Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skonių eksperimentai: šokoladinis cukinijų pyragas

A. Černės nuotr. / Šokoladinis cukinijų pyragas
A. Černės nuotr. / Šokoladinis cukinijų pyragas
Šaltinis: 15min
0
A A

Kulinarinės mados tendencijos tampa vis drąsesnės – ne tik garsūs pasaulio virėjai, bet ir paprastos namų šeimininkės savo virtuvėse ieško naujų skonių bei jų derinių. Juk būtent eksperimentuodami dažnai atrandame pačius puikiausius skonius net tuomet, kai visai to nesitikime, tiesa?

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Šokolado ir cukinijų duetas jau seniai nėra sensacinga naujiena – tarkuotos cukinijos maišomos į pyragų, keksų ir keksiukų tešlą. Kartais iš labai panašios tešlos kepami šokoladiniai cukinijų biskvitai; juos pertepus mėgstamu kremu, galima sukurti labai gardų tortą.

Cukinijų skonis saldžiuose kepiniuose nėra juntamas, tačiau ši daržovė jiems suteikia labai malonaus drėgnumo, sunkumo, o šokolado skonis dar labiau sustiprinamas. Taigi, drąsiai galite rizikuoti net tuo atveju, jei namiškai nelabai mėgsta cukinijų – garantuojame, kad jie neatspės, koks yra tas slaptasis ingredientas, paverčiantis paprastą pyragą tokio sodraus ir turtingo skonio desertu!

Jei mėgstate, į šį pyragą visuomet galite įmaišyti porą saują smulkintų riešutų, pavyzdžiui, graikinių.

Receptai
Receptas: Šokoladinis cukinijų pyragas
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.9 / 34
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 370.00 g
Kakava: 80.00 g (miltelių – kepimo formai apibarstyti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š. (0,5)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/3 malto)
Cukrus: 300.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli arba 5 vidutinio dydžio)
Aliejus: 125.00 ml
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Cukinijos: 650.00 g (sutarkuotos)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis – formai ištepti)
Kaip gaminti
Šokoladinis cukinijų pyragas
Šokoladinis cukinijų pyragas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir tolygiai apibarstykite kakavos milteliais. Atidėkite į šalį.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, nesaldžius kakavos miltelius, druską, kepimo miltelius, sodą, maltus cinamoną ir  muskatą.
  3. Kitame dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite cukrų, kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai maišykite, kol neliks miltų gumuliukų. Nepermaišykite tešlos.
  4. Cukiniją sutarkuokite per smulkiąją tarką. Šokoladą susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Tarkuotą cukiniją ir šokolado gabalėlius suberkite į tešlą. Lengvai išmaišykite.
  5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65–70 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, t. y. įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Neperkepkite, antraip skanėstas praras savo drėgnumą.
  6. Pyragą atvėsinkite ir atsargiai išimkite. Apibarstykite kakava ir tiekite. Skanaus!

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką