Dabar populiaru
Publikuota: 2015 rugsėjo 29d. 15:33

Skonio testas: 10 saldžiarūgščių patiekalų

Saldžiarūgštė kiauliena
Autorės nuotr. / Saldžiarūgštė kiauliena

Žmogaus jau toks yra – ieško to, kas galėtų jį nustebinti, padėtų atsirinkti, o gal įkvėptų dar kūrybiškesniems eksperimentams virtuvėje. Šiandien siūlomas skonis – salžiai rūgštus. Išbandykite!

Taip pat skaitykite: Gyvenimas be mėsos: Gražinos Gum ir Edgaro Lubio mitybos filosofija bei receptai 

Receptai
Receptas: Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 84
Kaip gaminti
  1. Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite pomidorų tyrę, smulkintą vištienos krūtinėlę, suberkite druską, juoduosius pipirus, rudąjį cukrų, supilkite obuolių actą, daržovių sultinį. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 30-40 minučių. Jeigu sriuba per tiršta, galite įpilti daugiau vandens.

 

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kopūstai: 1.00 vnt. (½ galvos)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Pomidorų tyrė:(skardinė) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (½)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (pjaustytos kubeliais)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiarūgštės vištos kulšelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 18
Kaip gaminti
  1. Vištos kulšeles ištrinkite visų marinatui skirtų produktų mišiniu ir nakčiai pastatykite į šaldytuvą.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, į skardą sudėliokite marinuotą vištieną ir kepkite maždaug 30 minučių, arba kol ims skrusti jos odelės.
  3. Padažui skirtus produktus sumaišykite viename dubenėlyje, ištraukite iškepusią vištieną ir gausiai, tolygiai aptepkite kiekvieną kulšelę.
  4. Pašaukite į karštą orkaitę dar 5-8 minutėms.
  5. Apibarstykite žalumynais, o tada skanaukite su virtais ryžiais, arba kitu pasirinktu garnyru.
  6. Pagaminsite per 1 val, neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (4 - 5 - kulšelės - marinatui)
Sojų padažas: 1.00 puodelis (1/4 puodelio - marinatui ir 1 valg. š. - padažui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (1 -marinatui ir 1 - padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (marinatui)
Aštrus čili padažas:(1 - marinatui ir 1 - padažui) 2.00 valg. š.
Vaisinis čatnis:(1 arbat. š. - marinatui ir 1 valg.š. - padažui) 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (išspausto - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiarūgštė kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 5
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Truputį pakepinus sudėkite pjaustytas paprikas, ananasus, česnaką ir dar pakepkite.

2. Baigiant kepti įdėkite pomidorų padažą, medų, krakmolą, sezamo sėklas ir patroškinkite dar kelias minutes.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (nugarinė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ananasai: 580.00 g (indelis konservuotų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 3.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu
1 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 16
Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, šiek tiek apšlakstykite sojų padažu ir palikite pasimarinuoti 15 minučių.

2. Išplakite kiaušinio baltymą iki putų, užpilkite ant žuvies, įdėkite porą šaukštų kukurūzų krakmolo, viską gerai išmaišykite ir dėkite į stipriai įkaitintą aliejų. Kepkite, kol žuvis gražiai apskrus.

3. Padažo gaminimas: į pusę stiklinės vandens supilkite kečupą, actą, cukrų, druską – viską gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta rūgštumo/saldumo. Smulkiai pjaustytą česnaką pakepinkite, supilkite padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.

4. Žuvį patiekite su virtais ryžiais, apšlakstykite padažu ir papuoškite šviežiai pjaustytais bazilikais.

Skanaus!

Ingredientai
Žuvis: 200.00 g (mėgiama jūrinės žuvies filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas (ir 1 valg. š. ištirpintas 1/3 stiklinėje vandens - padažui) 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Vanduo: 100.00 ml (padažui)
Kečupas (padažui) 70.00 g
Actas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiarūgštės salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 8
Kaip gaminti

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, kietesnę odelę nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais.

2. Melioną perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir paprastu arba specialiu ledų šaukšteliu išskobkite minkštimo rutuliukus.

3. Kriaušes nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

4. Viską sumaišykite, suberkite riešutus, susmulkintus krapus ir apšlakstykite padažu, išsuktu iš jogurto, medaus, citrinų sulčių ir prieskonių.

Ingredientai
Cukinijos: 400.00 g
Melionas: 300.00 g
Kriaušės: 2.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 3.00 valg. š. (susmulkintų)
Jogurtas: 200.00 g (natūralaus)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Krapai: 10.00 g (kelios krapų šakelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiarūgštė kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite juostelėmis ir kepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Išgriebkite kiaurasamčiu, keptuvę išplaukite.

2. Puode užvirinkite sultinį, sudėkite svogūnus, salierus, uždenkite ir virkite 10 min.

3. Sojų padažą sumaišykite su actu ir krakmolu. Maišydami supilkite į puodą su daržovėmis. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, ananasų gabalėlius, mėsą ir ant labai mažos ugnies maišydami dar truputį pakaitinkite, bet neužvirinkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (kumpio)
Salierai: 3.00 vnt. (1.5 puodelio griežinėliais pjaustytų lapkočių)
Ananasai: 200.00 g (puodelis silpname sirupe konservuotų gabalėlių)
Vištienos sultinys: 2.00 st.
Svogūnai: 2.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (1/4 puodelio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Actas: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 39
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis, pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Krakmolą sudėkite į maišelį, sudėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, smulkintą papriką ir kepkite, kol pageltonuos susidariusi plutelė.
  2. Kol mėsa kepa, nukoškite ananasus (sultis supilkite į stiklinę, jų prireiks), sutarkuokite imbierą ir susmulkinkite česnaką. Ant mėsos į keptuvę dėkite ananasus, imbierą, pomidorų pastą, česnaką ir cukrų. Išmaišykite. Supilkite likusias ananasų sultis, pamaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Tiekite su ryžiais – jie išvirs, kol ruošite vištieną.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė konservuotų)
Krakmolas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm šaknies)
Pomidorų pasta: 3.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiarūgštė kiauliena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 8
Kaip gaminti

1. Supjaustykite kiaulieną gabaliukais, pakepinkite su aliejumi keptuvėje ir sudėkite pjaustytą svogūną, papriką, suberkite prieskonius.

2. Baigdami kepti įkrėskite pomidorų padažo, šaukštą medaus ir sojų padažo. Patiekite su ryžiais, užbarstykite svogūnų laiškų ir sezamo sėklų.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiauliena: 200.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Svogūnų laiškai: 30.00 g (saujelė)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 50.00 g (pagal skonį)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiarūgščiai varškės keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 25
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su bet kokios rūšies kremine varške ir paprastu bei vaniliniu cukrumi.

2. Į gautą masę po vieną įmaišykite kiaušinius, paskui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Supilkite grietinėlę ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.

4. Suberkite dvi saujas nuplautų ir nusausintų šviežių arba šaldytų spanguolių (galite keisti juodaisiais serbentais) ir atsargiai išmaišykite.

5. Tešlą sukrėskite į formeles ir 20 min. pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.

Ingredientai
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 180.00 g (kreminė)
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Miltai: 180.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 80.00 ml (liesesnė)
Spanguolės: 50.00 g (šviežios arba šaldytos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 9
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol sviestas pabals.
  2. Į kitą dubenį prasijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite druską ir išmaišykite. Po truputį maišant į miltus įsukite pieną ir riebalų bei cukraus kremą. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą. Suberkite ant viršaus rabarbarus ir tolygiai paskirstykite.
  3. Griliažui miltus, cukraus pudrą ir riebalus sudėkite į indą ir trinkite tarp pirštų, kol masė pasidarys panaši į duonos trupinių krūvelę. Suberkite rudąjį cukrų, kapotus migdolus ir lengvai pirštų galiukais permaišykite.
  4. Griliažo ruošinį pabarstykite tolygiai ant rabarbarų. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių. Iškepusį pyragą 20 minučių aušinkite atvertoje orkaitėje. Atsargiai išimkite iš formos ir valgykite ne greičiau kaip po 2-3 valandų. Supjaustykite ir patiekite lėkštutėse kaip tortą

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

 

Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (100 g tešlai ir 50 g griliažui - arba išvalyto lydyto sviesto „ghee")
Miltelinis cukrus: 250.00 g (200 g - tešlai ir 50 g - griliažui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba ¼ šaukštelio maltos vanilės ankšties arba keleto lašų vanilės koncentrato - tešlai)
Miltai: 300.00 g (150 g kvietinių, 100 g rupaus malimo kvietinių miltų - tešlai ir 50 g - griliažui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 200.00 ml (arba sojų pienas - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rabarbarai: 5.00 vnt. (5-7 ilgų rabarbarų kotų, nuluptų ir sukapotų apie 0,5-1 cm ilgio kubeliais (iš viso apie 500 g) - tešlai)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (griliažui)
Migdolai: 50.00 g (nuluptų sukapotų migdolų (migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir leiskite pastovėti 5 min. Migdolai lengvai išsiners iš odelės).)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Taip pat skaitykite: Produktų glikemijos indeksas (GI): kaip galite sureguliuoti savo svorį? 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Patikrinta 15min Aktualu

Tiesa ar melas? V.Uspaskichas: Vilniuje, kaip Telšiuose, bus nemokamas viešasis transportas, tai kainuos 15 mln. eurų

Aktualu

Rinkimai: vieni skelbia savo programas, kitas – ieško programos idėjų provincijoje

Interviu Aktualu

Buvusi Vyriausybės kanclerė M.Dargužaitė: „Jei įrašai ištrinami, tai atrodo, kad kažkas slepiama nuo visuomenės“

Aktualu

Iš Oslo į Donbasą: kodėl Ukrainos kariuomenė išspyrė su radikalais susibičiuliavusį norvegą?

Aktualu

Orai.lt: didžiausi išbandymai teks Žemaitijai

Gazas

F-1 etapas JAV: K.Raikkoneno pergalė išgelbėjo S.Vettelio garbę

Aktualu

Politologas: G.Nausėda ir V.Ušackas – labiau aristokratiški, S.Skvernelis – iš liaudies

Gyvenimas

Projekto „Pasimatuok jūrą“ įkūrėja J.Zinkevičiūtė: kodėl aklas karjeros siekimas prieštarauja moters prigimčiai

Gazas

„Fast Lap“ organizatoriai deda tašką: „Uždarome projektą“

Aktualu

P.Auštrevičius: už R.Šimašiaus dalyvavimą rinkimuose ne su partija balsavo 10 proc. Vilniaus liberalų

Vardai

Viešumo vengusi Monika Šalčiūtė – apie sunkią ligą, dėl kurios nenorėjo išeiti iš namų

Gyvenimas

Ypatinga Ievos istorija: Italijoje ištekėjusi už gruzino kuria laimę Kaune ir augina kitokią dukrą

Gazas

Įdomioji istorija: kuriuose Lietuvos miestuose tarpukariu vyko motociklų treko lenktynės

24sek

Geliantis Virginijaus Šeškaus klausimas: „Gal kitą kartą be lanko žaisime?“

N-18 Aktualu

Januliškio gyventojus sukrėtė beširdžių žiaurumas: kažkas nušovė du šeimos augintinius

24sek

„Žalgirį“ baudęs Tyleris Ennisas patyrė itin šiurpią traumą

Vardai

Apie oficialias skyrybas pranešęs Sigitas Martinavičius jau planuoja kitas vestuves – tuoksis Balyje

Gyvenimas

Pusės savo svorio atsikratė pakeitusi vieną įprotį

Pasaulis kišenėje

Diuseldorfas: ilgiausias pasaulyje baras

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. Apie pozavimą hipertikrovėje

Naujienos

Patikrinta 15min Aktualu

Tiesa ar melas? V.Uspaskichas: Vilniuje, kaip Telšiuose, bus nemokamas viešasis transportas, tai kainuos 15 mln. eurų

Aktualu

Rinkimai: vieni skelbia savo programas, kitas – ieško programos idėjų provincijoje

24sek

Željko Obradovičius – apie neįteiktą kvietimą Šarui ir patarimą dėl kito klubo

Interviu Aktualu

Buvusi Vyriausybės kanclerė M.Dargužaitė: „Jei įrašai ištrinami, tai atrodo, kad kažkas slepiama nuo visuomenės“

Aktualu

Iš Oslo į Donbasą: kodėl Ukrainos kariuomenė išspyrė su radikalais susibičiuliavusį norvegą?

Aktualu

Orai.lt: didžiausi išbandymai teks Žemaitijai

Gazas

F-1 etapas JAV: K.Raikkoneno pergalė išgelbėjo S.Vettelio garbę

Aktualu

VRM atideda kanclerio paieškas iki kitų metų

Gyvenimas

Projekto „Pasimatuok jūrą“ įkūrėja J.Zinkevičiūtė: kodėl aklas karjeros siekimas prieštarauja moters prigimčiai

Gazas

„Fast Lap“ organizatoriai deda tašką: „Uždarome projektą“

N-18 Aktualu

Januliškio gyventojus sukrėtė beširdžių žiaurumas: kažkas nušovė du šeimos augintinius

Aktualu

Politologas: G.Nausėda ir V.Ušackas – labiau aristokratiški, S.Skvernelis – iš liaudies

Gyvenimas

Pusės savo svorio atsikratė pakeitusi vieną įprotį

Pasaulis kišenėje

Diuseldorfas: ilgiausias pasaulyje baras

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. Apie pozavimą hipertikrovėje

Sportas

Milano derbyje – paskutinės minutės įvartis ir „Inter“ triumfas

Aktualu

Lietuvos stačiatikiai nesiruošia net svarstyti atsiskyrimo nuo Maskvos patriarchato

Maistas

Vietnamiečių šeimos restoranas Vilniuje – padėka Lietuvai už šiltą priėmimą

Verslas

ECB įspėja ES šalis apie būtinybę prisitaikyti prie visuomenės senėjimo

Kultūra

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti kitą savaitę?

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką