Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas

Ieškojau, ką čia būtų galima pagaminti iš obuolių be obuolių pyrago ir obuolienės, ir radau puikų Dorie Greenspan kišą iš jos knygos „Around My French Table“. Gorgoncola, obuoliai ir riešutai – klasikinė kombinacija, ypač salotose (kurių niekada nevalgau), bet kišas yra visai kas kita.
Gorgonzolos sūrio ir obuolių kišas
Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas / Strelkabelka nuotr.

Tiesa, vietoje gorgoncolos sūrio naudojau bleu remberter sūrį. Jis yra skirtas tokiems kaip aš, kurie galvoja, kad nemėgsta pernelyg sharp gorgoncolos – yra pakankamai švelnus ir beveik kreminis. Sūrio galima įsigyti, tikriausiai, bet kurioje IKI parduotuvėje. Bet jeigu mėgstate gorgoncolą, tada naudokite ją.

Ne veltui užsiminiau apie riešutus. Į kišą galite įdėti dar ir kepintų lazdyno ar graikinių riešutų. Aš jų neįdėjau, nes recepto įžangą perskaičiau, kai kišas jau kepė...

Ingredientai (24 cm kepimo formai):

pagrindui:

  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 3 valg. šaukšt. vandens;
  • 110 g sviesto (82 proc.), kambario temperatūros;
  • 190 g miltų.

įdarui:

  • sviesto kepimui;
  • 1 vidutinis svogūnas;
  • druskos;
  • baltųjų pipirų;
  • 1 mažas obuolys, supjaustytas kubeliais;
  • 60 g gorgoncolos sūrio, supjaustyto kubeliais;
  • 150 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 2 dideli kiaušiniai.

Gaminimas:

1. Pagaminame trapią tešlą, kaip nurodyta čia. Išklojame ja formą neaukštais kraštais ir iškepame.

2. Ant vidutinės ugnies svieste pakepiname svogūnus. Įberiame žiupsnį druskos ir baltųjų pipirų.

3. Šiek tiek pravėsusius svogūnus tolygiai paskleidžiame ant tartos.

4. Ant viršaus sudedame kubeliais supjaustytą obuolį ir gorgoncolą.

5. Lengvai šluotele išplakame grietinėlę su kiaušiniais. Plakinį supilame ant tartos

6. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 30–40 min., priklausomai nuo jūsų orkaitės. Paviršius turi būti gražiai apskrudęs.

7. Išimame kišą, leidžiame jam pastovėti apie 10 min. Tuomet jau galite pjaustyti.

Strelkabelka nuotr./Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas
Strelkabelka nuotr./Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius