Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sultys ir glotnučiai – skani pusryčių alternatyva skubantiems

Apie penktadalis Lietuvos gyventojų nevalgo pusryčių. Didžioji dalis nepusryčiaujančiųjų yra moterys, tam neturinčios apetito arba tiesiog nerandančios laiko. Vienas iš būdų greitai ir skaniai pasisemti energijos dienos pradžiai – sultys ir glotnučiai.
Vienas iš būdų greitai ir skaniai pasisemti energijos dienos pradžiai – sultys ir glotnučiai.
Vienas iš būdų greitai ir skaniai pasisemti energijos dienos pradžiai – sultys ir glotnučiai.

Pusryčiai yra svarbi dienos dalis, kuri paruošia organizmą dienos fizinei ir protinei veiklai, aprūpina energija. Naktį, kai nieko nevalgome mūsų organizmas naudoja anksčiau sukauptas energijos atsargas, todėl pabudus ir negavus šviežaus maisto gali pasireikšti silpnumas, galvos svaigimas. Kad dieną pradėtume kupini jėgų, rekomenduojama prieš išskubant į mokyklą ar į darbą išgerti sulčių ar trintų vaisių kokteilį – glotnutį (ang. smoothie). Tai vitaminai pateikti skania ir patogia forma, be to galima rinktis iš daugybės jų rūšių!

Nustatyta, kad sultys pakuotėse gali būti prilyginamos tokiems svarbiems subalansuotiems maisto produktams, kaip mėsa, duona ar pieno produktai. Kiekvieną rytą renkantis vis kitas sultis ar glotnučius, kaskart gausime naujų naudingųjų medžiagų. Norite padidinti kalio kiekį? Gerkite daugiau ananasų sulčių, čia kalio aptinkama keturis kartus daugiau negu kiaulienoje. Pomidorų sultyse kalio randama tiek pat, kiek ir ruginėje duonoje.

Photos.com nuotr./Ananasų griežinėliai
Photos.com nuotr./Ananasų griežinėliai

Vietoj užkandžių

Ieškantiems sveikų užkandžių, rekomenduojama pasiruošti vaisių ir daržovių glotnučių paketėlį išsinešimui. Jų gamybai naudojami tik sveiki, prinokę vaisiai ir daržovės. Jie ne tik skanūs, patogūs vartoti, bet ir naudingi – juose gausu ląstelienos ir jokio pridėtinio cukraus. Glotnučiai – tai puikus kasdieninės mitybos papildymas naudingosiomis maisto medžiagomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius