Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švari ir kvepianti virtuvė: keli naudingi patarimai

Virtuvė – viena svarbiausių patalpų namuose: čia mes ruošiame maistą, užkandžiaujame, bendraujame su šeima ir kartais trumpam pokalbiui susitinkame su draugais. Turbūt dažna moteris pritars, kad būtent virtuvėje yra sunkiausia išlaikyti švarą. Tačiau yra kelios mažos gudrybės, kurios, neįdedant per daug pastangų, padės išlaikyti tvarkingą virtuvę.
Šaldytuvas
Šaldytuvas / Shutterstock nuotr.

1. Jeigu neturite laiko dažnai plauti šaldytuvo lentynėlių, užtieskite jas permatoma plėvele. Po kiek laiko tereikės ją pakeisti nauja, o seną plėvelę išmesti.

2. Norite, kad virtuvėje visada tvyrotų malonus aromatas? Paimkite nedidelį stiklainį, į vidų įberkite sodos ir įlašinkite kelis lašus eterinio aliejaus.

Stiklainį uždenkite folija, kurioje turi būti padarytos kelios skylutės. Retkarčiais stiklainį reikia supurtyti ir įlašinti naujo eterinio aliejaus.

Taip pat skaitykite: Nustebsite sužinoję, ką derėtų laikyti šaldytuve, o ko – ne

3. Ne paslaptis, kad šaldytuve taip pat kaupiasi įvairūs nemalonūs kvapai. Su šia problema puikiai susidoros aktyvinta anglis – tiesiog įdėkite kelias tabletes į šaldytuvą.

4. Įsisenėjusios juodosios arbatos dėmes puikiai išplauna kefyras. Pripilkite į  užterštą puoduką kefyro ir palikite nakčiai. Ryte tereikės gerai išplauti švariu vandeniu su kempinėle. 

5. Arbata – puikius pakaitalas cheminiams valikliams. Stiprus arbatos nuoviras padės išplauti riebalus ir nešvarumus nuo parketo, linoleumo ir netgi stiklo.

Taip pat skaitykite: Baltoji magija: 40 būdų panaudoti sodą buityje

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Arbata

6. Įvarių kruopų, arbatų, kavos ir kitų produktų laikymui naudokite specialias dėžutes. Jos gražiai atrodo (galite priderinti prie interjero), užima mažiau vietos ir padeda išsaugoti naudingąsias produktų savybes.

7. Mušant mėsą ji taškosi ir susidarko? Ne bėda. Įdėkite mėsos gabalą į maistinį polietileninį maišelį: besitaškančios sultys liks viduje, o virtuvė bus daug švaresnė.

8. Pakabinkite virtuvėje mažą magnetinę lentą, ant kurios galima rašyti specialiu rašikliu. Bet kuriuo metu galėsite užsirašyti, ką reikia nupirkti, ką pagaminti ar palikti žinutę namiškiams, o virtuvėje nesimėtys begalė popieriukų ir rašiklių.

Taip pat skaitykite: Piemenėlių pyragas: 6 receptų variacijos

9. Ypatingą dėmesį skirkite šaldytuvo rankenai, kempinėlėms, kriauklei, virtuviniams rankšluosčiams. Valykite, plaukite ir keiskite juos reguliariai, ir jūsų virtuvėje visada bus švaru. Beje, indų kempinėlę rekomenduojama keisti kas savaitę, o vietoj virtuvinių medžiaginių rankšluosčių naudoti popierinius. Tai ir higieniškiau, ir paprasčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius