Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos
Publikuota 2022 09 28, 09:00

Skanus ir spalvingas daržovių apkepas: puikus vienas, tinka prie makaronų

Žiemą tenka pasukti galvą, kokios daržovės vis dar vertingos bei išlaikiusios „gerą formą“, o rudenį tokios problemos nėra – gėrybių apstu. Cukinijos ir baklažanai, pomidorai ir svogūnai, paprikos, įvairūs žalumynai – visa tai gali sukristi į kepimo skardą, o po poros valandų pavirsti gardžiu patiekalu. Jis tiks ir su makaronais, ir su duona, gali būti valgomas ir šiltas, ir jau atvėsęs. Be to, paruošus daugiau, dalį ji galima net užšaldyti. Išbandykite!
Daržovių apkepas
Daržovių apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 didelis baklažanas, supjaustytas stambiais kubais;
  • 600 g pomidorų, supjaustytų kubeliais;
  • 2 jaunos cukinijos, supjaustytos kubeliais;
  • 2 raudonos saldžiosios paprikos, be sėklų, supjaustytos kvadratėliais;
  • po 1 paprastą ir raudonąjį svogūną, supjaustytą kubeliais;
  • 4 skiltelės česnako, supjaustytos plonais griežinėliais;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2–3 valg. balzaminio acto;
  • keliolika šakelių šviežių čiobrelių (reikės tik minkštų lapelių);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

patiekimui:

  • virtų makaronų;
  • šviežiai tarkuoto mėgstamo kietojo sūrio;
  • šviežių baziliko lapelių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalų ar keturkampį kepimo indą aukštesniais kraštais pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

2. Į kepimo indą suberkite cukinijas, baklažanus, pomidorus, paprikas, svogūnus, česnakus, suberkite druską ir pipirus ir labai gerai viską išmaišykite.

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite likusį aliejų, balzaminį actą, čiobrelių lapelius. Šiuo mišiniu pašlakstykite kepimo inde sumaišytas daržoves.

4. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 30 min. Tuomet daržoves vėl išmaišykite ir grąžinkite į orkaitę. Taip kartokite dar 2 kartus. Praėjus porai valandų daržovės turi būti gražiai sukritusios, sukepusios, krašteliai karamelizavęsi, jei taip nėra, pakepkite dar pusvalandį. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų, jei itin dominuoja rūgštumas (gal pomidorai nebuvo gerai sunokę), galite įberti žiupsnį rudojo cukraus.

5. Galite valgyti dar šiltą patiekalą su makaronais, galite ruošti sumuštinukus su šviesia itališko stiliaus duona. Jei ingredientų kiekį padidinsite ir pasiruošite daugiau, keptas daržoves galite sukrėsti į nedidelius šaldymui tinkančius indelius, atvėsinti ir užšaldyti – pravers vėliau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką