Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugsėjo 14d. 16:37

Su sūriu kepti raudonikiai ir baravykai

Baravykai
123RF.com nuotr. / Baravykai

Tikri grybautojai nekantraudami laukia savaitgalio, kada galės leistis į grybų medžioklę. Tiems, kuriems pasiseks rasti pačių tauriausių grybų, turime ypatingą receptą.

Reikės:

  • 4 didelių baravykų (raudonikių, šilbaravykių) galvučių,
  • 100 g gorgonzolos arba kito sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
  • 25 g pakepintų ir susmulkintų graikinių riešutų,
  • 4 šakelių čiobrelio,
  • 50 g sviesto,
  • saujelės rukolos.

Gaminimas:

Sveikų, nesukirmijusių grybų galvutes nuvalykite drėgna servetėle, jokiu būdu neplaukite.

Dubenėlyje sutrinkite sūrį, sviestą ir sumaišykite su graikiniais riešutais bei čiobrelių lapeliais.

Sūrio įdarą padalinkite į lygias dalis ir aptepkite vidinę grybų kepurėlių pusę.

Grybus sudėkite į kepimo formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys, o grybai suminkštės.

123RF.com nuotr./Įdaryti grybai
123RF.com nuotr./Įdaryti grybai

Patiekite su rukolos salotomis.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

03:39
07:48

Gera keliauti kartu

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką