Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 15d. 16:13

Svarbiausios žuvies kepimo taisyklės, jei norite mėgautis traškia jos plutele

Kepta žuvis
Kepta žuvis

Gyvenime tikriausiai visi esame ragavę ir skanios, ir neskanios žuvies. O tiksliau – netinkamai paruoštos, nes sugadinti net ir gerą produktą yra visai nesunku. Tačiau svarbiausia – patiems nedaryti tokių klaidų. Kokios jos? Skaitykite žemiau.

Ruošiantis gaminti žuvį, labai svarbu ją tinkamai nuvalyti. Juk daugelis labai mėgstame apskrudusią odelę, tačiau tikrai ne su žvynais. Žvynus geriau skusti prieš jų augimo kryptį lėtais judesiais, imant po nedidelį plotelį, kad atliekos nesitaškytų. Žinoma, idealiausia virtuvėje turėti specialų tam skirtą peilį.

Jeigu žuvį nusipirkote nedarinėtą, pirmiausia teks pašalinti vidurius. Tai daryti patariama ypač atsargiai, nepažeidžiant tulžies pūslės, iš kurios ištekėjęs skystis gali apkartinti visą būsimą patiekalą. Nepamirškite nuo vidinės pusės nugramdyti ir tamsios plėvelės.

Jeigu mėgstate žuvienę, galvos neišmeskite, o kruopščiai išimkite žiaunas bei akis, o galvą meskite į puodą ir virkite sultinį.

Prieš gaminimą žuvį derėtų gerai įtrinti druska ir palikti bent 10 minučių, kad įsigertų.

Prieš kepant žuvį keptuvėje, būtinai apvoliokite ją miltuose, o kepkite gerai įkaitintame aliejuje, antraip ji prilips prie keptuvės, kiek aliejaus bepiltumėt. Žinoma, apie traškią odelę irgi bus galima tik pasvajoti – vietoje to turėsite visiškai subyrėjusią žuvį.

Paniravimui miltus suberkite į didelį dubenį ir kiekvieną žuvies gabaliuką arba visą žuvį, jei ji nedidelė, gerai apvoliokite iš visų pusių. Galimas ir kitas variantas – pirma žuvį pavolioti kiaušinio ir šlakelio pieno plakinyje, o tik paskui – miltuose.

Paruošta žuvis kepama labai gerai įkaitintame aliejuje, kurio galite negailėti – susidariusi plėvelė žuviai neleis per daug sugerti riebalų. Kepama maždaug po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės ir šiukštu nevartoma, kol ant kepančios pusės nesusidaro traški plutelė, antraip žuvis praras savo formą. Jeigu kepant sumanysite uždengti keptuvę, žinokite, kad žuvis tokiu atveju jau gausis ne kepta, o troškinta.

Ekspertai pataria ypač kruopščiai suplanuoti laiką kepant žuvį ir garnyrą pasiruošti iš anksto, mat žuvį ant stalo reikia patiekti tiesiai iš keptuvės, nes auštant jos skonis greitai prastėja. Ką patiekti prie žuvies? Tiks bulvių košė, virti arba kepti burokėliai, kepti ar karamelizuoti svogūnai, pomidorų padažas ar tiesiog citrinos skiltelė.

Remiamas turinys
Komentarai: 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Skanumėlis

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai

Video

01:02
23:03
01:29

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką