Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Strelkabelka receptas: troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne

Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne
Strelkabelka nuotr. / Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne
Šaltinis: 15min
0
A A

Visiškai paprastas, bet itin vykęs jautienos šonkaulių troškinys su aronijų vynu, kurį inspiravo „Saula“ restorano Vilniuje valgiaraštis ir priminė, kad mes gi turime savo lietuviško vyno. Visai buvau pamiršusi, kad jau seniai ketinau troškinti mėsą aronijų arba juodųjų serbentų vyne.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Man patinka tokie vieno puodo receptai, kuriems reikia mažai pastangų, bet gauni „turbo“ rezultatą. Primenu visuotinai žinomą tiesą, kad jautienos troškiniai yra geresni kitą dieną, tai geriau gaminti iš vakaro.

Su kuo jį patiekti? Bulvių košė su daug sviesto, polenta ar saliero piurė dar niekada manęs nenuvylė. Šį kartą maišiau per pusę bulves su morkomis ir viską sugrūdau, užpyliau nemažai grietinėlės ir įmečiau nemažą sviesto gabalą. Buvo labai gerai. Na, toks tikras comfort food.

Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne

Ingredientai:

  • Aliejaus kepimui;
  • 1 kg jautienos šonkaulių;
  • 100–150 g šoninės, supjaustytos kubeliais;
  • 1 galva česnako, nuluptomis skiltelėmis;
  • 2 vidutiniai svogūnai, perpjauti per pusę;
  • 3–4 morkos, perpjautos išilgai;
  • šviežio rozmarino, čiobrelių;
  • 1 butelis aronijų vyno;
  • 0,5 l vištienos sultinio;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Aliejuje gerai apkepiname jautienos šonkaulius. Sudedame juos į troškinimo indą. Apkepame šoninę, kuri irgi keliauja ant šonkaulių.

2. Toliau toje pačioje keptuvėje, įpylę šiek tiek aliejaus, atskirai apkepame svogūnus, česnaką, morkas. Viską sudedame į troškinimo indą. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek vyno arba sultinio ir su mentele nugramdome visus prikepusius likučius. Arba jei jau tiksliau, tai deglaze’inam keptuvę. Ir visą tą skystį supilame į troškintuvą.

Strelkabelka nuotr./Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne
Strelkabelka nuotr./Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne

3. Supilame likusį aronijų vyną, vištienos sultinį, sudedame prieskonines žoleles ir įberiame druskos.

4. Puodą uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies viską troškiname mažiausiai 2 val., jei reikia, tai ir daugiau. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir lengvai kristi nuo kaulo.

5. Iš to sultinio, kuris virė, padarome padažą – nukošiame skystį, supilame į keptuvę ir viską nugariname iki norimo tirštumo.

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką