Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 25d. 18:00

Smagu ir skanu valgyti: „suplyšusi“ duona su sūriu, obuoliais ir medumi

„Suplyšusi“ duona su priedais
Vida Press nuotr. / „Suplyšusi“ duona su priedais

Seniai žinoma, kad skaniausiems užkandžiams dažnai tereikia vos kelių produktų, o jų paruošimas – itin paprastas. Jokia išimtis ir „suplyšusi“ duona, kuri kepama su įvairiausiais priedais, o rudens proga kviečiame ją papildyti obuoliais, sūriu ir medumi. Bus skanu!

Ingredientai:

  • 1 apvalus kepalėlis šviesios duonos puriu, minkštu vidumi ir traškia plutele;
  • 80 g sviesto;
  • 1 obuolys, padalintas ketvirčiais, be sėklų, supjaustytas plonomis riekelėmis;
  • 150 g brie sūrio, supjaustyto plonomis riekelėmis;
  • 1–2 valg. šaukšt. medaus;
  • žiupsnis druskos;
  • kelios šakelės šviežių čiobrelių;
  • keli stiebeliai šviežio rozmarino.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo formą, kurioje tilptų duona, išklokite kepimo popieriumi.

2. Nedideliame prikaistuvyje ar dubenėlyje, įdėtame į didesnį dubenį su verdančiu vandeniu, ištirpinkite sviestą, suberkite į jį kapotas žoleles ir gerą žiupsnį druskos.

3. Imkite aštrų peilį, skirtą duonai raikyti ir darykite kepaliuko paviršiuje gilius pjūvius skersai, o tada išilgai, būkite atidūs ir neperpjaukite iki pat apatinės plutos. Turite gauti kepaliuką, kurios viršus supjaustytas kvadratėliais.

4. Kepliuką švelniai spustelėkite, kad tarpai tarp kvadratėlių atsivertų ir apšlakstykite visą viršų žalumynais paskanintu sviestu.

5. Į pjūvius pridėliokite obuolių ir sūrio riekelių, jei tik įmanoma, tegul kuo daugiau jų būna užpildyta.

6. Galiausiai pašlakstykite kepaliuko viršų skystu medumi ir dėkite kepti. Kepkite 10–15 min. – kol viršus apskrus, o sūris bus išsilydęs. Jei duona itin greit skrunda, o sūris dar neišsilydė, galite ją pridengti folija.

7. Išimkite iš orkaitės ir tiekite iškart, kol sūris dar karštas, beveik burbuliuojantis, o duona bei obuoliai šilti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką