obuolius.
  3. Visus recepto produktus sudėkite į puodą. Visą laiką maišydami kaitinkite, kol ištirps cukrus.
  4. Puodo nedenkite ir ant nedidelės ugnies kaitinkite pusantros valandos, tik nepamirškite kartkartėmis pamaišyti.
  5. Sutirštėjusį padažą išpilstykite į sterilius karštus stiklainius, sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Pikantiškas saldžiarūgštis padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 24
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (aštrus (gali būti ir neaštrus), mėgstamo skonio)
Jautienos sultinys: 200.00 ml (natūralus)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, maišydama supilkite sultinį, sukrėskite pomidorų padažą, supilkite sojų padažą.
  2. Padažą pagardinkite ruduoju cukrumi, įmaišykite nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.
Receptas: Padažas su marinuotais agurkėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Grietinė: 200.00 ml (jogurtinė)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti, pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės.
  2. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.  
Receptas: Aštrus paprikų - pomidorų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 didelis griežinėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti
  1. Papriką ~30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštėja. Kad greičiau atvėstų – išimtą iš orkaitės galite pamerkti į šaltą vandenį.
  2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles.
  3. Tiek papriką, tiek pomidorus stambiai supjaustykite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
  4. Susmulkinkite elektriniu trintuvu (blenderiu) arba virtuviniu kombainu.
  5. Įspaudžiame citrinos sultis, berkite druską. Dar truputį paplakite. Berkite aitriosios paprikos miltelius ir išmaišykite.
  6. Gardinti galime bet ką: nuo orkaitėje keptų daržovių iki kepsnio.

Receptą atsiuntė Gintarė

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką