Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Suderinti nesuderinama: kepta višta piene pagal Jamie Oliverį

Ir su kokiais tik priedais nekepame vištienos – nuo kmynų ir žolelių iki žaliųjų citrinų ir kokosų pieno. Tačiau britų kulinaras ir knygų autorius Jamie Oliveris siūlo neįprastą receptą – kepti vištą apipylus pienu. Skamba drąsiai, neįprastai, tačiau per tuos keliolika metų nuo tada, kai vienoje Jamie knygų paskelbtas šis receptas, jį išbandžiusieji negailėjo patiekalui pagyrų. Metas įsidrąsinti!
Kepta višta
Kepta višta / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 svorio višta, geriau kaimiška;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 115 g sviesto;
  • alyvuogių aliejaus;
  • pusė cinamono lazdelės;
  • sauja šviežių šalavijų lapelių;
  • 2 citrinų žievelės;
  • 10 česnako skiltelių, nenuluptų;
  • 500 ml pieno.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190C laipsnių temperatūros. Pasiruoškite puodą, tinkamą kepti orkaitėje, kuriame telpa višta (tinka ir kepimo indas aukštais kraštais).

2. Vištą įtrinkite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. Perdėkite vištą į kepimui paruoštą indą, supilkite ir riebalus iš keptuvės bei sudėkite visus likusius ingredientus.

3. Kiškite puodą į orkaitę ir kepkite apie 1,5 valandos. Retkarčiais atidarykite orkaitę ir vis pašlakstykite kepančią vištą skysčiu, susidariusiu puode. Citrina šiek tiek sutrauks varškę, neišsigąskite, taip ir turi būti.

4. Iškepusią vištą palikite ramybėje keliolikai minučių, o tuomet pjaustykite ir tiekite užpylę tame pačiame kepimo puode susidariusiu padažu. Prie taip keptos vištos derinkite bulvių košę ar virtus ryžius bei mėgstamas salotas (gali būti šviežių, o gali būti ir apvirtų ar keptų daržovių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius