Dabar populiaru
Publikuota: 2018 kovo 20d. 09:00

Sriubos su ankštiniais – pupelėmis, žirniais, avinžirniais, lęšiais. Po jų antro patiekalo nebereikės!

Avinžirnių ir morkų sriuba
Vida Press nuotr. / Avinžirnių ir morkų sriuba

Pietums, o juo labiau – vakarienei, gali užtekti tik sriubos, ypač kai ji išvirta su ankštiniais, tokiais kaip žirniai, pupelės, avinžirniai ar lęšiai. Betrūksta trupučio kitų aromatingų daržovių, žalumynų į virimo pabaigą, o tada belieka griebti traškią šviežios duonos riekę (bet ir ji nebūtina) ir skanauti. Rinkitės iš keliolikos puikių receptų!

Receptai
Receptas: Pupelių sriuba su kruopomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 13
Kaip gaminti

1. Perlines kruopas ir pupeles suberkite į atskirus indus, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį mirkti. Paskui vandenį, kuriame mirko, nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir išvirkite atskiruose puoduose.

2. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais ir trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Sudėkite stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite (kol pasikeis morkų spalva).

3. Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, įpilkite 2 l vandens, pasūdykite, užvirinkite, suberkite ryžius ir virkite 10 min. Sukrėskite pakepintas daržoves, suberkite kmynus, uždenkite ir dar 5 min. pavirkite. Tada sudėkite virtas pupeles, perlines kruopas, sugrūstus česnakus, suberkite mairūnus, jei reikia, dar pasūdykite, sudėkite kubeliais supjaustytą virtą arba keptą mėsą, uždenkite ir pavirkite porą minučių.

4. Puodą nukelkite nuo ugnies, suberkite susmulkintus salierų lapus, uždenkite ir dar 20 min. palikite subręsti.  

Ingredientai
Pupelės: 5.00 valg. š.
Ryžiai: 3.00 valg. š.
Perlinės kruopos: 2.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Salierai: 2.00 vnt. (keli šviežių salierų lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Virta arba kepta mėsa (nebūtinai) 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Daržovių sriuba su pupelėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 8
Kaip gaminti

1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu. Nulupkite odeles, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir susmulkinkite.

2.Puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Dėkite saliero ir bulvių kubelius, morkas, žiedinius kopūstus ir maišydami truputį apkepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.

3.Supilkite daržovių sultinį ir virkite 10 minučių. Dėkite porus, cukinijas ir virkite dar 10 minučių. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite kubeliais pjaustytą dešrą, pomidorus, viską pakepinkite 2–3 minutes ir sukrėskite į puodą.

4.Suberkite pupeles, žirnelius, makaronus ir ant silpnos ugnies virkite apie 10 minučių. Tiekite pabarstytą parmezanu ir smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Pupelės: 200.00 g (konservuotos baltosios)
Šaldyti žirneliai: 200.00 g
Žiediniai kopūstai: 150.00 g
dešra "Chorizo" 300.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas parmezanas arba „Džiugas“)
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (nedidelė šaknis)
Porai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2500.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pupelių sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 41
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir keptuvėje ar puode pakepkite su aliejumi. Suverskite nuplautus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Dar pakaitinkite. Tuomet sumeskite pupeles ir kepkite, kol šios suminkštės.
  2. Suberkite prieskonius, pagardinkite druska, cukrumi, actu, česnakais ir kaitinkite dar dešimt minučių. Dar karštą sriubą supilkite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite dangtelius.

Šį patiekalą galimą vartoti ne tik kaip sriubą, bet ir kaip mišrainę.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Svogūnai: 300.00 g
Pupelės: 1.00 kg (išlukštentų, šviežių)
Pomidorai: 1500.00 g
Aliejus: 300.00 ml
Cukrus: 4.00 valg. š.
Druska: 2.00 valg. š.
Actas: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Gvazdikėliai: 10.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės (smulkinto, pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 25
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sutrinkite česnakus, apibarstykite rozmarinais ir dėkite į puodą storu dugnu. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir troškinkite 5-7 minutes.
  2. Po to suberkite pupeles ir supilkite sultinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Troškinkite 20 minučių.
  3. Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite. Alyvuogių aliejų įkaitinkite, sudėkite sojų pastą ir viską kaitinkite 3-4 minutes. Sudėkite raudonosios paprikos dribsnius, smulkintus česnakus ir pakepkite 1-2 minutes.
  4. Į gautą masę dėkite lapinius kopūstus ir kepkite iš abiejų pusių 5 minutes. Į dubenis supilkite sriubą ir ant viršaus dėkite apskrudusius lapinius kopūstus. Patiekalą patiekite karštą!
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (1 - sriubai ir 1 - lapiniams kopūstams)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 6.00 skiltelės (2 - sriubai ir 4 - lapiniams kopūstams)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š.
Pupelės: 2.00 vnt. (skardinės baltųjų)
Daržovių sultinys: 300.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sojų (miso) pasta:(lapiniams kopūstams) 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (raudonosios paprikos dribsniai - lapiniams kopūstams)
Kopūstai: 1.00 vnt. (lapiniai - viena gūžė)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališka sriuba minestrone
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Į verdantį vandenį įmeskite sultinio kubelį, palaukite, kol ištirps.

2. Vienodais gabaliukais susmulkinkite daržoves, saliero ir poro stiebus, kopūstą. Suberkite viską į burbuliuojantį sultinį ir pavirkite 5 minutes.

3. Nupilkite tiek vandens, kad sriuba taptų tiršta.

4. Patiekdami sriubą gilioje lėkštėje suformuokite dosnų tyro „novello“ alyvuogių aliejaus „apskritimą“. Gausiai pabarstykite „parmigiano reggiano“ sūriu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 100.00 g
Porai: 100.00 g
Morkos: 100.00 g
Salierų stiebai: 100.00 g
Cukinijos: 100.00 g
Kopūstai: 100.00 g (raudonojo)
Špinatai: 100.00 g (galima keisti burokėlių arba itališkos „bieda“ lapais)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Parmezano sūris: 100.00 g (idealu, jei tai bus „parmigiano reggiano“)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; šiežiai maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Iš vakaro pamerkite pupeles šaltame vandenyje – tegul per naktį išmirksta.

2. Kitą dieną pupeles nuplaukite, suberkite į puodą, užpilkite dvigubu kiekiu vandens, šiek tiek pasūdykite, į puodą meskite lauro lapus ir 2 nuluptas česnako skilteles. Virkite pupeles 40–50 min., kol jos bus visiškai išvirusios.

3. Kol pupelės verda, nulupkite daržoves, svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, likusias dvi skilteles česnako smulkiai sukapokite, morkas ir saliero stiebus supjaustykite kubeliais. Pašalinkite kietus lapinių kopūstų stiebus, gyslas ir supjaustykite juostelėmis.

4. Pupelėms išvirus, nusemkite du gerus jų samčius ir atidėkite į šalį. Pupeles, kurios liko puode, drauge su virimo skysčiu sugrūskite elektrine grūstuve. Atidėkite į šalį.

5. Dideliame puode įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, apkepinkite jame svogūnus, kol šie suminkštės, suberkite kapotus česnakus, pakaitinkite dar pusę minutės ir suberkite morkas bei salierus. Kepkite dar gerą minutę ir suberkite lapinius kopūstus. Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite čiobrelio šakeles. Supilkite grūstas pupeles ir daržovių sultinį, puodą pridenkite, pagardinkite druska (jei dar reikia), pipirais ir virkite ant lengvos ugnies 50 min. Tada suberkite atidėtas negrūstas pupeles ir virkite dar 15 minučių.

6. Duoną supjaustykite kubeliais suberkite į didelį dubenį, užpilkite išvirta sriuba ir leiskite pastovėti bent 1 valandą.

7. Prieš patiekiant sriubą pašildykite, pilkite į lėkštes ir apliekite šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus.

Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (baltų, džiovintų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Lapiniai kopūstai (kale): 6.00 vnt. (dideli lapai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (kokybiško; ir dar trupučio patiekti)
Konservuoti pomidorai: 1.40 kg (pjaustytų kubeliais)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės)
Sultinys: 1.50 l
Duona: 200.00 g (šviesios kaimiškos, pastovėjusios bent dieną ar dvi, geriausia be kietos plutos)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spindulinių pupuolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti
  1. Spindulines pupuoles iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite.
  2. Pasirinktas daržoves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  3. Užvirkite apie 1,5 litro vandens ir į jį suberkite pupuoles bei daržoves.
  4. Svogūną supjaustykite gabalėliais ir apkepkite svieste (arba aliejuje).
  5. Kai daržovės ir pupuolės suminkštės, supilkite į  puodą keptą svogūną, visus išvardintus prieskonius ir dar šiek tiek pavirkite.
  6. Išvirusią sriubą pagal skonį pasūdykite, išpilstykite į du dubenėlius, pagardinkite kokosų grietinėle arba įprasta grietine (po šaukštą į dubenėlį), apibarstykite šviežiais smulkintais krapais.
Ingredientai
Spindulinės pupuolės: 200.00 g
Daržovės: 400.00 g (įvairių (bulvių, morkų, cukinijų, pastarnokų))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 - džiovintų miltelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tinka ir aliejus)
Krapai: 4.00 vnt. (4 šakelės šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kokosų arba įprastos grietinės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Tiršta avinžirnių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 73
Kaip gaminti

1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika.

2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite pipirais, įpilkite truputį vandens ir maišydami troškinkite, kol suminkštės.

3. Bulves supjaustykite griežinėliais, morkas – kubeliais, paprikas – dideliais gabalėliais, sudėkite į puodą su mėsa ir troškinkite apie 10 minučių. Užpilkite vandeniu, suberkite išmirkytus avinžirnius ir virkite apie 35 minutes, kol mėsa ir daržovės suminkštės.

4. Sudėkite kepintus svogūnus ir dar virkite apie 5 minutes. Sriubą patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st.
Jautiena: 500.00 g (nugarinės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (didelės saldžiosios)
Petražolės: 1.00 sauja (lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pikantiška lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 85
Kaip gaminti

1. Lęšius perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite.

2. Puode storu dugnu arba gilioje keptuv4je įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, trumpai pakepinkite, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.

3. Išspauskite česnaką, sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, dar truputėlį pakepinkite, sudėkite lęšius, supilkite sultinį, įmeskite laurų lapą, pagardinkite mairūnais arba raudonėliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės lęšiai.

4. Baigiant virti pasūdykite sriubą, pagardinkite pipirais ir citrinos sultimis. Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar sultinio arba vandens.

5. Kmynų sėklas trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, ant viršaus užberkite kmynų sėklų. Pagardinkite šaukštu liesos grietinės.

Kulinaro patarimas. Kad lęšiai greičiau išvirtų, 2–3 valandas palaikykite juos vandenyje. Raudonieji lęšiai greičiausiai suminkštėja, todėl labiausiai tinka sriuboms ir košėms gaminti. Troškiniams ir mišrainėms derėtų rinktis žaliuosius arba ruduosius lęšius.  

Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st. (1,5 st. raudonųjų lęšių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Mairūnas: 4.00 g (džiovintų mairūnų arba raudonėlių)
Daržovių sultinys: 2.00 st. (arba vištienos)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lęšių sriuba su virta dešra
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 8
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas supjaustykite kubeliais, porą, saliero lapkotį – nedideliais gabalėliais.

2.Dešrą nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus, šoninės juosteles ir maišydami truputį pakepinkite.

3.Supilkite daržovių sultinį, sudėkite morkas, čiobrelių šakeles ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių. Suberkite plautus ir nuvarvintus lęšius, sudėkite pjaustytą dešrą ir ant silpnos ugnies virkite dar 20 minučių.

4.Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite žiupsnelį cukraus, įpilkite šaukštą vyno acto. Tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Lęšiai: 300.00 g
dešra virta 600.00 g
šoninė 8 juostelės rūkytos 8.00 riekės
Daržovių sultinys: 2.00 l
Svogūnai: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Morkos: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės šviežių)
Actas: 1.00 valg. š. (vyno)
Petražolės: 1.00 sauja
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta lęšių sriuba su traškiom bolivinėm balandom
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 22
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morkas nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Lęšius nuplaukite, nuvarvinkite vandenį.
  3. Puode užvirkite apie 1 l vandens.  Suberkite bulves ir morkas. Truputį pavirkite. Tada suberkite bolivines balandas ir lęšius. 
  4. Kai visi produktai suminkštės, o lęšiai taps birūs, puodą nukaiskite. Visą tą sriubą su skysčiu sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos purios masės. Jei bus labai tiršta, įpilkite šilto virinto vandens ir dar paplakite. Pagal skonį pagardinkite sviestu, pipirais ir druska. Dar kelis kartus paplakite.
  5. Sriubą galite dar pagardinti grietine, skrudintos duonos traškučiais, tarkuotu sūriu.

 

Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st. (raudonųjų)
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Kynvos (bolivinės balandos): 1.00 st. (0,5)
Sviestas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 11
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, berkite svogūnus ir pakepinkite, kol pradės gelsti – apie 4 minutes. Tada suberkite moliūgo kubelius, pakepkite minutę, suberkite lęšius, supilkite vištienos sultinį ir leiskite ramiai virti apie 25–30 minučių.

2. Kai moliūgas bus minkštas ir lęšiai išvirę, sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu, pagardinkite kokoso pienu, citrinos sultimis, pipirais, gal dar trupučiu druskos, jei sultinys nebuvo labai sūrus.

3. Pagardui elektrine trintuve sumalkite kalendrą ir moliūgo sėklas drauge su alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais.

4. Pilkite sriubą į lėkštes, apšlakstykite pagardu ir mėgaukitės.

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas kubeliais)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š. (2 sriubos virimui ir 5 išvirusios pagardinimui)
Moliūgai: 600.00 g (geriausia tinka Hokaido, pjaustyto kubeliais)
Vištienos sultinys: 600.00 ml
Lęšiai: 150.00 g (raudonųjų)
Kokosų pienas: 100.00 ml
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalendros sėklos: 2.00 valg. š. (pagardinimui)
Moliūgo sėklos: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų sriuba su žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 14
Kaip gaminti

1. Užkaiskite vandenį ir jam užvirus suberkite bulves, supjaustytas kubeliais. Nugraibykite susidariusias putas ir tada sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, pjaustytą kopūstą, pipirus ir lauro lapus.

2. Kai morkos ir bulvės taps minkštos, sudėkite žirnelius, sviestą ir smulkintą svogūną. Pabaigoje pagardinkite pipirais, druska ir krapais.

Ingredientai
Kvapnieji pipirai: 3.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Šaldyti žirneliai: 1.00 puodelis (tinka ir švieži žalieji, jei turite)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Džiovintų žirnių sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti
  1. Nuplautus žirnius suberkite į dubenį, užpilkite sultiniu ir porą valandų mirkykite. Kumpį supjaustykite juostomis, paskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Palikite atvėsti. Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite šiaudeliais. Saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, nuskustas bulves – kubeliais. Nuluptus svogūnus susmulkinkite.
  2. Puode įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, salierų stiebus ir 5 minutes pakepinkite. Suberkite džiovintus prieskonius, išmaišykite, kepinkite dar penkias minutes. Supilkite sultinį su žirniais. Kai užvirs, ugnį sumažinkite iki vidutinės ir virkite, kol žirniai suminkštės.
  3. Suberkite smulkintas bulves, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos. Virkite apie 10 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, įmaišykite šaukštelį garstyčių. Į kiekvieną sriubos dubenėlį įdėkite po kelias skrudinto kumpio riekeles, užberkite šviežių smulkintų krapų.  
Ingredientai
Sultinys: 2.00 l (paukštienos)
Žirniai: 500.00 g (500-600 džiovintų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (stiebas)
Bulvės: 4.00 vnt. (4-5)
Morkos: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Kumpis: 150.00 g (vytintas)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštri žirnių pomidorinė sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 25
Kaip gaminti

1. Žirnius palaikykite užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį,berkite druskos, pipirų, sudėkite žirnius.

2. Kai žirniai bus beveik minkšti, supilkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką.

3.  Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite prieskonius, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai kapotą česnaką. Po kelių minučių suberkite supjaustytus pomidorus bei įpilkite 3 valg. š. pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min.

4. Padažą sukrėskite į puodą su žirniais ir kitomis daržovėmis. Įdėkite vieną sultinio kubelį ir viską dar pavirkite apie 5 min. Galiausiai suberkite kapotus žalumynus, pavirkite ir patiekitei su grietine.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Ingredientai
Žirniai: 200.00 g (skaldytų)
Bulvės: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 valg. š. (kubelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5 nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Vyriausybė ruošia tėvams pusės algos dydžio dovaną, bet džiaugiasi ne visi

Verslas

Jaunus medikus nuvylusi A.Pabedinskienė jaučiasi įžeista: mokiau pagal pateiktas temas

Aktualu

S.Skvernelis: raštą dėl grėsmių R.Karbauskiui persiuntė Vyriausybė

Verslas

Seime ruoštasi Astravo atominės įjungimui: tarėsi dėl „fake news“ 

Aktualu

Premjeras prezidentei įvardijo kandidatus į ministrus

Vardai

Filmavimo metu susižalojo Mios sūnus – prireikė medikų pagalbos

Mokslas.IT

Rusijoje demonstruotas „pažangus robotas“ pasirodė esąs žmogus su roboto kostiumu

Gyvenimas

Psichoterapeutė G.Subačiūtė: „Sergant depresija svarbu nelikti vienam“

Sportas

Rūta Meilutytė nuskynė pasaulio čempionato sidabrą

Aktualu

Seimo nariai susirūpino olimpinio finansavimo skaidrumu: nori žinoti, kaip naudojami pinigai

Gyvenimas

Vėžio rūšis, kuria galima užsikrėsti: A.Unikauskas patvirtina arba paneigia mitus apie vėžį

Sportas

Medalis po medalio: Danas Rapšys išplėšė pasaulio čempionato sidabrą

Aktualu

Septyni konservatoriai, galintys užimti Th.May vietą Jungtinės Karalystės premjero poste

Vardai

Lauros ir Šarūno Mazalų atostogos Jordanijoje: Petros stebuklas ir beduiniška naktis dykumoje

Mokslas.IT

Atrasta nauja gyvybės forma, besimaitinanti teršalais

Gazas

Elonas Muskas atskleidė daugiau detalių apie „Tesla“ pikapą: viena įkrova – 805 km

24sek

Retas kuriozas Kaune – „Žalgiriui-2“ po dviejų kėlinių teko keisti aikštę

Kultūra

Mėgstamas ir nekenčiamas muzikos kritikas Artiomas Troickis surengs susitikimą Vilniuje

Vardai

Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius švenčia vestuvių metines: prisiminkime gražiausią jų dieną

Aktualu

Strasbūro šaudynių įtariamasis: radikalių pažiūrų kriminalinis nusikaltėlis

Naujienos

Verslas

Vyriausybė ruošia tėvams pusės algos dydžio dovaną, bet džiaugiasi ne visi

Verslas

Jaunus medikus nuvylusi A.Pabedinskienė jaučiasi įžeista: mokiau pagal pateiktas temas

Aktualu

S.Skvernelis: raštą dėl grėsmių R.Karbauskiui persiuntė Vyriausybė

Verslas

Seime ruoštasi Astravo atominės įjungimui: tarėsi dėl „fake news“ 

Aktualu

Premjeras prezidentei įvardijo kandidatus į ministrus

Vardai

Filmavimo metu susižalojo Mios sūnus – prireikė medikų pagalbos

Mokslas.IT

Rusijoje demonstruotas „pažangus robotas“ pasirodė esąs žmogus su roboto kostiumu

Gyvenimas

Psichoterapeutė G.Subačiūtė: „Sergant depresija svarbu nelikti vienam“

Sportas

Rūta Meilutytė nuskynė pasaulio čempionato sidabrą

Aktualu

Seimo nariai susirūpino olimpinio finansavimo skaidrumu: nori žinoti, kaip naudojami pinigai

Gyvenimas

Vėžio rūšis, kuria galima užsikrėsti: A.Unikauskas patvirtina arba paneigia mitus apie vėžį

Sportas

Medalis po medalio: Danas Rapšys išplėšė pasaulio čempionato sidabrą

Aktualu

Septyni konservatoriai, galintys užimti Th.May vietą Jungtinės Karalystės premjero poste

Vardai

Lauros ir Šarūno Mazalų atostogos Jordanijoje: Petros stebuklas ir beduiniška naktis dykumoje

Mokslas.IT

Atrasta nauja gyvybės forma, besimaitinanti teršalais

Gazas

Elonas Muskas atskleidė daugiau detalių apie „Tesla“ pikapą: viena įkrova – 805 km

24sek

Retas kuriozas Kaune – „Žalgiriui-2“ po dviejų kėlinių teko keisti aikštę

Kultūra

Mėgstamas ir nekenčiamas muzikos kritikas Artiomas Troickis surengs susitikimą Vilniuje

Vardai

Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius švenčia vestuvių metines: prisiminkime gražiausią jų dieną

Aktualu

Strasbūro šaudynių įtariamasis: radikalių pažiūrų kriminalinis nusikaltėlis

Vardai

Ypatingos

05:50
03:17

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką