Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaniausias pasaulyje morkų pyragas

Ar esate valgę morkų pyragą, kuris ištirpsta burnoje? Jeigu tokio dar neragavote, išsikepkite ir nustebinkite ne tik draugus bei šeimą, bet ir save!
Morkų pyragas
Morkų pyragas / 123RF.com nuotr.

Morkų sluoksniui reikės:

  • 1 1/2 st. miltų,
  • 1 st. cukraus,
  • 1 arb. š. cinamono,
  • 1 arb. š. druskos,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 3/4 st. rapsų aliejaus,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • 1 1/2 st. smulkiai tarkuotų morkų,
  • 1/2 st. razinų,
  • 1/2 st. susmulkintų graikinių, pekano arba lazdyno riešutų.

Sūrio sluoksniui reikės:

  • 500 g kreminio sūrio,
  • 3/4 st. cukraus,
  • 1/4 arb. š. druskos,
  • 1 1/2 valg. š. miltų,
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus
  • 2 didelių kiaušinių,
  • 1/2 st. grietinės.

Viršui reikės:

  • 1 st. cukraus pudros,
  • 4 valg. š. sviesto,
  • 85 g kreminio sūrio,
  • 1/2 valg. š. vanilinio cukraus,
  • 150 g pekano, graikinių arba lazdyno riešutų.

Gaminimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Paruoškite morkų tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite, supilkite aliejų, sudėkite morkų tarkius, išplaktus kiaušinius, razinas ir riešutus. Gerai išmaišykite.
  • Paruoškite sūrio tešlą. Dubenyje gerai išplakite kreminį sūrį ir cukrų iki vientisos masės. Suberkite druską ir miltus. Suberkite vanilinį cukrų, sukrėskite iki purios masės išplaktus kiaušinius, vėl kruopščiai išplakite. Galiausiai sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
  • Į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą išardomą kepimo formą sukrėskite 2/3 morkų masės. Šaukštu išlyginkite paviršių ir sukrėskite ½ sūrio masės. Ant jos išdėkite likusią morkų masę. Išlyginkite ir sukrėskite likusią sūrio masę. Išlyginkite paviršių ir šaukite į orkaitę valandai.
  • Iškepusį pyragą palikite valandai atvėsti, paskui dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai.
  • Pasigaminkite kremą pyragui papuošti. Sudėkite į dubenį kambario temperatūros sviestą, cukraus, pudrą, vanilinį cukrų, kreminį sūrį ir išplakite iki vientisos masės.
  • Aptepkite paruoštu kremu pyrago viršų ir papuoškite riešutais. Prieš patiekdami atšaldykite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius