Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 23d. 12:30

Suderinti nesuderinama: kepta višta piene pagal Jamie Oliverį

Kepta višta
Vida Press nuotr. / Kepta višta

Ir su kokiais tik priedais nekepame vištienos – nuo kmynų ir žolelių iki žaliųjų citrinų ir kokosų pieno. Tačiau britų kulinaras ir knygų autorius Jamie Oliveris siūlo neįprastą receptą – kepti vištą apipylus pienu. Skamba drąsiai, neįprastai, tačiau per tuos keliolika metų nuo tada, kai vienoje Jamie knygų paskelbtas šis receptas, jį išbandžiusieji negailėjo patiekalui pagyrų. Metas įsidrąsinti!

Ingredientai:

  • 1,5 svorio višta, geriau kaimiška;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 115 g sviesto;
  • alyvuogių aliejaus;
  • pusė cinamono lazdelės;
  • sauja šviežių šalavijų lapelių;
  • 2 citrinų žievelės;
  • 10 česnako skiltelių, nenuluptų;
  • 500 ml pieno.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190C laipsnių temperatūros. Pasiruoškite puodą, tinkamą kepti orkaitėje, kuriame telpa višta (tinka ir kepimo indas aukštais kraštais).

2. Vištą įtrinkite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. Perdėkite vištą į kepimui paruoštą indą, supilkite ir riebalus iš keptuvės bei sudėkite visus likusius ingredientus.

3. Kiškite puodą į orkaitę ir kepkite apie 1,5 valandos. Retkarčiais atidarykite orkaitę ir vis pašlakstykite kepančią vištą skysčiu, susidariusiu puode. Citrina šiek tiek sutrauks varškę, neišsigąskite, taip ir turi būti.

4. Iškepusią vištą palikite ramybėje keliolikai minučių, o tuomet pjaustykite ir tiekite užpylę tame pačiame kepimo puode susidariusiu padažu. Prie taip keptos vištos derinkite bulvių košę ar virtus ryžius bei mėgstamas salotas (gali būti šviežių, o gali būti ir apvirtų ar keptų daržovių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis

Video

00:12
00:51
00:48

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką