Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: moliūgų rizotas

Keptą moliūgą valgau tiesiai nuo skardos – be druskos, be prieskonių, karštą ar šaltą. Kartais pasiseka ir kepu su prieskoniais, tuomet jo dingsta daugiau. Juk žinot, koks skanus keptas moliūgas su rozmarinu ir šalaviju (tiesa, reikia žiūrėti, kad prieskoniai pernelyg nedominuotų). Nebandėte? Tai pabandykit. Įdėkit dar šiek tiek medaus ir žiupsnį druskos ir iškepkit viską orkaitėj.
Moliūgų rizotas
Moliūgų rizotas / Strelkabelka nuotr.

Odelės nelupkit, ji suteikia daugiau skonio. Jei gimtoji kalba būtų anglų, tai sakyčiau, kad ir tvirtesnio „kūno“ (body). O jei jau daugiau apie moliūgą, tai žinokite, kad jį galima valgyt vieną, galima su humusu, galima su jogurtu, galima sutrinti į tyrę, o kur dar sriubos, padažai prie pastos ar galiausiai rizotas!

Ingredientai:

  • Apie 900 g moliūgo, supjaustyto kubeliais;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 5 šalavijo lapeliai, smulkiai sukapoti;
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai sukapoto rozmarino;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 vidutinis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 40 g sviesto;
  • 150 g ryžių, skirtų rizotui (pvz, arborio);
  • vištienos sultinio (1 litro + pagal poreikį);
  • apie 50 g kietojo sūrio.

Gaminimas:

1. Supjaustytą kubeliais moliūgą suberiame ant kepimo skardos. Mažame puodelyje sumaišome aliejų, medų ir sukapotus prieskonius, druską. Viską užpilame ant moliūgo ir permaišome, kad pasidengtų tolygiai.

2. Kepame 200 laipsnių orkaitėje 30–40 min. Imame maždaug pusę iškepusių moliūgų ir juos elektriniu trintuvu sutriname. Kitą pusę pasiliekame užbarstyti ant viršaus.

3. Keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ištirpiname sviestą, suberiame svogūnus. Kepame ant vidutinės ugnies, kol svogūnai tampa skaidrūs.

4. Užkaičiame sultinį. Sultinys turi būti karštas (kad nesustabdytume virimo proceso). Geriausia palikti jį virti ant minimalios ugnies.

5. Suberiame ryžius, išmaišome ir dar pakepame keletą minučių. O tada po samtį pradedame pilti karštą sultinį. Periodiškai vis pamaišome. Verdame apie 20 min, arba kol ryžiai išverda.

6. Įmaišome trintus moliūgus. Jei matome, kad rizotas per skystas, dar šiek tiek paverdame, iki skystis išgaruoja, suberiame tarkuotą sūrį. Viską permaišome, uždengiame keptuvę/puodą dangčiu, nuimame nuo ugnies ir leidžiame rizotui pailsėti 10 min.

7. Dedame į lėkštes, ant viršaus uždedame likusius keptus moliūgus.

Strelkabelka nuotr./Moliūgų rizotas
Strelkabelka nuotr./Moliūgų rizotas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius