Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sūrio pyragas su uogomis

Vasara mus lepina saldžiomis uogomis, tad būtų nuodėmė nepasigaminti gardaus deserto. Šiandien siūlome išsikepti burnoje tirpstantį sūrio pyragą, kurį pagardins jūsų pačios mėgstamiausios uogos.
Sūrio pyragas su uogomis
Sūrio pyragas su uogomis / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 500 g sausainių,
  • 150 g sviesto,
  • 1 st. cukraus,
  • 1 kg Filadelfijos sūrio
  • 1 pakelio vanilinio cukraus,
  • 4 kiaušinių,
  • Šviežių uogų pyrago viršui – trešnių, braškių, šilauogių.

Gaminimas:

Sausainius sumalkite iki trupinių ir sumaišykite su sviestu. Gautą masę iškrėskite ant kepimo formos dugno ir gerai suspauskite.

Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir cukrus ištirps.

Į kiaušinių plakinį sudėkite kreminį sūrį ir gerai viską išmaišykite.

Sūrio masę sukrėskite ant sausainių papločio ir dėkite į įkaitintą iki 190 C orkaitę ir kepkite 55 minutes.

Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, paskui padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

Prieš patiekdami pyrago viršų papuoškite šviežiomis trešnėmis arba kitomis uogomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius