Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 08, 18:30

Skanios vienos ir kaip garnyras: indiškos kopūstų salotos su prieskoniais ir riešutais

Kopūstų parduotuvėse galima rasti visus metus – vos tik baigiasi tvirtų lietuviškų baltagūžių sezonas, lentynose ima rikiuotis žalsvesni ir gležnesni atvežtiniai. Pavasarį, kai norisi lengvumo, gera proga išbandyti indiškas kopūstų salotas, kuriose gausu ir kitų daržovių, žalumynų bei prieskonių. Neišsigąskite poros netikėtų jų gaminimo žingsnių – galutinis rezultatas bus puikus.
Salotos
Salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis arba pusė didesnio kopūsto;
  • 3 gerai prinokę pomidorai;
  • 4–5 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
  • 75 g kepintų žemės riešutų;
  • 0,5 pusės citrinos sulčių;
  • 3–4 valg. šaukšt. džiovintų kokoso drožlių;
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. asafetidos (indiškas prieskonis, kurio galima nesunkiai įsigyti, tačiau galima ir neberti);
  • 1 raudona aitrioji paprika;
  • 1/4 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. juodųjų garstyčių sėklų;
  • šluotelė šviežių kalendrų (nuplautų ir sukapotų), galima keisti petražolėmis.

Gaminimas:

1. Kopūstą supjaustykite plonais, ilgais šiaudeliais. Berkite į dubenį, pasūdykite ir rankomis sugrūskite bei leiskite kelias minutes pastovėti – druska kopūstą suminkštins.

Vida Press nuotr./Pjaustomas kopūstas
Vida Press nuotr./Pjaustomas kopūstas

2. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, o žemės riešutus sumalkite ar sukapokite iki rupių miltų.

3. Į kopūstus sudėkite pomidorus, kalendrą, suberkite cukrų, žemės riešutus ir kokoso drožles. Supilkite citrinos sultis.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite garstyčių sėklas. Keptuvę pridenkite, nes garstyčios spragsės ir šokinės. Sudėkite aitriąją papriką, po keliolikos sekundžių – asafetidą, maltą kuminą ir ciberžolę.

5. Prieskonius išmaišykite karštame aliejuje ir supilkite į kopūstus. Gerai išmaišykite. Jei liks, šios salotos bus skanios ir kitą dieną.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką