Dabar populiaru
Publikuota: 2017 gegužės 11d. 11:00

Strelkabelka receptas: fritata su daržovėmis

Frittata su daržovėmis
Strelkabelka nuotr. / Fritata su daržovėmis

Kiekvieną pavasarį turguje man „stogą nuneša“ šviežios žolės ir daržovės. Ir visada jų prisiperku daugiau, nei reikia. Fritata yra puikus variantas sunaudoti visokius jų likučius. Ne atliekas, kaip prieš „n“ metų pakomentavo kažkokia ponia po kažkieno įrašu feisbuke apie likučių panaudojimą, bet likučius. Apie maisto švaistymą būtų galima daug ir ilgai šnekėti, bet čia jau atskira tema.

Man fritata tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tinka, kai tingiu gaminti, tinka, kai nenoriu išmesti vakarykščių virtų bulvių ar daržovių likučių. Tinka, kai prisiperku per daug sūrio ir jo nesuvalgau. Tinka, kai grietinėlė jau beveik baigia galioti. Tinka, kai labai noriu valgyti. Tinka, kai... Užbaikite sakinį patys.

Galite kepti keptuvėje, galite kepti orkaitėje. Kadangi fritata yra universali, tai tikslių kiekių recepte ir nebus. Improvizuokite.

Fritata su daržovėmis

Ingredientai:

  • Sviesto kepimo formai ištepti;
  • 6 kiaušiniai;
  • apie 150 ml natūralaus jogurto, pieno ar grietinėlės;
  • šparagų, cukinijų, mažų pomidorų;
  • petražolių, svogūnų laiškų;
  • kieto sūrio;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas:

1. Kepimo formą ištepkite sviestu.

2. Kiaušinius šluotele išplakite su jogurtu, pienu ar grietinėle ir druska.

3. Supjaustykite daržoves. Cukinijas su šparagais aš apkepu keptuvėje, kad šiek tiek suminkštėtų. Smulkiai supjaustykite petražoles ir svogūnų laiškus. Viską sudėkite į kiaušinio plakinį ir išmaišykite. Masę supilkite į kepimo formą. Apibarstykite sūriu.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20–30 min.

Strelkabelka nuotr./Fritata su daržovėmis
Strelkabelka nuotr./Fritata su daržovėmis

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką