Dabar populiaru
Publikuota: 2020 gruodžio 16d. 08:00

Sotūs ir maistingi sumuštiniai pietums: 12 receptų

Sumuštiniai su vištiena ir karamelizuotais svogūnais
Astos Černės nuotr. / Sumuštiniai su vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Su kokybiška duona ir šviežiais, pilnaverčiais priedais paruošti sumuštiniai gali tapti ne tik pusryčių pasirinkimu ar užkandžiu, bet ir pietumis. Surinkome jums receptų, kuriems prireiks sūrio, žuvies, mėsos, rinkinį. Dairykitės, ko turite šaldytuve ir spintelėse, o tada gaminkite!

Receptas: Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 14
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite viščiukų krūtinėles, apibarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsa gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Kai mėsa atvės, supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Nuplaukite špinatus, pomidorus supjaustykite griežinėliais.

3. Duonos riekelę patepkite sviestu, dėkite pomidorų, špinatų, vištienos, užtrupinkite fetos sūrio, uždėkite sviestu apteptą duonos riekelę, paspauskite sumuštinį, kad suliptų. Trumpai apkepkite suvožtinius sumuštinių keptuvėje.

Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Duona: 8.00 vnt. (sumuštinių duonos riekelės)
Fetos sūris: 200.00 g
Špinatai: 50.00 g (šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 8
Kaip gaminti
  1. Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
  2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius, kad visi pasidengtų kiaušinių mase.
  4. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite žuvį šaldytuve apie 30–60 minučių.
  5. Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą.
  6. Majonezą, išspaustas česnako skilteles ir citrinos sultis išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
  7. Žuviai pasimarinavus, išimkite iš šaldytuvo. Į lėkštę ar kitą plokščią indą supilkite duonos trupinius.
  8. Žuvies filė išimkite iš indelio ir iš visų pusių apvoliokite duonos trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų visas paviršius.
  9. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps. Padėkite ją ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus. 
  10. Sumuštinių bandeles perpjaukite per pusę ir trumpai paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje ar skrudintuvėje.
  11. Vidines bandelių puses aptepkite paruoštu padažu.
  12. Ant apatinės bandelės pusės dėkite špinatų lapus, ant šių – iškeptus žuvies gabalėlius, riekelę sūrio ir griežinėlį pomidoro.
  13. Pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Užvožkite viršutinę bandelės pusę. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!  
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (baltos filė (pavyzdžiui, jūrų lydekos ar tilapijos))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Duona: 1.00 st. (0,5 trupinių)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis kepimui)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Bandelės: (apvalios ar kvadratinės šviesios ar tamsios sumuštinių bandelės (pasirinktinai)) 4.00 vnt.
Špinatai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kruasano sumuštinis su paukštiena
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 13
Kaip gaminti
  • Ragelį perpjaukite išilgai, dėkite kelias gerai prinokusio avokado riekeles ir šiek tiek jas šakute patrinkite, ant avokado klokite salotos lapą, tada keptos paukštienos gabaliukus ir galiausiai – gerai prinokusio pomidoro riekeles. Jei švieži pomidorai žiemą jus liūdina, puikiai tiks ir džiovinti saulėje bei konservuoti aliejuje (tokie bus minkšti).
Ingredientai
Prancūziškas ragelis: 1.00 vnt.
Vištiena: 50.00 g (virtos arba keptos, riekelė)
Pomidorai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Avokadai: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (lapas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Croque Madame“ – karštas sumuštinis su gaudos sūriu ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.6 / 5
Kaip gaminti

jei jau sugundžiau karštų sumuštinių idėja, tai siūlau pasilepinti šiek tiek „pagerintais“ (palyginti su mano vaikystėje keptais) karštais sumuštiniais – „Croque Madame“. Tai prancūziškų bistro klasika, nerasite Paryžiuje užeigėlės, kurioje tokie sumuštiniai nebus įtraukti į meniu. Tai mėgstamiausias studentų ir jaunimo patiekalas, nes už pačią patraukliausią kainą jie gauna sotų pietų patiekalą su ypač traškia duona, sultingu kumpiu, tąsiu sūriu, ir turtingu bešamelio padažu, pagardintu grūdėtomis garstyčiomis. Ant viršaus privalomai turi spinduliuoti keptas kiaušinis (beje, jei kiaušinio nedėsite, bus jau kitas patiekalas – „Croque Monsieur“).

Gaudos sūris čia tiesiog nepamainomas, nes jo karštyje tiprstanti tekstūra ir ryškus skonis pakylės šį studentišką maistą į elegantišką pietų ar savaitgalio vėlyvųjų pusryčių puotą.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 185 C laipsnių temperatūros.

2. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode. Sumuštinių duonos riekeles išdėliokite ant grotelių, įstatytų į kepimo skardą. Teptuku patepkite visas keturias riekeles tirpintu sviestu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 6–8 minutes, arba kol duona taps traški ir šiek tiek paskrus.

3. Pasigaminkite bešamelio padažą: į likusį sviestą suberkite miltus ir kaitindami intensyviai maišykite apie minutę, kad gautumėte vientisą pastą. Pamažu dalimis pilkite pieną ir visąlaik maišykite, kaitindami ant vidutinės ugnies, kad padažas būtų purus, neliktų neištirpusių tešlos gabalėlių. Taip supilkite visą pieną, turėtumėte gauti labai tirštą baltos spalvos padažą. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite grūdėtas garstyčias ir saujelę (apie 40 g) tarkuoto sūrio.

 

4. Išimkite apkepintas riekeles iš orkaitės. Dvi riekeles apverskite kita puse, ir ant šios, neapskrudusios pusės, užtepkite Dižono (Dijon) garstyčių, padengdami visą riekelės plotą. Ant viršaus dėkite kumpį ir likusį sūrį. Užvožkite kita duonos riekele, apskrudinta puse į viršų, švelniai paspauskite, kad abi duonos riekelės suliptų. Pašaukite vėl į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys – apie 5–7 minutes.

5. Ištraukite skardą iš orkaitės ir patepkite bešamelio padažu visą viršutinės riekelės paviršių (negailėkite padažo, čia bus daug skonio ir labai sultinga) bei paskutinį kartą pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol padažas ims burbuliuoti, viršus gražiai apskrus.

6. Kol sumuštiniai kepa (paskutinėje stadijoje, kai jau kepa su bešamelio padažu), įkaitinkite keptuvėje šlakelį aliejaus (arba sviesto) ir iškepkite kiaušinius (jų neapversdami).

7. Iškepusius sumuštinius sudėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po keptą kiaušinį, pabarstykite žalumynais ir patiekite su daržovėmis ar žaliomis salotomis.

Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių)
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 100.00 ml
Garstyčios: 2.00 valg. š. (1 šaukštas Dižono ir 1 šaukštas grūdėtųjų)
Sūris: 100.00 g (Goudos, sutarkuoto)
Kumpis: 2.00 riekės (pvz., kalakutienos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (arba papildomas gabaliukas sviesto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.7 / 29
Kaip gaminti
  1. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus.
  3. Kartais pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių, kol svogūnai visiškai suminkštės, taps karamelizuoti.
  4. Iškeptus svogūnus atidėkite į šalį.
  5. Paruoškite vištieną. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų padažą, druską ir pipirus.
  6. Vištienos krūtinėlės puseles šiek tiek pamuškite. Dėkite į indelį su padažu, uždarykite ir palikite šaldytuve marinuotis apie valandą.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  8. Vištos krūtinėlės puseles išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. 
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol vištiena bus minkšta, iškepusi ir gražiai apskrudusi.
  10. Vištieną išimkite iš orkaitės ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
  11. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, pomidorų pastą, medų ir garstyčias iki vientisos masės.
  12. Paruoškite sumuštinius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  13. Pailgas sumuštinių bandeles įpjaukite išilgai ir trumpai paskrudinkite orkaitėje, kol taps šiltos.
  14. Bandelių vidinę pusę ištepkite paruoštu padažu. Išdėliokite keptos vištienos gabalėlius ir paskleiskite karamelizuotus svogūnus.
  15. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Apibarstykite žiupsneliu maltų juodųjų pipirų ir žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  16. Išdėliokite paruoštas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  17. Sumuštinius patiekite iš karto, dar šiltus. Skanaus!

 

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 20.00 ml (šlakelis - kepimui)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (dvi puselės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (0,5)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su omletu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 36
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE OMLETĄ. Kiaušinius, pieną ir miltus šluotele išplakite iki vientisos masės.
  2. Svogūną susmulkinkite, česnaką sukapokite labai mažais gabalėliais, o špinatus nuplaukite ir sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir pamaišydami kaitinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Supilkite kiaušinių plakinį, ant jo tolygiai paskleiskite kepintas daržoves ir špinatus. Apibarstykite druska ir pipirais. Kai matysite, kad kiaušiniai ima tvirtėti, atsargiai mentele apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės, kol taip pat gražiai apskrus. Iškepusį omletą supjaustykite gabalėliais.
  4. PARUOŠKITE SUMUŠTINĮ. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve ar orkaitėje. Atvėsinkite ir aptepkite tepamu sūreliu. Ant vienos iš riekelių paskleiskite rukolos salotas, ant šių  dėkite supjaustyto omleto gabalėlius. Ant omleto išdėliokote pomidorų griežinėlius ir užvožkite antra skrudinta duonos riekele. Lengvai paspauskite delnais.
  5. Patiekite sumuštinį iš karto arba suvyniokite į kepimo popierių ir įsidėkite į darbo pietų dėžutę. Skanaus!
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 60.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Špinatai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Duona: 4.00 riekės (skrudinimui)
Tepamas varškės sūrelis: 100.00 g
Gražgarstės: 2.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1. Varškės sūrelį išsukite su krienais, smulkiai sukapotomis petražolėmis. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase storu sluoksniu aptepkite iš duonos išpjautus skritulius.

2. Ant viršaus uždėkite po griežinėlį kumpio, pipirais pabarstytą pomidoro puselę, baziliko lapelį. 

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Tepamas varškės sūrelis: (su žaliosiomis alyvuogėmis) 150.00 g
Krienai: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Duona: 1.00 vnt. (tamsi skrudinama)
Kumpis: 150.00 g (kiaulienos šaltai rūkyto)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vynuoginiai)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (šviežių lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 12
Kaip gaminti

1.Duonos riekeles aptepkite garstyčiomis. Ant trijų dėkite po ploną griežinėlį sūrio ir kumpio, uždenkite likusiomis riekelėmis. Supjaustykite trikampiais ir sudėkite į sviestu pateptą molinį kepimo indą.

2.Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos, užpilkite ant sumuštinių.

3.Kepimo indą uždenkite folija ir valandai dėkite į šaldytuvą.

4.Apkepą pašlakstykite „Vorčesterio“ padažu, užberkite tarkuoto parmezano ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 25 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Sūris: 8.00 riekės (fermentinis)
Duona: 8.00 riekės (tamsi sumuštinių duona su sėlenomis)
Kumpis: 8.00 riekės (parūkytas kiaulienos)
Parmezano sūris: 100.00 g
Garstyčios: 3.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (padažui)
Pienas: 80.00 ml (riebus padažui)
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinis su kepta jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 14
Kaip gaminti

1. Nupjaustykite nuo mėsos plėves. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įdėkite mėsą ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.

2. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais, įdėkite į skardą, nustatykite 200 °C temperatūrą ir kepkite orkaitėje maždaug 30 min. Uždenkite mėsą aliuminio folija ir palaikykite 15 min.

3. Nuplaukite ir nusausinkite salotų ir špinatų lapus, supjaustykite griežinėliais pomidorus, nulupkite avokadą, supjaustykite riekelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.

4. Aptepkite duonos riekeles sviestu, dėkite salotų ir špinatų lapų, griežinėlį pomidoro, kelias avokadų riekeles, pabarstykite druska ir pipirais.

5. Ant viršaus dėkite plonais griežinėliais pjaustytą mėsą, apšlakstykite garstyčių padažu, papuoškite svogūnų žiedais.

Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (nugarinės filė)
Duona: 4.00 vnt. (sumuštinių duonos riekelės)
Avokadai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Garstyčių padažas 2.00 arbat. š.
Salotos: 50.00 g (šviežių)
Špinatai: 50.00 g (šviežių lapų)
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustų sulčių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sotus japoniško stiliaus sumuštinis su kiaušiniu ir daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 14
Kaip gaminti

1. Paruoškite morkų salotas. Jas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, druska ir pipirais.

2. Paruoškite raudonųjų kopūstų salotas: juos kuo ploniau supjaustykite ir sumaigykite rankomis su druska, kad suminkštėtų. Ant kopūstų užpilkite aliejaus ir citrinų sulčių, išmaišykite.

3. Kietai išvirkite kiaušinius ir paruoškite tuno užtepą išmaišydami jį su majonezu bei druska ir pipirais.

4. Šviesios duonos riekes patepkite majonezu, ant jų dėkite po vieną salotos lapą. Ant vienos iš riekių užberkite ridikėlių, uždėkite pusę supjaustyto avokado, jį apibarstykite druska ir pipirais, ant viršaus tepkite pusę paruošto tunų užtepo. Tada guldykite sveiką kietai virtą nuluptą kiaušinį, jį kiek įspauskite. Ant kiaušinio atsargiai uždėkite kopūstų salotų, o ant jų – morkų salotų. Antrąja duonos rieke suvožkite pirmąją riekę su įdaru.

5. Sumuštinį gerai paspauskite. Jį gražiai suspausdami susukite į kepimo popierių arba maistinę plėvelę. Stenkitės sumuštinį supakuoti kuo standžiau, kad gerai susispaustų. Taip suslėgtą sumuštinį galite palikti 10-15 minučių.

Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių duonos su sėklomis)
Majonezas: 4.00 valg. š. (idealu, jei naudosite naminį)
Salotos: 4.00 vnt. (lapai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Ridikėliai: 1.00 sauja
Morkos: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Raudongūžis kopūstas: 250.00 g
Tunas: 1.00 vnt. (indelis konservuoto savo sultyse)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.0 / 4
Kaip gaminti

1. Sumaišykite majonezą, garstyčias, graikišką jogurtą ir medų. Patepkite padažu duonos riekes.

2. Avokadą, papriką ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais.

3. Dėkite daržoves ant pirmosios duonos riekelės, o tarp jų, į patį vidurį, atsargiai įspauskite virtą kiaušinį. Ant viršaus dėliokite sūrį ir kumpį, tuomet špinatus ir smulkiai pjaustytą kopūstą. Užvožkite antrąją duonos riekele.

4. Sumuštinį susukite į popierių ir truputį suslėkite, kad visi ingredientai tvirtai laikytųsi. Prieš valgant galite perpjauti, kad gražiai matytųsi virto kiaušinio trynys.

Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (graikiško)
Špinatai: 1.00 sauja
Raudongūžis kopūstas: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Morkos: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Paprikos: 0.50 vnt. (raudonosios)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Kumpis: 2.00 riekės (virto ir pjaustyto kalakutienos)
Sūris: 2.00 riekės (mėgstamo)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Sumaišykite kreminę varškę su majonezu, pagardinkite pipirais ir aptepkite duonos riekes.

2. Susukite silkės griežinėlius, dėliokite juos ant duonos, o tarpuose sudėkite pjaustytus marinuotus agurkėlius. Ant viršaus dėliokite griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną ir ketvirčiais pjaustytus pomidorus. Papuoškite žolelėmis ir ikrais.

Ingredientai
Juoda duona: 2.00 riekės
Kreminė varškė: 50.00 g
Majonezas: 50.00 g (naminio arba kokybiško)
Agurkai: 50.00 g (marinuotų)
Silkė: 100.00 g (marinuotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Raudonasis svogūnas: 0.50 vnt. (mažo)
Žolelės: 1.00 sauja (mėgstamų; papuošimui)
Pomidorai: 50.00 g (mažų)
Ikrai: 1.00 valg. š. (juodųjų; papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką