Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitikime prie grilio: rūkyta anties krūtinėlė su braškėmis

Būna receptų, kuriuos norisi kartoti ir kartoti! Būtent toks yra ir šis rūkytos antienos krūtinėlės receptas. Ją išrūkyti namuose, turint kepsninę su dangčiu, nėra sudėtinga, o kad būtų skanesnė, gaminimo pabaigoje rekomenduoju dar apkepti ketaus keptuvėje, tada antienos odelė taps traški. Šiuo receptu pradedame naują vasaros lauko virtuvės rubriką „Susitikime prie grilio“, kurią ruošia tinklaraščiai „Sezoninė virtuvė“ ir „Vyras prie grilio“.
Renatos Ničajienės šeime rūkytą antienos krūtinėlę derina su įvairiomis uogomis
Renatos Ničajienės šeima rūkytą antienos krūtinėlę derina su įvairiomis uogomis / Renatos Ničajienės nuotr.

Kad antiena rūkant neperkeptų ir išliktų sultinga, naudokite momentinį termometrą. Išrūkius antienos krūtinėlę, jos vidinė temperatūra turėtų siekti 50 °C.

Išrūkytą mėsą galite patiekti su braškėmis ar kitomis sezoninėmis uogomis, ant salotų lapų, apšlakstytą kokybišku balzaminiu actu. Pagal šį receptą mūsų šeima gamina jau daug metų. Visą vasarą rūkytą antieną valgome su skirtingomis sezoninėmis uogomis: braškėmis, mėlynėmis, avietėmis, gervuogėmis. Kviečiu žiūrėti vaizdo įrašą, kaip ją pasigaminti.

VIDEO: Susitikime prie grilio: rūkyta anties krūtinėlė

Ingredientai:

rūkytai antienai:

  • 2 anties krūtinėlės;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • druskos pagal skonį.

patiekimui:

  • salotų lapų;
  • šviežių braškių;
  • balzaminio acto;
  • maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Užkaiskite kepsninę, paruoškite ją kepimui ant netiesioginės kaitros 130 °C temperatūroje. Kelias saujas rūkymui skirtų medžio drožlių prieš pusvalandį iki kepimo užmerkite vandenyje, kad išbrinktų. Kai drožlės išmirks, užmeskite jas ant įkaitusių anglių, kad lėtai smilktų ir dūmais pakviptų kepama ir rūkoma mėsa.

Renatos Ničajienės nuotr. /Renata Ničajienė prie grilio
Renatos Ničajienės nuotr. /Renata Ničajienė prie grilio

2. Anties krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Taip pat jos odelę negiliai įpjaukite rombais. Tai darykite atsargiai, kad neįpjautumėte mėsos raumens. Paskui įpjautą antienos odelę gausiai apibarstykite pipirais.

3. Anties krūtinėles dėkite ant kepsninės grotelių odele į viršų. Po kepama mėsa padėkite vienkartinį indą nutekėjusiems riebalams surinkti. Antiena lėtai iškeps bei išsirūkys per 30–35 minutes, jos vidinė temperatūra turėtų pakilti iki 50 °C (patogiausiai ją išmatuosite momentiniu termometru).

Renatos Ničajienės nuotr. /Rūkyta antienos krūtinėlė
Renatos Ničajienės nuotr. /Rūkyta antienos krūtinėlė

4. Kai mėsa išsirūkys, nukelkite ją nuo grotelių ir paruoškite kepsninę kepimui ant tiesioginės kaitros. Kepsninėje įkaitinkite ketaus keptuvę ir į ją dėkite išrūkytą antienos krūtinėlę odele į apačią, apkepkite 1,5–2 minutes, kad odelė taptų traški. Tuomet ją apverskite ant kitos pusės ir kepkite dar 1,5–2 minutes. Apkeptą ir išrūkytą antienos krūtinėlę palikite 5 min. pailsėti ir plonai supjaustykite, apibarstykite druska.

5. Paruoškite mėsą patiekimui. Lėkštėje guldykite švarius nusausintus salotų lapus, ant jų dėkite pjaustytą antieną ir iš šonų apdėliokite pjaustytomis braškėmis, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite balzaminiu actu. Valgykite, kol mėsa dar šilta, nors skanu ir visai ataušusi.

Renatos Ničajienės nuotr. /Rūkyta antienos krūtinėlė su braškėmis
Renatos Ničajienės nuotr. /Rūkyta antienos krūtinėlė su braškėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius