Morkų sluoksniui reikės:
- 1 1/2 st. miltų,
- 1 st. cukraus,
- 1 arb. š. cinamono,
- 1 arb. š. druskos,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- 3/4 st. rapsų aliejaus,
- 2 didelių kiaušinių,
- 1 1/2 st. smulkiai tarkuotų morkų,
- 1/2 st. razinų,
- 1/2 st. susmulkintų graikinių, pekano arba lazdyno riešutų.
Sūrio sluoksniui reikės:
- 500 g kreminio sūrio,
- 3/4 st. cukraus,
- 1/4 arb. š. druskos,
- 1 1/2 valg. š. miltų,
- 1 valg. š. vanilinio cukraus
- 2 didelių kiaušinių,
- 1/2 st. grietinės.
Viršui reikės:
- 1 st. cukraus pudros,
- 4 valg. š. sviesto,
- 85 g kreminio sūrio,
- 1/2 valg. š. vanilinio cukraus,
- 150 g pekano, graikinių arba lazdyno riešutų.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Paruoškite morkų tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite, supilkite aliejų, sudėkite morkų tarkius, išplaktus kiaušinius, razinas ir riešutus. Gerai išmaišykite.
- Paruoškite sūrio tešlą. Dubenyje gerai išplakite kreminį sūrį ir cukrų iki vientisos masės. Suberkite druską ir miltus. Suberkite vanilinį cukrų, sukrėskite iki purios masės išplaktus kiaušinius, vėl kruopščiai išplakite. Galiausiai sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
- Į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą išardomą kepimo formą sukrėskite 2/3 morkų masės. Šaukštu išlyginkite paviršių ir sukrėskite ½ sūrio masės. Ant jos išdėkite likusią morkų masę. Išlyginkite ir sukrėskite likusią sūrio masę. Išlyginkite paviršių ir šaukite į orkaitę valandai.
- Iškepusį pyragą palikite valandai atvėsti, paskui dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai.
- Pasigaminkite kremą pyragui papuošti. Sudėkite į dubenį kambario temperatūros sviestą, cukraus, pudrą, vanilinį cukrų, kreminį sūrį ir išplakite iki vientisos masės.
- Aptepkite paruoštu kremu pyrago viršų ir papuoškite riešutais. Prieš patiekdami atšaldykite.
Skanaus!