Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokolado pyragas vos iš 3 ingredientų

Praėjusį savaitgalį, liepos 7-ąją, paminėta Pasaulinė šokolado diena, tačiau mėgautis sodraus skonio desertais su šiuo saldėsiu galima ne tik kartą per metus. Išbandykite itin paprastą kepinį!
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 6 kiaušiniai;
  • 3 plytelės mėgstamo šokolado;
  • 100 g sviesto.

Gaminimas:

1. Ištirpinkite sviestą kartu su šokoladu.

2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, atskirai išplakite elektriniu plaktuvu.

3. Sumaišykite šokoladą su trynių plakiniu ir atsargiai dalimis įmaišykite kiaušinių baltymus.

4. Patepus kepimo skardą sviestu, supilkite tešlą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

Beje, daliai valgytojų jokia naujiena, tačiau atsiras nemažai žmonių, negirdėjusių, jog pastaraisiais metais plinta tendencija desertus, tarp jų ir ruoštus su šokoladu, derinti su alumi.

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, kai kurios alaus ir maisto derinime nusistovėjusios taisyklės jau spėjo virsti tradicijomis, bet tai nereiškia, kad būtina jų laikytis.

„Saldaus šokoladinio deserto skoniui papildyti rekomenduojamas tamsesnės spalvos ir intensyvesnio aromato karališkasis (Imperial) stautas, tradicinis stautas arba porteris. Toks alus saldesnis, turi daugiau šokoladinio ar karamelinio salyklo, todėl kartu ragaujant desertą atsiskleidžia viena kitą papildančios panašios natos ir poskoniai“, – pataria „Švyturys Brewery“ alaus someljė Jonas Lingys.

Asmeninio albumo nuotr./Jonas Lingys
Asmeninio albumo nuotr./Jonas Lingys

O jei prie saldaus deserto norima atgaivos, saldumą atsverti, tam tinka lambikai arba rūgštūs eliai, kurių rūgštumas kontrastuoja su šokolado saldumu. O jei kontrastui norisi kartumo, galima rinktis IPA stiliaus alų, deserto saldumą sušvelninantį apynių kartumu.

Kaip teigia J.Lingys, alaus ir šokoladinių desertų derinimo rezultatas priklauso ir nuo deserto sudedamųjų dalių. Pavyzdžiui, jei desertas pagamintas iš kiek kartesnio juodojo šokolado, taip pat kartokas stautas ar porteris išlaikys derinio balansą. Tačiau prie vaisinių deserto pagardų priderintas rūgštus alus gali iššaukti priešingą efektą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šokoladinis „Bix“ baro tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šokoladinis „Bix“ baro tortas

Prie šokoladinio deserto pasirinktas stautas ar porteris turėtų būti geriami šiltesnės temperatūros, nes taip geriau atsiskleidžia aludarių aromatas. O pasirinkus lambiką ar IPA alų, priešingai – žemesnė temperatūra „suvaldo“ kai kuriuos stiprius, mielių sukurtus kvapus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius