-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smaližiams – lengvi šokoladiniai pudingai su švelnia citrinų nata

Šokoladiniai desertai – saldumynų klasikų klasika, jų variacijų yra begalės. Ko gero, daug kas jau išbandė šokoladinius pyragėlius skystu, tekančiu viduriuku, vadinamus „lava cake“. Šįkart siūlome kai ką panašiai šokoladinio, tačiau gerokai kitokios tekstūros. Be to, šokoladą papildo švelnios citrusų natos, nes reikės trupučio nutarkuotos paprastos ar žaliosios citrinos žievelės.
Šokoladiniai pudingai
Šokoladiniai pudingai / Vida Press nuotr.

Šiam desertui nereikia daugybės ingredientų, gaminimo procesas taip pat paprastas, tačiau prieš pradedant – keli naudingi patarimai:

Šokoladas: juodąjį rinkitės ne bet kokį, o turintį didelį kakavos masės kiekį, idealu, bent 70 proc. Prekės ženklas nėra toks jau svarbus. Baltojo šokolado pasirinkimas parduotuvėse visada būna kuklesnis, jei tik turite galimybę, pasirinkite tokį, kurio bendroje masėje kakavos masė sudaro bent 30 proc. Prieš lydydami ir vieną, ir kitą šokoladą sulaužykite nedideliais gabaliukais.

Lydymas: šokoladą lydykite vadinamojoje garų vonelėje, o tai labai paprastas „įrengimas“. Užkaiskite puodą ar prikaistuvį su vandeniu, ant kurio būtų patogu uždėti dubenį su šokolado gabaliukais. Labai svarbu, kad dubens su šokoladu dugnas neliestų verdančio vandens. Per kelias minutes šokoladas išsilydys, o jūs galite padėti šiam procesui besilydantį šokoladą kelis kartus pamaišę.

Maišymas: šių pudingų tešla turi būti puri, o tą purumą garantuoja gerai išplakti kiaušiniai su cukrumi. Į šią purią masę išlydytą šokolado masę pilkite dalimis ir maišykite švelniai, atsargiai, reikia „neišleisti“ viso masėje susikaupusio oro.

Kepimas: kai tešlą supilstysite į paruoštus porcijinius kepimo indelius, statykite šiuos į nedidelę skardą aukštesniais kraštais ir pripilkite į tą skardą tiek verdančio vandens, kad jo lygis siektų maždaug 1/3 pudingo indelių aukščio. Kepdami šiuos skanėstus nedarinėkite orkaitės!

Skonių balansas: šie šokoladiniai pudingai nėra pernelyg saldūs, egzistuoja žymiai agresyvesnių saldėsių, tačiau jei saldumo vis tik baiminatės, skanaukite pudingų su visiškai nesaldintu tirštu jogurtu, grietine, o galima ir su vaniliniais ledais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius