Dabar populiaru
Publikuota: 2018 kovo 22d. 18:16

Šokoladinis smaližių pyragas su karameliniu kremu

Šokoladinis pyragas
123RF.com nuotr. / Šokoladinis pyragas

Šokoladinius pyragus, kurie tirpsta burnoje, mėgsta dauguma. Šiandien siūlome išsikepti tikrą smaližių pyragą, kuriam ypatingo skonio suteikia viduje besislepiantis karamelinis „Rududu“ kremas.

Pyragui reikės:

  • 500 g juodojo šokolado,
  • 4 kiaušinių,
  • 130 g sviesto,
  • pusės stiklinės miltų,
  • 1 valg. š. kakavos,
  • 1 stiklinės cukraus,
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus,
  • 1 skardinės „Rududu“ kremo,
  • 150 g lazdyno riešutų,
  • 150 g graikinių riešutų.


Gaminimas:

Sviestą kartu su 400 g šokolado ištirpinkite puode ant nedidelės kaitros, nuolat maišydami, kad neprisviltų.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.

Riešutus pakepinkite (didelę saują pakepinę padėkite papuošimui) ir sukapokite.

Į kiaušinių plakinį supilkite pravėsusį sviesto ir šokolado mišinį. Išmaišykite.

Suberkite miltus, kakavą ir kapotus riešutus. Išmaišykite.

Pusę masės sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą išardomą kepimo formą.

Ant tešlos išdėliokite gabaliukus „Rududu“ kremo.

Ant viršaus iškrėskite likusią tešlą ir išlyginkite paviršių.

Pyragą dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes.

Ištirpinkite likusį 100 g šokolado ir apšlakstykite iškepusio ir atvėsusio pyrago viršų. Papuoškite kepintais ir nulukštentais lazdyno riešutais.

Skanaus!

Primename, kad recepte reikalingų produktų: miltų, sviesto, graikinių ir lazdyno riešutų, kakavos miltelių bei „Rududu“ kremo šiuo metu pigiau su akcija galite įsigyti prekybos centruose „Norfa“.

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką