Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skonių eksperimentai: šokoladinis padažas su aitriąja paprika

Šokoladinis padažas su čili pipirais
Astos Černės nuotr. / Šokoladinis padažas su aitriąja paprika.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Seniai praėjo tie laikai, kai šokoladą tekdavo rinktis iš trijų rūšių: juodojo, pieniško ar baltojo. Šiandien nebestebina niekas: šokoladas bei jo gaminiai yra gardinami įvairiais prieskoniais, pagardais ir priedais. Nuo sūrių sausainių iki šaldančių mėtų, nuo jogurtinių įdarų iki deginačių aitriųjų paprikų...

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Juodojo šokolado kartumas, subtiliai suderintas su švelniai deginančiu aitriųjų paprikų aštrumu, šokolado gaminiams suteikia visiškai kitų skonio spalvų.

Šįkart skonių eksperimentų mėgėjams siūlome namuose pasigaminti aitriosiomis paprikomis pagardintą šokoladinį padažą. Švelniai kartų ir šiek tiek kandantį liežuvio galiuką. Gardinkite juo ledus, pyragus ir pyragėlius, savaitgalio pusryčiams iškeptus blynus ar vaflius. Atraskite šiek tiek kitokį šokolado skonį – šokoladinį padažą paruošite itin lengvai ir greitai, o tuomet galėsite ilgai ir maloniai mėgautis pikantišku, bet labai gardžiu desertu. Skanaus!

Receptas: Šokoladinis padažas su aitriosiomis paprikomis
6 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 150.00 g
Medus: 100.00 g
Kakava: 75.00 g (tamsios)
Grietinėlė: 180.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0.5 - malto)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų - čili)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodasis šokoladas: 70.00 g
Kaip gaminti
  1. Į vidutinio dydžio prikaistyvį suberkite cukrų, sudėkite medų, suberkite kakavos miltelius ir supilkite grietinėlę.
  2. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite, nuolat maišydami, apie 5 minutes.
  3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite sviestą, vanilės ekstraktą, maltą cinamoną, aitriąją papriką ir žiupsnelį druskos.
  4. Suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą. Išmaišykite, kol šokoladas ištirps.
  5. Paragaukite ir, jei norite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
  6. Palikite padažą šiek tiek atvėsti. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį indelį. Šaldytuve galite laikyti iki mėnesio. Prieš patiekdami, pusę minutės pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad sutvirtėjęs kremas vėl taptų padažo konsistencijos.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką