Dabar populiaru
Publikuota: 2019 spalio 18d. 10:00

Šokoladinių keksiukų diena: 15 receptų ir paprastumo, ir rafinuotumo mėgėjams

Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Astos Černės nuotr. / Šokoladiniai keksiukai su burokėliais

Spalio 18-ąją gastronominiame pasaulyje minima Šokoladinių keksiukų diena. Jei kitomis dienomis ir galėjote teisintis, jog toks desertas per saldus, per intensyvus, o gal tiesiog tingisi kepti, dabar nieko kito nelieka, kaip tik rinktis receptą. O iškepę nesigailėsite, galite tuo būti tikri!

Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 17
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode užkaitinkite vandenį, sumažinkite ugnį, įstatykite karščiui atsparų dubenį į puodą, sudėkite sviestą, įmaišykite trupintą šokoladą, maišydama kaitinkite, kol neliks šokolado gumulėlių. Palikite šiek tiek atvėsti.

2. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų, maišykite tešlą, kol taps vientisa. Įmaišykite tirpintą šokoladą ir sviestą.

3. 12 nedidelių keksiukų formelių išklokite kepimo popieriumi arba naudokite popierines kepimo formeles. Sukrėskite tešlą į formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180–200ºC temperatūros orkaitę. Kepkite 20–25 min.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate keksiukus su šokolado gabaliukais, maišydama tešlą pabaigoje įberkite stiklinę stambiai trupinto šokolado.

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 150.00 g
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 2.00 st.
Rudasis cukrus: 125.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 150.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su juoduoju šokoladu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Kaip gaminti

1. Išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius su cukrumi. Sudėkite miltus ir išplakite dar kartą.

2. Ištirpinkite šokoladą su sviestu ir įmaišykite į kiaušinių masę.

3. Tešlą supilkite į formeles (į kiekvieną po 2/3 tešlos, nes pakils) ir kepkite apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Nina Balinskienė

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g (77 proc. kakavos)
Sviestas: 200.00 g
Rudasis cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (4 vnt. ir 4 tryniai)
Miltai: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 8
Kaip gaminti

1. Margariną išsukite su cukrumi, maišydamos po vieną įmuškite kaušinius. Supilkite išlydytą šokoladą, suberkite miltus, sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje 15-20 min. Atvėsinkite.

2. Sviestiniam kremui sviestą išsukite su cukraus pudra, supilkite išlydytą šokoladą ir gerai išplakite.

3. Atvėsusių keksiukų viršūnėles nupjaukite aštriu peiliu ir perpjautkite pusiau. Užtepkite sviestinio kremo ir įkiškite nupjautas viršūnėlės puseles – „sparnelius“.

Ingredientai
Margarinas: 125.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 100.00 g
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Kakava: 2.00 valg. š. (milteliai)
Juodasis šokoladas: 25.00 g (išlydytas)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros - kremui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (kremui)
Šokoladas: 50.00 g (baltas - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 33
Kaip gaminti

1. Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Tirpindama nuolat maišykite.

2. Į gautą masę įberkite kakavos, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite.

3. Gautą masę supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius ir miltus.

4. Tešlą gerai suplakite iki vientisos masės. Ji kvepės šokoladu, bus tamsiai ruda, tiršta, bet nesunkiai bėgs nuo šaukšto. Jei tešla bus per skysta – įberkite miltų, jei per tiršta – įmuškite dar vieną kiaušinį.

5. Į formeles pilkite po šaukštą tešlos, paskui dėkite po šaukštelį karamelės, vėl šaukštą tešlos ir ant keksiukų viršaus užbarstykite trupintų riešutų.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °Ctemperatūros ir apie 30 min. kepkite, kol keksiukai gražiai iškils. Beje, jokiu būdu neatidarykite orkaitės anksčiau nei po 25 min., nes keksiukai subliūkš!

7. Atvėsusius skanėstus pabarstykite milteliniu cukrumi.

Skanaus! :)

Receptą atsiuntė Ingrida Bajoraitytė

Ingredientai
Sviestas: 110.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Kakava: 4.00 valg. š. (jei naudosite tą tikrąją karčiąją, tuomet užteks ir poros šaukštų)
Cukrus: 170.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 5.00 g
Miltai: 110.00 g
Sutirštintas pienas: 200.00 g (pusė skardinės „Rududu“)
Graikiniai riešutai: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su staigmenėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius.
  2. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis.
  3. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštės (patikrinkite mediniu iešmeliu). Išimtas kriaušes nuvarvinkite.
  4. Į kiekvieną įdėkite po migdolą.
  5. Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu, truputį atvėsinkite.
  6. Paplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir sumaišykite su šokolado mase.
  7. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite, sumaišykite su šokolado mase.
  8. Į kiekvieną formelę įkrėskite truputį tešlos, įdėkite kriaušę. Kepkite 25 min.
Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt. (mažų)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Migdolai: 4.00 g (4 vnt.)
Cukrus: 100.00 g
Kakava: 3.00 valg. š. (skirtos kepiniams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (mažų)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Miltai: 100.00 g
Sviestas: 90.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti
  1. Miltus su kepimo milteliais persijokite į gilų dubenį.
  2. Suberkite cukrų, kokosų drožles ir gerai išsukite.
  3. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sumeskite į karščiui atsparų  indą ir išlydykite vonelėje virš garų. 
  4. Bananus sutrinkite šakute, sumaišykite su lydytu sviestu, kiaušiniais ir išplakite elektriniu plakikliu. 
  5. Miltus sumaišykite su kiaušinių ir bananų plakiniu, supilkite lydytą šokoladą ir gerai išsukite.
  6. Kriaušes nulupkite, sėklalizdžius išskobkite.
  7. Apelsinų sultis ir desertinį vyną supilkite į puodą, suberkite cukrų, nurodytus prieskonius ir užvirkite.
  8. Į sirupą dėkite po kelias kriaušes ir trumpai apvirkite, kad šiek tiek suminkštėtų.
  9. Išgriebkite ir gerai nuvarvinkite. Paruoštos tešlos prikrėskite trečdalį keksiukų formelių.
  10. Į kiekvieną įsmeikite po kriaušę.
  11. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Ištraukusi apliekite lydytu šokoladu.     
Ingredientai
Miltai: 180.00 g
Cukrus: 270.00 g (150 ir 120)
Kokosų drožlės: 1.00 st. (saujelė)
Kriaušės: 6.00 vnt. (mažų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 200.00 g
Juodasis šokoladas: 120.00 g
Sultys: 300.00 ml (apelsinų - sirupui)
Vynas: 150.00 ml (balto desertinio - sirupui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (sirupui)
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt. (sirupui)
Pipirai: 2.00 vnt. (kvapniųjų - sirupui)
Žvaigždanyžis: (sirupui) 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti

Kaip kepti keksiukus

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių.
  2. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Dubenėlį statykite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas neliestų vendens), t. y. padarykite „garų vonelę“.
  3. Kaitinkite šokoladą ir sviestą maišydami, kol gausite vientisą masę. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  4. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės.
  5. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
  6. Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol keksiukai iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  8. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Paruoškite įdarą

  1. Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukai.
  2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
  3. Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  5. Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.

Paruoškite kremą

  1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“ arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
  4. Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.

Formuokite keksiukus

  1. Atvėsusių keksiukų centre mažu šakšteliu išskobkite duobutes.
  2. Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
  3. Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
  4. Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų.
  5. Patiekite. Skanaus!

 

Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (100 - keksiukams ir 15 - įdarui)
Juodasis šokoladas: 400.00 g (100 - keksiukams, 150 - įdarui ir 150 - kremui)
Kakava: 40.00 arbat. š. (miltelių - keksiukams)
Miltai: 140.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼ - keksiukams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 mažų - keksiukams)
Cukrus: 150.00 g (keksiukams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š - keksiukams ir ½ - įdarui)
Jogurtas: 125.00 ml (vanilinio arba pieno - keksiukams)
Kava: 100.00 ml (stiprios paruoštos - sulaistymui)
Likeris: 40.00 ml (30 - kreminio kavos - sulaistymui ir 1 valg. š. - įdarui (nebūtina))
Grietinėlė: 310.00 ml (125 - riebios - įdarui ir 185 - riebios, plakamos - kremui)
Žemės riešutų sviestas: (kremui) 175.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Juodojo miško“ keksiukai
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 25
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais.
  2. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu.
  3. Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą.
  4. Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  5. Iš iškepusių keksiukų išskobkite viduriukus (recepto autorė naudoja obuolių sėklų išėmiklį) ir į jį įdėkite kelias vyšnias (recepto autorė naudojo uogienę, tačiau puikiai tinka ir šviežios ar šaldytos vyšnios, apie 30 min. palaikytos apibarsčius cukrumi) ir keksiuką uždenkite išskobta tešla.
  6. Grietinėlę išplakite su standikliu, po truputį įmaišykite į maskarponę. Į kremą įmaišykite miltelinį cukrų.
  7. Gautu kremu puoškite keksiukus, ant viršaus užtarkuokite šiek tiek šokolado.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Miltai: 140.00 g
Cukrus: 80.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 120.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 60.00 g (lydyto)
Kakava: 2.00 valg. š.
Šokoladas: 1.00 valg. š. (smulkiai tarkuoto)
Vyšnios: 300.00 g (skystos uogienės arba šviežių, šaldytų)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Grietinėlė: 200.00 ml (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Grietinėlės standiklis:(0,5 pakelio - kremui) 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 10
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių.
  2. Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami iki vientisos masės.
  5. Sudėkite trintus burokėlius, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  6. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, cinamoną ir druską.
  7. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  8. Įmaišykite nedideliais gabalėliais smulkintą juodąjį šokoladą.
  9. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  11. Atvėsinkite keksiukus ant grotelių.
  12. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą papuošimui. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos purios masės.
  13. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą išplakite, kol kakava įsimaišys į kremą.
  14. Jei matote, kad kremas per tirštas, įpilkite dar šaukštą pieno. Jei jis per skystas, įberkite daugiau miltelinio cukraus (tokiu atveju kremas bus saldesnis) arba kakavos (kremas bus kartesnis).
  15. Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus. Jei norite, galite kremą apibarstyti dar šaukšteliu cinamono ar kakavos.

 

 

Ingredientai
Burokėliai: 300.00 g (virtų - keksiukams)
Sviestas: 205.00 g (125 - minkšto - keksiukams ir 80 - papuošimui)
Miltelinis cukrus: 2.00 puodelis (1 - keksiukams ir 1 - papuošimui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli arba 4 maži - keksiukams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Miltai: 210.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Kakava: 75.00 g (75 - keksiukams ir 1 ½ valg. š. - papuošimui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (keksiukams)
Pienas: 3.00 valg. š. (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 12
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių.
  2. Šokoladą sulaužykite į gilią lėkštę. Čia pat sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą.
  3. Lėkštę įstatykitevį didesnį dubenį su karštu vandeniu ir lydykite, kol neliks gumulėlių.
  4. Kiaušinių trynius atsikirkite nuo baltymų. Trynius sudėkite ten, kur maišysite keksiukų tešlą ir išsukite iki vientisos masės.
  5. Baltymus supilkite į plakiklį, į juos suberkite cukrų ir išplakite iki standžių putų.
  6. Į išsilydžiusią sviesto-šokolado masę supilkite grietinėlę ir maišydami šildykite, kol masė taps vientisa.
  7. Atsikirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltą muskatą ir aitriosios paprikos miltelius.
  8. Į išplaktus trynius supilkite tirpintą šokoladą, sviestą ir grietinėlę. Išsukite. Nuo šios akimirkos rekomenduoju pernelyg nedelsti, kadangi šokoladas gana sparčiai kietėja kambario temperatūroje.
  9. Suberkite miltų bei prieskonių mišinį, išmaišykite iki vientisos, tirštos masės.
  10. Pilkite išplaktus kiaušinių baltymus. Atsargiai, sukdami į vieną ir tą pačią pusę, išmaišykite. Nustokite maišyti iš karto, kai tik nebelieka baltymų pėdsakų. Tikrai nenorite permaišyti keksiukų tešlos!
  11. Tešlą pilkite į keksiukų formeles ir šaukite į orkaitę 15-20 minučių.
  12. Baigus kepti, aušinkite atsargiai - po truputį praveriant orkaitę, kad nebūtų staigaus temperatūrų skirtumo.
  13. Siūlymas: jei nemėgstate/negalite valgyti aštraus maisto, į masę įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio maltų aitriųjų paprikų.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė

Ingredientai
Šokoladas: 100.00 g
Sviestas: 45.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 4.00 valg. š. (neriebios)
Miltai: 1.00 st. (0,8)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (maltos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Raffaello“ saldainiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 31
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Keksiukų formą išklokite popierėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kokoso drožles.
  3. Atskirame dubenyje suplakite visus skystus ingridientus. Įmaišykite pieniško šokolado gabalėlius ir miltų mišinį.
  4. Tešla pripildykite keksiukų formeles beveik iki viršaus.
  5. Į tešlą įspauskite po „Raffaello“ saldainį.
  6. Kepkite 20–25 minutes, arba iki įkištas į vidurį medinis pagaliukas, ištraukus, liks neapsivėlęs žalia tešla.
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ištirpinto)
Sviestas: 150.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kokosų drožlės: 50.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Pienas: 100.00 ml
Šokoladas: 100.00 g (pieniško gabalėlių)
Miltai: 300.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Saldainiai „Raffaello“:(pakuotė) 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Ferrero Rocher“ keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 12
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištirpinkite sviestą, leiskite atvėsti.
  2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, supilkite lydytą sviestą.
  3. Vis maišydami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  4. Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Suberkite lazdynų riešutus.
  6. Užpildykite kepimo formeles ir kepkite 20 minučių. Kai keksiukai iškepa, išpjaukite mažą skylę viršuje, įdėkite šaukštą „Nutella“ kremo ir patupdykite „Ferrero Rocher“ kamuoliuką.

Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Miltelinis cukrus: 175.00 g
Kakava: 40.00 g
Pienas: 100.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 180.00 g
Lazdynų riešutai: 1.00 sauja
Šokoladinis kremas:(nedidelis indelis „Nutella“) 1.00 vnt.
„Ferrero Rocher“ saldainiai:(pakelis) 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 12
Kaip gaminti
  • Nemažame puode išlydykite sviestą, supilkite alų ir užvirinkite. Berkite kakavos miltelius ir paplakite šluotele, kol masė taps vientisa. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad kiek atvėstų.
  • Į didelį dubenį berkite persijotus miltus, cukrų, sodą ir druską.
  • Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir grietinę.
  • Į grietinės-kiaušinių plakinį pilkite sviesto-alaus-kakavos mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Galiausiai į skysčių mišinį suberkite sausus ingredientus ir atsargiai maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų. Itin svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip kepinukai bus kieti. Neišsigąskite, gauta tešla jums gali atrodyti skystoka.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines kepimo formeles ir pilkite į jas tešlos – ji turi užpildyti 2/3 tūrio. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 15–20 min. (priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių ir keksiukų dydžio). Keksiukai bus iškepę, kai medinis pagaliukas, įkištas į vidurį, bus sausas.
  • Jei nutarsite keksiukus dekoruoti kremu, pirmiausia juos visiškai atvėsinkite. Keksiukams su „Guinness“ alumi labiausiai tiks sodrūs sviestiniai kremai, jie gali būti gardinti riešutais, šokoladu ar lašeliu kvapnaus alkoholinio gėrimo.
  • Beje, jei neturite keksiukų formos, šis receptas puikiai tinka ir keksui – pilkite tešlą į pailgą, jam skirtą formą ir kepkite apie 50–60 min.
Ingredientai
„Guinness“ alaus: 230.00 ml
Sviestas: 230.00 g
Cukrus: 2.00 st.
Miltai: 2.00 st.
Kakava: 3.00 valg. š. (kokybiškos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Grietinė: 160.00 ml (riebios)
Druska: 0.50 arbat. š.
Soda: 1.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 37
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Prezentaciniai keksiukai 150+“ be gliuteno
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 1
Kaip gaminti

1. Aguonas ir riešutus malkite elektriniame trintuve apie 20-30 sek., supilkite į didesnį dubenį. Iki drožlių sumaltkite šviežią kokosą elektriniame trintuve ir supilkite į dubenį.

2. Jei naudojamos džiovintos kokoso drožlės, tuomet jas, trynius ir visus likusius šlapius produktus sudėkite į maišytuvą bei plakite apie 1 min. iki rusvos košelės konsistencijos. Supilkite į dubenį su aguonomis bei riešutais.

3. Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir sukrėskite į dubenį. Atsargiai išmaišykite braukiant nuo dugno ir atsargiai apverčiant, kad baltymai kuo mažiau sukristų.

4. Suberkite 100 g spanguolių (50 g pasilikite papuošimui), cinamoną, sumaišytą su soda, ir vėl viską atsargiai sumaišykite.

5. Sukrėskite masę į keksiukų formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 min. 175 laipsnių temperatūroje (su vėjeliu), kol gražiai iškils ir parus paviršius.

6. Palikite atvėsti 30-40 min., tada atsargiai išimkite iš formelių ir palikite ant grotelių, kol galutinai atvės.

7. Ištirpinkite šokoladą iki 60 laipsnių temperatūros (galima sumalti ir tirpinti virš garų vonelės), supilkite išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišykite. Keksiuko „galvelę“ pamerkite į šokoladą, nuvarvinkite ir vėl dėkite ant grotelių. Galima papuošti uogomis.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (150 g, atskirti baltymus ir trynius; šlapi produktai)
Kokosas: 150.00 g (minkštimo arba vienas persimonas; šlapi produktai)
Obuoliai: 150.00 g (skiltelių; šlapi produktai)
Datulės: 150.00 g (džiovintų, nuplautų; šlapi produktai)
Bananai: 1.50 g ((150 g); šlapi produktai)
Aguonos: 150.00 g (sausi produktai)
Anakardžių riešutai: 150.00 g (arba žemės riešutų; sausi produktai:)
Soda: 1.00 arbat. š. (sausi produktai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (sausi produktai)
Spanguolės: 150.00 g (ar kitokių uogų; sausi produktai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (mažo, tik išspaustos sultys; aptepimui)
Juodasis šokoladas: 150.00 g (80 proc. kakavos; aptepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Kviečiame anties

Video

01:50
03:26
01:09

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką