Reikės:
- 500 g sausainių,
- 150 g sviesto,
- 1 st. cukraus,
- 1 kg Filadelfijos sūrio
- 1 pakelio vanilinio cukraus,
- 4 kiaušinių,
- Šviežių uogų pyrago viršui – trešnių, braškių, šilauogių.
Gaminimas:
Sausainius sumalkite iki trupinių ir sumaišykite su sviestu. Gautą masę iškrėskite ant kepimo formos dugno ir gerai suspauskite.
Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir cukrus ištirps.
Į kiaušinių plakinį sudėkite kreminį sūrį ir gerai viską išmaišykite.
Sūrio masę sukrėskite ant sausainių papločio ir dėkite į įkaitintą iki 190 C orkaitę ir kepkite 55 minutes.
Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, paskui padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Prieš patiekdami pyrago viršų papuoškite šviežiomis trešnėmis arba kitomis uogomis.
Skanaus!