Dabar populiaru
Publikuota: 2018 lapkričio 30d. 16:00

Skanūs eksperimentai: netradicinė mėlynojo kopūsto sriuba ir paryžietiškas desertas

Patiekalų duetas savaitgaliui
TV3 nuotr. / Patiekalų duetas savaitgaliui

Nors kopūstienė lietuviams yra tapusi kone tautiniu patiekalu, mėlynojo kopūsto sriuba daugelio tikrai neragauta. Būtent tokios sriubos receptą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristato Gian Luca Demarco. O štai italų kilmės šefo kolega konditeris Ali Gadžijevas siūlo nusikelti į romantiškas Paryžiaus kavines – jis kviečia išbandyti populiaraus plikytos tešlos deserto „Paris Brest“ receptą. Puikios idėjos savaitgaliui, metas raitotis rankoves!

Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais

Ingredientai:

  • 0,5 mėlynojo kopūsto galvos;
  • 1 vištienos krūtinėlės filė dalis;
  • 300-400 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • 100 g šviežių smidrų;
  • 2 nuluptos česnako skiltelės;
  • 0,5 stiklinės balto sauso vyno;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
  • vištienos prieskonių;
  • 1 šviežio rozmarino šakelė;
  • saujelė tarkuoto parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Vištienos krūtinėlės filė supjaustyti nedideliais kubeliais, kopūstą – juostelėmis, smidrus – riekelėmis, o viršūnėles palikti nepjaustytas papuošimui.

2. Viename puode užvirti 1 l vandens.

3. Kitame puode įkaitinti alyvuogių aliejų, įdėti česnako skiltelę ir trumpai pakepinti. Tada suberti šviežio rozmarino lapelius, sudėti vištieną, įberti vištienos priekonių, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Supilti vyną, sudėti susmulkintą kopūstą ir suberti smidrus. Išmaišyti ir apkepinti ant aukštos kaitros. Tada po truputį periodiškai pamaišant įpilti po samtį verdančio vandens iš pirmojo puodo. Pilti iki norimo tirštumo.

4. Kai kopūstas suminkštėja, sudėti avinžirnius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti, sumažinti kaitrą, uždengti ir patroškinti 2-3 minutes.

5. Keptuvėje išlydyti sviestą kartu su šlakeliu aliejaus, įmesti česnako skiltelę, sudėti smidrų viršūnėles, įberti druskos, pipirų, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes.

6. Patiekti dubenėliuose, apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir dekoruoti smidrų viršūnėlėmis.

TV3 nuotr./Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais
TV3 nuotr./Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais

Plikytos tešlos žiedai su lazdyno riešutų kremu

Ingredientai:

tešlai:

  • 100 ml pieno;
  • 100 ml vandens;
  • 15 g cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 90 g sviesto;
  • 120 g miltų;
  • 4 kiaušiniai.

kremui:

  • 2 kiaušiniai;
  • 20 g cukraus;
  • 20 g kukurūzų krakmolo;
  • 130 ml pieno;
  • 200 g sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. lazdyno riešutų praline pastos.

papuošimui:

  • migdolų drožlių;
  • cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, subertį druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele po truputį suberti miltus, išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebebirės. Perdėti masę į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės.

2. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

3. Dubenyje išplakti kiaušinius kartu su cukrumi ir krakmolu.

4. Užvirti pieną ir nuolat maišant šluotele iš lėto supilti jį į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti, įdėti šaukštą sviesto ir maišyti, kol jis ištirps. Grąžinti masę į prikaistuvį ir ant vidutinės kaitros pakaitinti nuolat maišant, kol masė taps blizgi. Tada nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Įdėti riešutų pastos ir vėl viską permaišyti iki vientisos masės. Gauto kremo paviršių uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų.

5. Iškepusius pyragėlius perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis naudojant konditerinį maišelį padengti riešutiniu kremu, o viršutines dalis apibarstyti cukraus pudra. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus.

TV3 nuotr./Plikytos tešlos žiedų su lazdyno riešutų kremu gaminimas
TV3 nuotr./Plikytos tešlos žiedų su lazdyno riešutų kremu gaminimas
TV3 nuotr./Plikytos tešlos žiedai su lazdyno riešutų kremu
TV3 nuotr./Plikytos tešlos žiedai su lazdyno riešutų kremu

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Patikrinta 15min Aktualu

Tiesa ar melas? Saulius Skvernelis: „Ministro pirmininko atlyginimas dėl mokesčių reformos nesikeis nė vienu euru“

Aktualu

Diskusija: lietuviai neišmano ekonomikos, nemėgsta verslininkų, bet patys norėtų jais tapti

Sportas

Žingsnis pirmyn ar atgal? Be pinigų likusią A lygą po savo sparnu glaus LFF

Verslas

Jaunus medikus nuvylusi A.Pabedinskienė jaučiasi įžeista: mokiau pagal pateiktas temas

Aktualu

Premjeras prezidentei įvardijo kandidatus į ministrus

24sek

Prasta diagnozė „Ryto“ žaidėjui: po dėjimo į krepšį laukia pusmetis be krepšinio

Verslas

Vyriausybė ruošia tėvams pusės algos dydžio dovaną, bet džiaugiasi ne visi

Vardai

Filmavimo metu susižalojo Mios sūnus – prireikė medikų pagalbos

Mokslas.IT

Rusijoje demonstruotas „pažangus robotas“ pasirodė esąs žmogus su roboto kostiumu

Verslas

Seime ruoštasi Astravo atominės įjungimui: tarėsi dėl „fake news“ 

Gyvenimas

Psichoterapeutė G.Subačiūtė: „Sergant depresija svarbu nelikti vienam“

Sportas

Rūta Meilutytė nuskynė pasaulio čempionato sidabrą

Gyvenimas

Vėžio rūšis, kuria galima užsikrėsti: A.Unikauskas patvirtina arba paneigia mitus apie vėžį

Sportas

Medalis po medalio: Danas Rapšys išplėšė pasaulio čempionato sidabrą

Sportas

Rusai įsitikinę – dalyvaus kitose olimpinėse žaidynėse

Gazas

Kelininkai įspėja: naktį eismo sąlygas blogins plikledis

Aktualu

Aštuonios ES šalys pareiškė palaikančios sutartį dėl Irano branduolinės programos

Gazas

Elonas Muskas atskleidė daugiau detalių apie „Tesla“ pikapą: viena įkrova – 805 km

Aktualu

Kauno policija prašo atsiliepti asmenis, mačiusius, kaip troleibusas partrenkė mažametę

Aktualu

JT vadovas: svarbiausi klimato derybų klausimai lieka neišspręsti 

Naujienos

Namie skaniausia: Kukurūzų geldelės su įdaru

Aktualu

Ieškoma ekspertų rengti susisiekimo strategiją iki 2050 metų

Aktualu

Susipažinkite: derybų dėl etatinio modelio tobulinimo protokolas

Gyvenimas

Vaizdo pamoka: kaip pasigaminti klasikinį advento vainiką?

Sportas

Savaitgalis Lietuvoje: krepšinio rinktinė, Baltijos lygos, sportiniai šokiai ir dailusis čiuožimas

Verslas

Lenkija ir Danija sutarė dėl dujotiekio „Baltic Pipe“ tiesimo

Pasaulis kišenėje

Nemokamą bilietą po Europą laimėjęs studentas tapo milijonieriaus svečiu

Aktualu

Pasitikrinkite, ar nežinodami netapote politinės partijos nariu

Vardai

Prezidentė įžiebė Kalėdų eglę ir paskelbė „Knygų Kalėdų“ pradžią

Aktualu

Panevėžio rajone sugyventinį nudūrusi moteris suimta teismo salėje – kalės dešimt metų

Aktualu

Orai: stingdantis šaltis pasitrauks, gruodis neturėtų būti žvarbus

Aktualu

Rumunijos sostinėje kūdikiams diagnozavus infekciją uždaryti gimdymo namai

Sportas

Elektrėnai nebebus ledo ritulio sostinė – „Energija“ tapo mėgėjų klubu

Aktualu

Iš policijos išspirtas sulaikytą vyrą Radviliškyje žiauriai talžęs pareigūnas

Aktualu

Užfiksuotos vagies laimės akimirkos Kauno degalinėje: rankoje – svetima kortelė

24sek

B.Davieso nesugaudęs A.Gudaitis – apie priežastis ir Kuzios renesansą

Aktualu

Pradedama nagrinėti byla dėl gaisro Rumšiškėse per festivalį „Granatos Live“

Maistas

Kepinys savaitgaliui: kvapnus obuolių pyragas su džiovintais vaisiais, arbata ir imbieru

Aktualu

Prancūzijos parlamentarai pasisakė už draudimą suduoti vaikams

Vardai

Žinomi žmonės: gyvenimas be automobilio – misija įmanoma

Vardai

Ypatingos

05:50
03:17

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką