Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 1d. 07:00

Svajonių pusryčiams – purūs avižiniai keksiukai su bananais

Avižiniai keksiukai su bananais
Vida Press nuotr. / Avižiniai keksiukai su bananais

Keksiukai dažniau laikomi saldėsiu, nei pusryčių patiekalu, tačiau kartą per savaitę jų tikrai galima suvalgyti ir ryte. Nesvarbu, ar jie pasaldins darbo dienos, ar savaitgalio rytą, geresnė diena bus garantuota, išbandykite!

Ingredientai:

  • 100 g greito paruošimo avižinių dribsnių;
  • 125 g miltų;
  • 100 g sviesto, minkšto;
  • 2 kiaušiniai, paplakti;
  • 100 g cukraus;
  • 2 bananai, gerai prinokę, sutrinti;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Keksiukų kepimo formos duobutes išklokite specialiais „sijonėliais“, kepimo popieriaus kvadratais ar tiesiog patepkite trupučiu sviesto.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus, išskyrus cukrų. Kitame dubenyje išsukite iki baltumo sviestą su cukrumi, o tada po vieną muškite kiaušinius ir sukite, kol kiekvienas jų susijungs į vientisą masę su sviestu ir cukrumi.

3. Šlapiąją masę dėkite į sausuosius ingredientus, čia pat supilkite ir sutrintus bananus. Išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų, tačiau stenkitės nepermaišyti. Krėskite paruoštą tešlą į kepimo formos duobutes užpildydami 2/3 kiekvienos jų tūrio.

4. Dėkite kepimo formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 min., kol keksiukai išsipūs ir gražiai parus. Pernelyg nedelsdami išimkite juos iš formos ir leiskite atvėsti.

Vida Press nuotr./Avižiniai keksiukai su bananais
Vida Press nuotr./Avižiniai keksiukai su bananais

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Video

00:14
01:53
23:12

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką