TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Suomiškas skanėstas Velykų stalui: sviestiniai šaukšto sausainiai

Sausainių formavimas
Vida Press nuotr. / Sausainių formavimas
Šaltinis: 15min
0
A A

Mėgstantiems sviestinius sausainius ir ieškantiems naujų receptų, siūlome išbandyti šiuos suomiškus sausainius, tradiciškai dedamus ant Velykų stalo. Šiems sausainiams iškepti nereikia kiaušinių – daugiau liks margučiams!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai:

  • 200 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 250 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. miltelinio cukraus (nebūtinai);
  • mėgstamo džemo pertepti.

Gaminimas:

1. Gabaliukais supjaustytą sviestą dėkite į prikaistuvį ir apie 10 min., kartais pamaišydami, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas įgaus gražią auksinę spalvą.

2. Atsargiai, kad neapsidegintumėte, ištirpusį sviestą supilkite į aukštą dubenį, suberkite cukrų ir elektriniu plaktuvu maišykite, kol sviestas visiškai atvės, apie 10 minučių.

3. Kitame inde sumaišykite sausus produktus: miltus, sodą ir vanilinį cukrų.

4. Dalimis miltus berkite į sviesto ir cukraus mišinį; gerai išmaišykite.

5. Arbatiniu šaukšteliu pakabinkite tešlos, palyginkite kraštelius į indo sieneles, ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Nesijaudinkite, jei iškart tobulai nepavyks – įgūdžiams atsirasti reikia laiko.

6. Skardą su sausainiais kiškite į 200 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite apie 7 minutes, kol sausainiai ims švelniai ruduoti.

7. Ištraukite ir palikite skardoje visiškai ataušti.

8. Sutepkite tirštu džemu ir sulipdykite sausainius po du.

9. Jei norite, sausainius per tinklelį apibarstykite milteliniu cukrumi – jis suteiks šventiškumo ir paslėps mažus trūkumus.

15min nuotr./Suomiški sausainiai
15min nuotr./Suomiški sausainiai

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką