-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajonės išsipildymas: 3 per naktį „pasigaminančios“ avižinės košės receptai

Ir kas gi nėra apie tai svajojęs: atsikeli ryte, o ant stalo – nuostabūs pusryčiai: žadinantys apetitą, pasotinantys ir sveiki. Tokią svajonę nesunku įgyvendinti, jei iš vakaro pasiruošite per naktį subręsiančios avižinės košės. Štai 3 receptai, nuo kurių verta pradėti bandymus!
Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė
Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė / Vida Press nuotr.

Per naktį brinkinta avižinė košė su kokosu ir spanguolėmis

Ingredientai:

  • 180 g neskaldytų avižinių dribsnių;

  • sauja kokybiškų džiovintų spanguolių;

  • 1 didelis obuolys, supjaustytas kubeliais;

  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;

  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;

  • 480 ml kokosų pieno;

  • 2 valg. šaukšt. švelniai pakepintų kokoso drožlių.

Gaminimas:

1. Gilesniame dubenyje labai gerai sumaišykite visus ingredientus ir dėkite į šaldytuvą bent 8 valandoms.

2. Ryte įpilkite į „subrendusią“ košę šliūkšnį verdančio vandens, išmaišykite, o tada skaninkite papildomais mėgstamais priedais ir tiekite.

Vida Press nuotr./Pusryčių košė
Vida Press nuotr./Pusryčių košė

Per naktį brinkinta avižinė košė su apelsinais ir granato sėklomis

Ingredientai:

  • 45 g neskaldytų avižinių dribsnių;

  • 180 ml kokosų pieno;

  • žiupsnis malto imbiero;

  • žiupsnis kajeno pipirų;

  • 1 arbat. šaukšt. skysto medaus;

  • sauja granato sėklų;

  • 1 apelsinas, nutarkuota žievelė ir į skilteles padalintas minkštimas;

  • saujelė lengvai pakepintų anakardžių;

  • saujelė pakepintų kokosų drožlių;

  • keli šviežios mėtos lapeliai (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Gilesniame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokoso pieną, prieskonius ir medų. Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.

2. Dėkite po kelis šaukštus „subrendusios“ košės į dubenėlius, ant viršaus berkite granato sėklas, pakapotus anakardžius, kokoso drožles, dėkite apelsino skilteles. Papuoškite šviežios mėsos lapeliais, jei naudojate.

Vida Press nuotr./Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė
Vida Press nuotr./Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė

Per naktį brinkinta avižinė košė su riešutais ir bananais

Ingredientai:

  • 45 g neskaldytų avižinių dribsnių;

  • 4 didelės datulės (labiausiai tinka medjool);

  • 2 valg. šaukšt. vandens;

  • 120 ml mėgstamo riešutų pieno;

  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;

  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;

  • 1 arbat. šaukšt. linų sėmenų;

  • 1 arbat. šaukšt. chia sėklų;

  • 0,5 banano, sutrinto;

  • saujelė mėgstamų uogų;

  • saujelė mėgstamų riešutų.

Gaminimas:

1. Dėkite datules ir 2 šaukštus vandens į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Į gilų dubenį berkite avižinius dribsnius, cinamoną, chia sėklas, linų sėmenis, dėkite trintą bananą, supilkite datulių masę, pieną ir labai gerai išmaišykite.

3. Dėkite į šaldytuvą bent 5 valandoms.

4. Prieš valgydami įpilkite šiek tiek verdančio vandens, išmaišykite, gardinkite mėgstamais priedais ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius