Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Strelkabelka receptas: laiko patikrintas varškės pyragas

Varškės pyragas
Strelkabelka nuotr. / Varškės pyragas
Šaltinis: 15min
1
A A

Šis laiko patikrintas varškės pyragas keptas jau n kartų ir visokiausiomis progoms. Ar tiesiog be progų, nes to norėjosi. Išbandykite ir jūs!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai (kepimo formos skersmuo – 20 cm):

Pagrindui:

  • 140 g šalto sviesto;
  • 240 g miltų;
  • žiupsnis druskos.

Įdarui:

  • 2 kiaušiniai;
  • 90 g cukraus;
  • 500 g varškės;
  • apie 250 ml tirštos uogienės.
Strelkabelka nuotr. /Varškės pyragas
Strelkabelka nuotr. /Varškės pyragas

Gaminimas:

1. Į virtuvinį kombainą suberiame miltus, druską ir supjaustytą kubeliais sviestą. Įjungiame pulso funkciją ir laikome, kol tešla tampa smėlio tekstūros.

2. Suberiame į sviestu ištemptą kepimo formą (skersmuo 20 cm) ir lengvai ranka spausdami suformuojame pyrago pagrindą. Apie 100 g pasiliekame pyrago apibarstymui.

3. Iki balkšvos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išmaišome. Supilame ant pyrago pagrindo. Ant viršaus tolygiai paskirstome uogienę (šį kartą naudojau bruknių) ir apibarstome likusiais trupiniais.

4. Kepame 180 C temperatūroje apie 90 minučių arba kol gražiai paruduoja.

Strelkabelka nuotr. /Varškės pyragas
Strelkabelka nuotr. /Varškės pyragas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką