Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Skubame konservuoti: stiklainiuose – moliūgai, paprikos, obuoliai ir morkos

Kol kas gali atrodyti, jog ir obuoliai niekada nesibaigs, ir moliūgus taip ir valgysime iki pavasario, tačiau faktas, jog šviežių vaisių bei daržovių atsargos kažkada išseks. Kad jų skoniai ir kvapai ir vėliau džiugintų, verta pasiruošti skanėstų žiemai ir ankstyvam pavasariui. Rinkitės receptą ir – prie darbo!
Paprikos, marinuotos su medumi
Paprikos, marinuotos su medumi / Aidos Chlebinskaitės nuotr.
Marinuotos morkos su cinamonu
Receptas: Marinuotos morkos su cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 1.00 valg. š. (9 proc. - marinatui)
Laurų lapai: 3.00 vnt. (marinatui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Morkas nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite penkias minutes.
  2. Išgriebtas morkas atvėsinkite ir nulupkite, didesnes galima supjaustyti.
  3. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, sudėkite morkas ir virkite dešimt minučių.
  4. Karštas daržoves išgriebkite, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu ir užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Konservuotos morkos
Receptas: Konservuotos morkos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 kg (nedidelių)
Druska: 100.00 g (20 g ir 2 arbat.š. - marinatui)
Vanduo: 400.00 ml (marinatui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Actas: 50.00 ml (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Morkas nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir kaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje penkias minutes.
  2. Į marinato puodą supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų, užvirkite. Įpilkite acto ir vėl užvirkite.
  3. Morkas sudėkite į stiklainius, užpilkite karštu marinatu, stiklainius perkelkite į puodą su iki 60 laipsnių užkaitintu vandeniu ir kaitinkite 20–25 minutes.
  4. Paruoštus stiklainius išimkite ir sandariai užsukite dangtelius.

Marinato produktų kiekiai nurodyti vienam litriniam konservų stiklainiui.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Žiediniai kopūstai su morkomis
Receptas: Žiediniai kopūstai su morkomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja
Krienai: 2.00 g (2 vnt. - lapų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 25.00 ml (esencijos - marinatui)
Cukrus: 60.00 g (marinatui)
Druska: 30.00 g (marinatui)
Laurų lapai: 3.00 vnt. (marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (kvapniųjų - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Kopūstus išskirstykite žiedynais. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Daržoves tris minutes palaikykite verdančiame vandenyje, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.
  2. Į stiklainius sudėkite kopūstus, morkas, suplėšytus krienų lapus ir krapų šakeles. Iš vandens, acto esencijos, cukraus, druskos ir prieskonių išvirkite marinatą ir dar karštą supilkite ant daržovių.
  3. Stiklainius pridenkite dangteliais ir kaitinkite 90 laipsnių temperatūros vandenyje: puslitrinius stiklainius – 20, litrinius – 30 minučių. Užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Paprikos, marinuotos su obuoliais
Receptas: Paprikos, marinuotos su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Obuoliai: 3.00 kg (rūgščių (geriausia antaninių))
Vanduo: 4.00 l (marinatui)
Cukrus: 300.00 g (300 - 400 - marinatui)
Actas: 300.00 ml (marinatui)
Druska: 4.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Obuolius taip pat supjaustykite, išpjaukite sėklalizdžius.
  2. Į puodą supilkite marinatui skirtus produktus ir užvirkite. Į verdantį marinatą paeiliui kelioms minutėms įmeskite paprikas ir obuolius.
  3. Sudėkite juos į indelius ir užpilkite marinatu. Iš karto sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Paprikos su imbierais
Receptas: Paprikos su imbierais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 10.00 vnt. (įvairiaspalvių saldžiųjų)
Aliejus: 150.00 ml
Česnakai: 10.00 skiltelės
Imbieras: 120.00 g (smulkinto)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų kartu su imbierais – kepkite pamaišydami maždaug penkias minutes. Sumeskite paprikas ir gerai išmaišykite.
  2. Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Žieveles ir sultis supilkite į keptuvę. Suberkite druską, cukrų, juoduosius pipirus ir gvazdikėlius. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir ant labai nedidelės ugnies troškinkite 20–25 minutes. Atidenkite ir dar kaitinkinkite tol, kol išgaruos skystis.
  3. Sukrėskite masę į stiklainius, pridenkite dangteliais, dėkite į karštą vandenį ir kaitinkite 30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Paprikos, marinuotos su medumi
Receptas: Paprikos, marinuotos su medumi
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 64
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2500.00 g (saldžiųjų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 100.00 ml (marinatui)
Medus: 50.00 g (marinatui)
Aliejus: 250.00 ml (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite.
  2. Visus marinatui pasiruošti skirtus produktus supilkite į puodą, užkaitinkite ir virkite dešimt minučių.
  3. Suberkite paprikas, išmaišykite ir virkite, kol daržovės pašviesės.
  4. Išgriebkite paprikas ir sudėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite marinatu ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Agurkų, morkų ir svogūnų mišrainė
Receptas: Agurkų, morkų ir svogūnų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 6.00 kg
Morkos: 1500.00 g
Svogūnai: 1.00 kg
Krapai: 100.00 g
Druska: 4.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 400.00 ml
Actas: 4.00 valg. š. (30 proc.)
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Nuplautus neluptus agurkus supjaustykite griežinėliais, sumaišykite su druska, smulkintais krapais, apšlakstykite actu, praskiestu puse stiklinės vandens.
  2. Palikite keturioms– šešioms valandoms, kartkartėmis vis pamaišykite.
  3. Nuluptas ir stambiai sutarkuotas morkas ir susmulkintus svogūnus apibarstykite cukrumi ir su aliejumi patroškinkite, kol suminkštės.
  4. Šį mišinį sumaišykite su agurkų mišiniu. Tada mišrainę sukrėskite į švarius stiklainius, dėkite į puodą ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūros vandenyje (puslitrinius apie 15 minučių, litrinius – 20–25 minutes).
  5. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.4 / 88
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 700.00 g (įvairių spalvų)
Cukinijos: 2.00 kg (nedidelių)
Pomidorų padažas: 500.00 g (aštraus)
Cukrus: 200.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 120.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išvalyti sėklyną. Apibarstyti šaukštu druskos ir palikti valandą pastovėti.

2. Paprikas perpjauti perpus, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į didelį dubenį.

3. Susidariusį skystį nuo cukinijų nupilti, o cukinijas supjaustyti šiaudeliais.

4. Į puodą supilti aliejų, suberti cukrų, likusią druską ir ant nedidelės ugnies kaitinti, kol cukrus ir druska ištirps.

5. Į karštą marinatą sudėti paruoštas daržoves, gerai išmaišyti ir ant nedidelės ugnies troškinti 20 min.

6. Galiausiai sukrėsti pomidorų padažą, išmaišyti ir dar 10 min. patroškinti. Supilti actą, gerai išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Karštą mišrainę sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti. 

Suskleisti
Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė
Receptas: Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 50
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 2500.00 g
Paprikos: 500.00 g
Morkos: 500.00 g
Svogūnai: 500.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 250.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 170.00 g (150-170 g)
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų.

2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.

Suskleisti
Adžika su obuoliais ir morkomis
Receptas: Adžika su obuoliais ir morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 31
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 kg
Obuoliai: 1.00 kg
Paprikos: 1.00 kg (saldžiųjų)
Pomidorai: 2500.00 g
Aitrioji paprika: 50.00 g (ankščių)
Česnakai: 200.00 g (grūstų)
Aliejus: 200.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Druska: 50.00 g
Actas: 3.00 valg. š. (30 proc.)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus obuolius, paprikas ir pomidorus supjaustykite didesniais gabalėliais ir virtuviniu kombainu susmulkinkite. Įmaišykite tarkuotas morkas.
  2. Viską sukrėskite į puodą, užvirinkite ir ant mažos ugnies, kartkartėmis pamaišydami, troškinkite vieną valandą. Kai kiek pravės, įmaišykite česnakus, aliejų, cukrų ir druską. Galiausiai supilkite actą.
  3. Gerai išmaišykite, sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaltai.

Iš nurodyto kiekio išeis pustrečio–trys litrai (nelygu, kiek mėsingi pomidorai) adžikos konservų.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Obuolių ir svogūnų košė su mėtomis
Receptas: Obuolių ir svogūnų košė su mėtomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 kg
Svogūnai: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 žievelių arba apelsino)
Mėtos: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Actas: 3.00 valg. š.
Cukrus: 370.00 g (370 - 500)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir palikite dvi–tris valandas, kad atsirastų sulčių.
  2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir gerai apkepkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Sumeskite į puodą žieveles, obuolius, pagardinkite actu, druska ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.
  3. Tuomet suberkite susmulkintas mėtas ir dar kelias minutes pakaitinkite. Košę sukrėskite į švarius stiklainius ir dėkite į puodą su vandeniu.
  4. Kaitinkite apie 20 minučių ir sandariai užsukite. Ši košė labai pagardina vištienos, triušienos, kalakutienos patiekalus.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Saldžiarūgštis moliūgų ir ananasų padažas
Receptas: Saldžiarūgštis moliūgų ir ananasų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 78
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 2.00 kg (tinka ir cukinijos)
Paprikos: 500.00 g (saldžiųjų)
Morkos: 500.00 g
Ananasai: 850.00 g (konservuotų indelis)
Pomidorų padažas: 500.00 ml
Aliejus: 200.00 ml
Actas: 150.00 ml (6 proc.)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kaip gaminti
  1. Moliūgus (arba cukinijas) nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas išvalykite, nuplaukite ir taip pat supjaustykite kubeliais.
  2. Nuluptas morkas stambiai sutarkuokite. Į puodą supilkite aliejų, sudėkite daržoves, užliekite pomidorų padažu, pagardinkite druska, cukrumi, cinamonu ir troškinkite ant mažos ugnies 40–45 minutes.
  3. Supilkite actą, sumeskite supjaustytus ananasus. Paragaukite, jeigu trūksta druskos ar cukraus, pridėkite dar ir patroškinkite apie dešimt minučių.
  4. Karštą padažą supilkite į pasiruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Obuolių čatnis
Receptas: Obuolių čatnis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 71
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1500.00 g (nuluptomis odelėmis ir be sėklalizdžių)
Rudasis cukrus: 750.00 g (muskovado)
Razinos: 500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (garstyčių grūdeliai)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (maltas)
Druska: 1.00 arbat. š.
Obuolių sidro actas: 700.00 ml
Kaip gaminti
  1. Obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus sukapokite smulkiai. Visus produktus sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Kaitinkite ant vidutinio stirpumo ugnies, kol užvirs. Virkite apie 30 min., neuždengusios prikaistuvio dangčiu. Masė turi sutirštėti.
  2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti. Atvėsusį čatnį sudėkite į švarius, sausus stiklainėlius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.
  3. Pikantiško skonio obuolių čatnis puikiai tinka prie mėsos patiekalų, pavyzdžiui, keptos vištienos, jautienos, kumpio ar kiaulienos pjausnių. Į obuolių čatnį įmaišius kreminio sūrio, jis tampa puikiu pikantišku užtepu ant skrebučių, riestainių ar krekerių. O į tą patį čatnio recepto įmaišius alyvuogių aliejaus, jame galima marinuoti mėsą.  
Suskleisti
Slyvų, obuolių ir svogūnų čatnis
Receptas: Slyvų, obuolių ir svogūnų čatnis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 42
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 450.00 g (mėlynųjų)
Obuoliai: 200.00 g (saldžiarūgščių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuotos šaknies)
Actas: 250.00 ml (raudonojo vyno)
Rudasis cukrus: 250.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (džiovintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (0,5 - kiniškų penkių prieskonių mišinio)
Kaip gaminti
  1. Iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite jas į keturias dalis.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
  3. Susmulkinkite česnakus.
  4. Visus produktus sudėkite į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite maišydami, kol sutirštės.
  5. Sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Suskleisti
Moliūgų ir pomidorų čatnis
Receptas: Moliūgų ir pomidorų čatnis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 36
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 350.00 g
Pomidorai: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Razinos: 50.00 g (geltonųjų)
Rudasis cukrus: 200.00 g
Imbieras: 1.00 arbat. š. (nugriebto)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (po 0,5 arbat. š. - juodųjų ir kvapniųjų žirneliais)
Vynas: 250.00 ml (balto arba obuolių acto 6 proc.)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą ir pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūną.
  3. Sugrūskite pipirus. Jei neturite grūstuvės, galite naudoti pipirų žirnelius.
  4. Sudėkite visus produktus į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite maišydami, kol sutirštės.
  5. Sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Suskleisti
Morkų džemas
Receptas: Morkų džemas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Cukrus: 400.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė ir sultys)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nedidelio apelsino sultys)
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Muskatas: 5.00 g (maltas)
Cinamonas: 5.00 g (maltas)
Vanduo: 450.00 ml
Kaip gaminti
  1. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį, užpilkite cukrumi. Išspauskite citrinos ir apelsino sultis, sutarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai sumaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite per naktį.
  2. Perdėkite morkų mišinį į prikaistuvį. Sudėkite cinamonų lazdeles, gvazdikėlius, maltą muskatą ir cinamoną. Užpilkite vandeniu ir maišykite. Virkite apie 30–40 min. ant vidutinio stiprumo ugnies, kartais pamaišydamos, kol masė taps džemo konsistencijos.
  3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite džemą. Išimkite cinamonų lazdeles ir gvazdikėlius. Džemą supilstykite į stiklainėlius, uždenkite sandariais dangteliais. Laikykite šaldytuve.  

Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: ruošiame gardų džemą“

Suskleisti
Moliūgų, apelsinų ir obuolių džemas
Receptas: Moliūgų, apelsinų ir obuolių džemas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 110
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg (minkštimo)
Obuoliai: 2.00 kg (geriausia antaninių)
Apelsinai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Nuplautus obuolius, apelsinus su žievelėmis ir moliūgų minkštimą supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi, apibarstykite prieskoniais ir palikite per naktį.
  2. Tuomet masę supilkite į puodą storu dugnu ir virkite apie 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir vėl kaitinkite iki užvirimo.
  3. Karštą džemą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.

Labai tinka prie sūrių, taip pat prie vištienos.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Obuolių - moliūgų - persikų džemas
Receptas: Obuolių, moliūgų ir persikų džemas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 kg (nuluptų, be sėklalizdžių antaninių)
Moliūgai: 2500.00 g (valgomos moliūgo dalies)
Persikai: 2500.00 g (nuluptų ir be kaulo)
Cukrus: 5.00 kg („Dansukker“ uogienių cukraus)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Vaisius ir moliūgą smulkiai sutarkuokite, įpilkite stiklinę vandens. Virkite maišydamos 15 minučių.

2. Suberkite cukrų, įtarkuokite pagal skonį cinamono ir dar virkite apie 15 minučių.

3. Jei valgysite žiemą, supilkite į iškaitintus stiklainius, jei dabar - į karštu vandeniu perlietą  moliūgoį dubenį. Kas mėgsta saldžiai, cukraus gali įsiberti daugiau. Recepto autorė skatina pabandyti.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Moliūgų košė su citrinomis
Receptas: Moliūgų košė su citrinomis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 62
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 3.00 kg (minkštimo)
Cukrus: 1500.00 g
Citrinos: 3.00 vnt.
Imbieras: 2.00 valg. š. (tarkuotų, šviežių)
Kaip gaminti

1. Moliūgų minkštimą sutarkuokite burokine tarka, sudėkite į puodą, įpilkite 4 šaukštus vandens, uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės (apie 15 min.).

2. Šiek tiek pravėsusią moliūgų košę pertrinkite per sietelį, sukrėskite atgal į puodą, suberkite cukrų ir nuolat maišant kaitinkite, kol masė pradės tirštėti.

3. Nuo kruopščiai nuplautų citrinų nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, suberkite į verdančią moliūgų košę ir gerai išmaiškitei. Tada išspauskite citrinų sultis, sukrėskite imbierus, dar kartą gerai išmaišykite.

4. Karštą tyrę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir iškart sandariai uždarykite.

Patarimas. Gaivios rūgštelės moliūgų košei suteikia ne tik citrinos. Vietoj jų galite įpilti spanguolių, kaukazinių slyvaičių, raudonųjų serbentų ar svarainių sulčių (1 kg moliūgų minkštimo reikia apie 200 ml rūgščių sulčių).

Suskleisti
Moliūgų džemas
Receptas: Moliūgų džemas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 54
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1500.00 g
Cukrus: 1.00 kg
Apelsinai: 2.00 vnt.
Citrinos: 3.00 vnt.
Gvazdikėliai: 8.00 vnt. (6-8)
Kaip gaminti

1. Moliūgus nulupkite, pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais.

2. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.

3. Vaisių nelupkite, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, padalykite juos į keturias dalis.

4. Moliūgus ir vaisius sudėkite į puodą, užpilkite 1 l vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 30 min.

5. Suberkite cukrų, įmeskite gvazdikėlius, maišydama kaitinkite, kol ištirps cukrus. Pavirkite dar pusvalandį.

6. Karštą džemą supilkite į stiklainius ir užsukite. Auksinės spalvos aromatingas moliūgų džemas tiks su blynais, varškės apkepu ar košėmis.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius