Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2017 spalio 11d. 10:00

Spurgų ir spurgyčių lietus: 10 nuostabių jų receptų

Spurgos
Vida Press nuotr. / Spurgos

Spurgos pastaruoju metu yra pelniusios kai kurių žmonių nemalonę – esą, neturi jos jokios vertės, galima gyventi ir be tokių riebaluose virtų saldėsių. Žinoma, galimas ir toks požiūris, o gal taip manančių niekas niekada nepavaišino puikia, dar šilta, traškia, saldžia spurga? Pagaliau, nebūtina spurgų valgyti kasdien, tačiau kartais pasilepinti net ne rekomenduojama, bet būtina!

Receptai
Receptas: Itališkos spurgytės su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 14
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode ant vidutinio karščio ugnies užkaitinkite iki virimo vandens, sviesto, druskos ir cukraus mišinį. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir maišydami supilkite miltus.

2. Grąžinkite puodą ant ugnies ir kaitinkite maišydami, kol iš mišinio susiformuos tešlos rutulys – tai užtruks 3–5 min.

3. Perdėkite šį rutulį į virtuvės kombainą su tešlos maišymo antgaliu ir leiskite kiek pravėsti. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Galiausiai sudėkite ir tarkuotą obuolį bei gerai išsukite. Šią maišymo procedūrą galite atlikti ir dubenyje paprasčiausiu šaukštu, tik užtruksite ir jėgos reikės daugiau.

4. Į platų storadugnį puodą ar keptuvę aukštesniais kraštais pripilkite kepimui skirto aliejaus, įkaitinkite jį ant vidutinės ugnies.

5. Naudodami ledams skirtą kaušelį ar du nedidelius šaukštelius imkite po gabaliuką (maždaug 1 arbat. šaukšt.) tešlos ir atsargiai nuleiskite į karštą aliejų. Taip formuokite spurgytes. Virkite pavartydami, kol rutuliukai taps auksiniai. Ir nesijaudinkite, jei jie nebus idealiai apvalūs ir gražučiai, kitąkart pavyks dar geriau!

6. Iškepusias spurgytes dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius, o kiek vos pravėsusias, jei patinka, pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu ir patiekite.

Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š. (kambario temperatūros)
Vanduo: 230.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir dar šiek tiek pabarstymui)
Druska: 0.50 arbat. š.
Miltai: 230.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pastovėję kambario temperatūroje)
Obuoliai: 1.00 vnt. (sutarkuotas burokine tarka ir nusunktas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pabarstymui (nebūtinai))
Aliejus: 500.00 ml (virimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosinės rikotos spurgytės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 11
Kaip gaminti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą.
  2. Suplakite iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą.
  3. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, ant viryklės nustatykite vidutinę temperatūrą.
  4. Šaukštu kabinkite tešlos ir leiskite į aliejų spurgytes.
  5. Kepkite iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.
  6. Išvirusias spurgytes nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
  7. Pagal pageidavimus pabarstykite milteliniu cukrumi, kokoso drožlėmis.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (236ml)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Brendis: 2.00 valg. š. (tinka ir degtinė)
Rikotos sūris: 250.00 g
Aliejus: 1.00 l (augalinio - kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės spurgos su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 51
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įmaišykite varškę. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą obuolį (iš karto, kol nespėjo pajuosti) ir išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus, įberkite druskos ir išminkykite.

2. Puode įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite spurgas ir leiskite į karštus riebalus. Jos turi laisvai plaukioti nesiekdamos dugno. Išvirus vienai pusei, aliejuje apsiverčia pačios.

3. Išgriebtas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekite pabarstytas milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 200.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (rūgštus)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 300.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldaus pieno varškės spurgos
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 52
Kaip gaminti

1. Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus.

2. Prasijokite ant viršaus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite standžią tešlą. Atgnybkite 40-50 g tešlos ruošinio, iškočiokite apie 15 cm ilgio virvelę, galus suklijuokite vieną prie kito, gražiai pirštais išlyginkite sudūrimą. Taip pakartokite visoms spurgoms.

3. Gilioje keptuvėje arba plokščiame puode įkaitinkite aliejų. Dėkite po kelias spurgas ir, vartydami mentele, leiskite gardžiai apskrusti iš abiejų pusių. Iš pradžių spurgos nugrims į dugną, vėliau iškils į paviršių čirkšdamos.

4. Spurgas kepkite ant lėtos ugnies - kad spėtų iškepti viduje ir nesudegtų išorėje. Išgriebkite spurgas kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

5. Patiekiant pabarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu. Skanios tiek karštos, tiek ir ataušusios.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Ingredientai
Varškė: 500.00 g (saldaus pieno arba šviežias panyras)
Miltai: 250.00 g (aukščiausios rūšies)
Cukrus: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilė: 2.00 g (ant peilio galo ar keli lašai ekstrakto)
Druska: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 l (augalinis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinės spurgos
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 22
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir pipirus. Centre padarykite duobutę ir supilkite į ją pieną, auksaspalvį sirupą, įmuškite kiaušinį, supilkite tirpintą ir visiškai atvėsintą sviestą,  vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą.
  2. Lygų ir švarų paviršių dosniai apibarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plevelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 1–1,5 cm storio. Naudodami stiklinę, metalinę formelę ar kitą apvalią priemonę (apie 8 cm skersmens), išspauskite apskritimus. Su mažesnio skersmens formele išspauskite apskritimų centre skyles.
  3. Įkaitinkite aliejų dideliame prikaistuvyje iki maždaug 180 °C temperatūros. Jei neturite termometro, aliejaus temperatūrą galite pamatuoti ir taip: įmetus į aliejų kubelį baltos duonos, tamsiai rudos spalvos jis turi tapti po maždaug 3 minučių. Kol aliejus kaista, iš karto pasiruoškite popierinių rankšluosčių, kuriais nusausinsite riebalų perteklių.
  4. Vienu metu į įkaitusį aliejų dėkite po tris spurgas. Įdėkite jas į aliejų atsargiai, palikdami tarp viena kitos nemažus tarpus. Virkite apie minutę, kol taps gražios aukso spalvos. Tuomet apverskite ir virkite dar apie minutę, kol ir kita spurgų pusė bus tokios pat spalvos.
  5. Naudodamos kiaurasamtį, išimkite spurgas iš aliejaus ir dėkite ant popierinių rankšluosčių. Taip išvirkite visas spurgas.
  6. Paruoškite glaistą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite visas jam skirtas sudedamąsias dalis. Pusę spurgų aptepkite šiuo glaistu.
  7. Paruoškite cukrų, skirtą apvolioti: nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Pusę spurgų apvoliokite šiame mišinyje.
  8. Spurgas visiškai atvėsinkite ir iš karto tiekite. Skaniausios jos visiškai šviežios, todėl geriausia suvalgyti tą pačią dieną.

Recepto idėja: kokocooks.com

Ingredientai
Miltai: 370.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Druska: 5.00 g
Imbieras: 2.00 valg. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (1 valg. š. tešlai ir 1 arbat. š. apvoliojimui)
Gvazdikėliai: 5.00 g (malti)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapieji)
Pienas: 190.00 ml (190 ml tešlai ir 1 valg. š. glaistui)
Auksaspalvis sirupas: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 60.00 g
Vanilė: 2.00 arbat. š. (po 1 arb. š. vanilės ekstrakto tešlai ir glaistui)
Aliejus: 4.00 st. (virimui)
Miltelinis cukrus: 240.00 g (glaistui)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Spurgytės su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.7 / 28
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite 3 puodelius miltų, sausas mieles, cukrų ir druską. Suberkite kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol gausis trupiniai. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite kambario temperatūros pieną bei įmuškite kiaušinius. Išminkykite tešlą. Minkykite apie 10 minučių. Jei matote, kad tešla per skysta ar lipni, pridėkite šiek tiek miltų.
  2. Išminkę tešlą, dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu. Palikite tešlą pakilti šiltoje vietoje valandai ar porai valandų. Tešlos tūris turi padvigubėti.
  3. Lygų ir švarų paviršių dosniai apibarstykite miltais. Išimkite tešlą iš dubens ir perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 1–1,5 cm storio. Naudodamos stiklinę, metalinę formelę ar kitą apvalią priemonę (apie 8 cm skersmens), išspauskite apskritimus.
  4. Imkite į rankas po tešlos apskritimą. Į jo centrą dėkite po šaukštelį šokoladinio lazdynų riešutų kremo.  Atsargiai sulenkite kraštus ir užspauskite, suformuodami kuo taisyklingesnį rutuliuką su įdaru. Išdėliokite paruoštas spurgas ant kepimo popieriaus lakšto ir palikite pastovėti apie 30–45 minutes.
  5. Įkaitinkite aliejų dideliame prikaistuvyje iki maždaug 180 °C temperatūros. Jei neturite termometro, aliejaus temperatūrą galite pamatuoti ir taip: įmetus kubelį baltos duonos į aliejų, tamsiai rudos spalvos jis turi tapti po maždaug 3 minučių. Kol aliejus kaista, iš karto pasiruoškite popierinių rankšluosčių, kuriais nusausinsite riebalų perteklių.
  6. Vienu metu į įkaitusį aliejų dėkite po 4–5 spurgas. Dėkite jas į aliejų atsargiai, palikdamos tarp viena kitos nemažus tarpus. Virkite apie minutę, kol taps gražios aukso spalvos. Tuomet apverskite ir virkite dar apie  minutę, kol ir kita spurgų pusė bus tokios pat spalvos.
  7. Naudodami kiaurasamtį, išimkite spurgas iš aliejaus ir dėkite ant popierinių rankšluosčių. Taip išvirkite visas spurgas.
  8. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Apvoliokite šiame mišinyje dar šiltas purgas.
  9. Visiškai atvėsinkite ir tuomet spurgas patiekite iš karto. Skaniausios jos visiškai šviežios, todėl geriausia suvalgyti tą pačią dieną.

Recepto idėja: sipsandspoonfuls.com

Ingredientai
Miltai: 420.00 g (420 – 455 g)
Mielės: 22.00 g (2 ¼ arb. š. sausų)
Cukrus: 6.00 valg. š. (6 valg. š. tešlai ir 100 g įdarui)
Druska: 5.00 g
Pienas: 170.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 90.00 g
Aliejus: 3.00 st. (virimui)
Šokoladinis lazdyno riešutų kremas, pavyzdžiui, „Nutella“: 200.00 g
Cinamonas: 15.00 g (1 ½ arb. š. malto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spurgos su vanilinio kremo įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 28
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite sausas mieles, šiltą (ne karštą!) pieną ir šaukštą cukraus. Sumaišykite ir palikite pastovėti porą minučių, kol mielės ištirps ir masė suputos. Tuomet suberkite miltus, cukrų (70 g), druską ir įmuškite kiaušinius. Išplakite iki vientisos masės. Dalimis sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą kambario temperatūros sviestą. Maišykite dar kelias minutes, kol masė bus vientisos konsistencijos.
  2. Išimkite paruoštą tešlą iš dubens ant lakšto maistinės plevelės, lengvai suvyniokite į ją. Šaldykite mažiausiai 6 valandas, galite šaldyti ir iki 15 valandų. 
  3. PARUOŠKITE VANILINĮ KREMĄ. Kol tešla vis dar šaldytuve, pasiruoškite vanilinį kremą. Dubenyje sumaišykite cukrų, miltus ir druską. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių trynius. Lėtai supilkite juos į miltų mišinį ir išplakite iki vientisos masės.
  4. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol prikaistuvio kraštuose pienas ims kilti, bet neleiskite jam užvirti.
  5. Nuimkite prikaistuvį su pienu nuo ugnies. Pieną plona srovele, nuolat plakdamos šluotele, supilkite į dubenį su miltų ir kiaušinių plakiniu. Viską supilkite atgal į prikaistuvį ir statykite jį ant vidutinio dydžio ugnies. Nuolat maišydamos, kaitinkite dar apie 3 min., kol masė užvirs. Jai užvirus, kaitinkite dar 10 sek., kol kremas sutirštės, bus lygios ir glotnios konsistencijos. Iš karto nuimkite prikaistuvį nuo ugnies.
  6. Paruoštą kremą perkoškite per sietelį. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Uždenkite dubenį su maistine plėvele taip, kad plėvelė liestų kremą ir jis neapdžiūtų, ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame nuo mažiausiai nuo 4 valandų iki 3 dienų.
  7. PARUOŠKITE SPURGAS. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šiek tiek apipurškite aliejumi. Atidėkite į šalį.
  8. Lygų ir švarų paviršių dosniai apibarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite maždaug 30 x 30 cm dydžio kvadratą, kurio storis turėtų būti apie 1–1,5 centimetro. Naudodami stiklinę, metalinę formelę ar kitą apvalią priemonę (apie 8 cm skersmens), išspauskite apskritimus. Perkelkite juos ant aliejumi apipurkšto kepimo popieriaus.
  9. Palaikykite šiltoje vietoje apie 2–3 valandas, kol tešla pakils dvigubai ir apskritimai taps „pilvoti“.
  10. IŠVIRKITE SPURGAS. Į didelį storadugnį puodą supilkite aliejų – maždaug 7 cm nuo dugno. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol aliejus pasieks maždaug 180 °C temperatūrą. Jei neturite termometro, aliejaus temperatūrą galite pamatuoti ir taip: įmetus į aliejų kubelį baltos duonos, tamsiai rudos spalvos jis turi tapti po maždaug 3 minučių.
  11. Kol aliejus kaista, iš karto pasiruoškite popierinių rankšluosčių, kuriais nusausinsite riebalų perteklių. Taip pat iš karto į dubenėlį susiberkite cukrų, kuriame apvoliosite išvirusias spurgas.
  12. Vienu metu į įkaitusį aliejų dėkite po tris spurgas. Įdėkite jas į aliejų atsargiai, palikdamos tarp viena kitos nemažus tarpus. Virkite apie 2–3 minutes, kol taps gražios aukso spalvos. Tuomet apverskite ir virkite dar 2–3 minutes, kol ir kita spurgų pusė bus tokios pačios spalvos.
  13. Naudodami kiaurasamtį, išimkite spurgas iš aliejaus ir dėkite ant popierinių rankšluosčių. Taip išvirkite visas spurgas.
  14. Išvirusias ir nusausintas spurgas, tačiau vis dar šiltas, apvoliokite cukruje iš visų pusių. Tuomet leiskite visiškai atvėsti.
  15. ĮDARYKITE SPURGAS. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
  16. Iš šaldytuvo išimkite paruoštą vanilinį kremą. Gerai išmaišykite. Tuomet dalimis, per tris kartus, įmaišykite išplaktą grietinėlę. Išmaišykite kremą lengvais judesiais, tačiau kruopščiai, kol gausite visiškai vientisą masę.
  17. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį su smailiu apvaliu antgaliu. Antgalį smeikite į spurgos šoną ir pripildykite spurgos vidų kremu. Tą patį pakartokite su visomis spurgomis.
  18. Spurgas patiekite iš karto. Skaniausios jos visiškai šviežios, todėl geriausia suvalgyti tą pačią dieną.

Recepto idėja: browneyedbaker.com

Ingredientai
Mielės: 15.00 g (2 ½ arb. š. sausų)
Pienas: 540.00 ml (165 ml tešlai ir 375 ml kremui)
Cukrus: 170.00 g (70 g tešlai, 100 g kremui ir pagal skonį apvoliojimui (arba miltelinis cukrus apibarstymui))
Miltai: 525.00 g (490 g tešlai ir 35 g kremui)
Druska: 25.00 g (2 arbat. š. tešlai ir ½ arb. š. kremui)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (3 vnt. tešlai ir 4 tryniai kremui)
Sviestas: 90.00 g
Aliejus: 3.00 st. (virimui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstraktas - kremui)
Grietinėlė: 6.00 valg. š. (riebi - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės spurgos
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 111
Kaip gaminti

1. Sodą nugesinkite su šlakeliu actu.

2. Kiaušinius su cukrum gerai išplakite, suberkite vanilinį cukrų, miltus, sodą, varškę ir  išminkykite tešlą.

3. Iš paruoštos tešlos formuokite apvalias spurgas ir virkite gerai įkaitintame aliejuje.

4. Iš aliejaus išgriebtas spurgas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, palaukite, kol atvės ir apibarstykite milteliniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 8.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 3.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 l (spurgoms virti (priklausomai nuo turimo indo, aliejaus kiekis gali būti didesnis ir mažesnis))
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mielinės Jerevano spurgos
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.6 / 12
Kaip gaminti

Vienas iš labai ryškių Jerevano įspūdžių – spurgos. Kiek neįprastos formos – plokščios, tirpstančios burnoje, įdarytos plikytu kremu... Tikras skanumėlis. :)

1. Mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus, supilkite vandenį ir 2-3 šaukštus miltų. Palikite 15 minučių, kad iškiltų. Tada dėkite likusius produktus, supilkite degtinę ir minkykite tešlą, kol taps glotni, kietoka ir nelips prie dubenėlio sienelių. Palikite kilti dar 45-50 minučių.

2. Kol kildinsite tešlą, paruoškite kremą: kiaušinio trynį išplakite su 50 ml pieno, ir nuolat plakdama pamažu supilkite į miltus. Į likusį pieną suberkite cukrų ir vanilės ankšties turinį, užvirinkite. Verdantį sirupą supilkite į trynio ir miltų masę ir nuolat maišydama pakaitinkite, kol masė sutirštės. Kremas turi būti tirštesnis, nes juo reikės įdaryti spurgas prieš kepant.

3. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,7-0,8 cm storio blyną. Išspauskite iš jos 10 cm skersmens apskritimus. Į apskritimo viduriuką dėkite šaukštelį (galite ir kiek daugiau) kremo. Labai gerai užspauskite, suformuokite paplotėlį ir palikite kilti 10-15 minučių. Kepkite spurgas gerai įkaitusiame aliejuje ant vidutinio kaitrumo ugnies.

4. Iškepusias sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Gausiai pabarstykite milteliniu cukrumi.

Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“

Ingredientai
Mielės: 20.00 g
Cukrus: 50.00 g (ir kremui 100 gr.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys ir kremui 1 kiaušinio trynys)
Aliejus: 50.00 ml (ir kremui; 500 ml aliejaus gruzdinimui)
Mielės: 20.00 g
Miltai: 500.00 g (ir kremui 2 valg. š. miltų (su nedideliu kaupu))
Degtinė 50.00 ml
Pienas: 250.00 ml (Kremui)
Vanilė: 1.00 vnt. (kremui; pusė vanilės ankšties)
Vanduo: 250.00 ml (šilto)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 65
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišykite, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Sudėkite varškę, išmaišykite iki vientisos masės.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškę. Užminkykite tokio kietumo tešlą, kad būtų galima formuoti rutuliukus. Delnus patepkite aliejumi, padalinkite tešlą vienodo dydžio gabalėliais, voliodama tarp delnų suformuokite nedideles apvalias spurgas.

3. Supilkite aliejų į puodą, užkaitinkite. Dalimis išvirkite spurgas įkaitintame aliejuje. Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.

4. Sudėkite šiek tiek pravėsusias spurgas į lėkštę ir apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kulinaro patarimas. Kad būtų dar gardžiau, formuojant spurgas į vidų galima įdėti gabalėlį juodojo šokolado arba šaukštelį razinų (prieš tai razinas reikėtų pamirkyti karštame vandenyje).

Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Cukrus: 250.00 g (ir 2 šaukštai miltelinio cukraus)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 400.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

70 populiariausių gatvių pavadinimų Lietuvoje: Vytautą Didįjį ir sodus mylime labiau už viską

Pasaulis kišenėje

Atidėto „Small Planet Airlines“ skrydžio keleivis: nuplaukė viena atostogų para

Sportas

Futbolo sekmadienis: angliškas katės ir pelės žaidimas bei bekompromisė išlikimo kova H grupėje

Aktualu

Vis daugiau emigrantų nesugeba pasirūpinti savo vaikais

Aktualu

Guoda Azguridienė: „Trendy“ senukai be vietos

Sportas

Prie šlykščių įpročių grįžęs J.Lowas gyrė auklėtinius už išlaikytus šaltus nervus

Aktualu

Gamtos vaikai: kaip prieš 100 metų dėl lietuvių nenoro naudotis tualetais valdžiai skaudėjo galvą

„Vieni vartai“: Vokietijos stebuklas, žūtbutinis mūšis lenkams ir tornado grėsmė Panamai

Kultūra

V.V.Landsbergis: esminiai dalykai susiformuoja vaikystėje, todėl man pasisekė

Sportas

„Skrieja kamuolys“: vokiečiai išsigelbėjo, bet problemų žaidime – gausybė

Aktualu

Aiškėja gaisro Lazdijuose aplinkybės – žaisdami su degtukais padegė vaikai

Aktualu

Sigitas Tamkevičius: Sekmadienio Evangelija. Kas mūsų laukia ateityje?

Maistas

2018 m. „30 geriausių restoranų“: 16 vieta: geriausias itališkos virtuvės restoranas Lietuvoje – „Da Antonio“

Gyvenimas

Psichiatras įvardijo receptą, kaip ritualai padeda tapti laimingam šeimoje

Verslas

Į Klaipėdą atplaukia didžiausias uosto istorijoje konteinerių laivas

Vardai

Po pusmečio draugystės Monika Marija kartu su mylimuoju išsitatuiravo dopaminą

Vardai

55-ąjį gimtadienį netrukus švęsianti aktorė Brigitte Nielsen pagimdė penktą vaiką

Kultūra

Joninių laužas suliepsnojo Kauno III forte

Aktualu

Per sprogimą Zimbabvėje buvo sužeistas vienas viceprezidentų

Gazas

Prietaisų skydelio lemputės: kada jos įspėja, o kada liepia sustoti?

Naujienos

Aktualu

70 populiariausių gatvių pavadinimų Lietuvoje: Vytautą Didįjį ir sodus mylime labiau už viską

Pasaulis kišenėje

Atidėto „Small Planet Airlines“ skrydžio keleivis: nuplaukė viena atostogų para

Sportas

Futbolo sekmadienis: angliškas katės ir pelės žaidimas bei bekompromisė išlikimo kova H grupėje

Aktualu

Vis daugiau emigrantų nesugeba pasirūpinti savo vaikais

Kultūra

Valdo Papievio „Brydė“: (Ne)išbrendantieji

Sportas

Prie šlykščių įpročių grįžęs J.Lowas gyrė auklėtinius už išlaikytus šaltus nervus

Aktualu

Guoda Azguridienė: „Trendy“ senukai be vietos

„Vieni vartai“: Vokietijos stebuklas, žūtbutinis mūšis lenkams ir tornado grėsmė Panamai

Vardai

Po pusmečio draugystės Monika Marija kartu su mylimuoju išsitatuiravo dopaminą

Sportas

„Skrieja kamuolys“: vokiečiai išsigelbėjo, bet problemų žaidime – gausybė

Verslas

Kauno stadiono statyba gali pabrangti iki 46 mln. eurų, jos nepavyko sustabdyti

Aktualu

Gamtos vaikai: kaip prieš 100 metų dėl lietuvių nenoro naudotis tualetais valdžiai skaudėjo galvą

Aktualu

Aiškėja gaisro Lazdijuose aplinkybės – žaisdami su degtukais padegė vaikai

Maistas

2018 m. „30 geriausių restoranų“: 16 vieta: geriausias itališkos virtuvės restoranas Lietuvoje – „Da Antonio“

Gyvenimas

Psichiatras įvardijo receptą, kaip ritualai padeda tapti laimingam šeimoje

Verslas

Į Klaipėdą atplaukia didžiausias uosto istorijoje konteinerių laivas

Vardai

55-ąjį gimtadienį netrukus švęsianti aktorė Brigitte Nielsen pagimdė penktą vaiką

Aktualu

Sigitas Tamkevičius: Sekmadienio Evangelija. Kas mūsų laukia ateityje?

Kultūra

V.V.Landsbergis: esminiai dalykai susiformuoja vaikystėje, todėl man pasisekė

Kultūra

Joninių laužas suliepsnojo Kauno III forte

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Video

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Svajonių virtuvė

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką