TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Skaniosios bananų duonos diena: 5 receptai

Bananų duona
Vida Press nuotr. / Bananų duona
Šaltinis: 15min
0
A A

Net šiek tiek pavydu žmonėms, kurie dar nė sykio neragavo bananų duonos, tačiau, greičiausiai, tokių sparčiai mažėja. Šios duonos receptų daug, jie įvairūs, o pats kepinys nereikalauja ypatingų įgūdžių virtuvėje. Šiandien minimos Bananų duonos dienos proga siūlome jums kelis receptus, išsirinkite ir kepkite!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Tobula bananų duona su riešutais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (kambario temperatūros)
Rudasis cukrus: 140.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 230.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Bananai: 3.00 vnt. (Gerai sunokę ar net pernokę)
Graikiniai riešutai: 120.00 g
Pienas: 40.00 ml
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje iki baltumo išsukite sviestą ir cukrų, supilkite lengvai paplaktą kiaušinį. Lėtai įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius, supilkite pieną. Tešla turi būti vientisa, tačiau itin intensyviai jos nemaišykite.
  2. Nulupkite ir šakute iki tyrės sutrinkite bananus, stambiai sukapokite riešutus, įmaišykite į tešlą bananų tyrę ir riešutus.
  3. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą – ji bus labai tiršta, nenustebkite. Dėkite kepimo formą į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą – kol vidus bus iškepęs (patikrinsite senu geru būdu: smeikite medinį pagaliuką į pyragą, jei jis iškepęs, ištrauktas pagaliukas turi būti švarus), o viršus gražiai parudavęs.
  4. Atsargiai išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Šis kepinys iškieka skanus 3 dienas. Bet tiek jis vargiai išbūna.
Receptai
Receptas: Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.6 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Dribsniai: 80.00 g (penkių grūdų)
Avinžirniai: 1.00 st. (virti)
Lazdynų riešutai: 20.00 g (sauja)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Spanguolės: 20.00 g (sauja džiovintų)
Romas: 2.00 valg. š. (juodasis)
Medus: 2.00 valg. š. (skystas)
Sultys: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š. apelsinų)
Bananai: 3.00 vnt. (3-4)
Kaip gaminti

1. Džiovintas spanguoles apšlakstykite romu ir palikite 20 minučių pastovėti. Gerai nuspauskite.

2. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir kelioms minutėms paskrudinkite orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite odeles, branduolius sumalkite kavamale.

3. Į plakimo indą sudėkite virtus avinžirnius, skystą medų, smulkintus nuluptus bananus, suberkite maltus riešutus, įmuškite kiaušinius, supilkite apelsinų sultis ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.

4. Įmaišykite kepimo miltelius, penkių grūdų dribsnius, rome mirkytas spanguoles.

5. Gautą masę sukrėskite į stačiakampę riebalais pateptą kepimo skardą. Kepkite 180 C karštumo orkaitėje 60–80 minučių.

Receptai
Receptas: Bananų duona su ryžių miltais, graikiniais riešutais ir šokoladiniu kremu
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 325.00 g (260 - ryžių ir 65 - kvietinių)
Rudasis cukrus: 150.00 g (100 - tešlai ir 3 valg. š. - viršui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ malto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 - maži)
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 115.00 g (tirpinto)
Bananai: 300.00 g
Graikiniai riešutai: 100.00 g (85 g - tešlai ir sauja smulkintų - viršui)
Šokoladinis riešutų kremas „Nutella“ (120 - 150 - įdarui) 120.00 g
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 28x15 cm dydžio kepimo indą.
  2. Viename dubenyje sumaišykite ryžių miltus, kvietinius miltus, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą cinamoną ir muskatą.
  3. Kitame dubenyje iki vientisos masės elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, pieną ir ištirpintą bei atvėsintą sviestą.
  4. Bananus sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Sudėkite į plakinį ir dar kartą išplakite.
  5. Į pakinį suberkite miltų mišinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
  6. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
  7. Į paruoštą kepimo indą supilkite ir tolygiai paskleiskite pusę paruoštos tešlos.
  8. Ant viršaus šaukštais dėkite šokoladinį kremą. Šaukšto galu įmaišykite jį į tešlos paviršių, sukurdami marmuro efektą.
  9. Ant viršaus paskleiskite likusią tešlos dalį. Išlyginkite paviršių.
  10. Apibarstykite paviršių ruduoju cukrumi ir sauja smulkintų graikinių riešutų.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių, kol kepinys gražiai pakils ir apskrus. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  12. Palikite dešimčiai minučių duoną atvėsti kepimo inde. Tuomet išimkite kartu su visu kepimo popieriumi, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
  13. Raikykite riekelėmis ir patiekite su kava ar arbata.
Receptai
Receptas: Bananų duona su šokolado gabaliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.0 / 27
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Bananai: 4.00 vnt. (pernokusių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelio)
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 puodelis (0,5 - augalinio)
Kefyras: 1.00 puodelis (1/4)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Šokoladas: 100.00 g (gabaliukų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bananus sutrinkite šakute kartu su cukrumi, aliejumi ir kiaušiniu.
  2. Įplakite druską, vanilę ir kefyrą.
  3. Suberkite miltus, šokolado lašelius ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
  4. Gautą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių.
  6. Kepkite apie valandą, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas liks sausas.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Bananų duona
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Aliejus: 1.00 st. (0,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Bananai: 2.00 vnt.
Šokoladas: 50.00 g
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius plakite su cukrumi, supilkite aliejų.
  2. Pilkite pieną, nuolat maišydami suberkite miltus su kepimo milteliais.
  3. Viską gerai išmaišykite, sudėkite sutrintus bananus ir sukapotą (arba sutarkuotą) šokoladą.
  4. Tešlą tolygiai paskirstykite sviestu išteptoje kepimo formoje ir ant viršaus pabarstykite sezamų sėklomis.
  5. Duoną kepkite ~30 min (kol į vidurį įsmeigus medinį iešmelį jis nebelips) 200 laipsnių orkaitėje.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ IEŠKOKITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką