Dabar populiaru
Publikuota: 2016 rugpjūčio 9d. 16:57

Svečiams netikėtai užklupus – 4 lengvi receptai

Maltinis
V. Žilinskas, „Biovela“ fotosesijos nuotr. / Jautienos maltinukas

Ne vienas esame patyrę situaciją, kai svečiai užklumpa netikėtai, o užkandžiais iš parduotuvės pasirūpinti nebėra kada. „Biovela Group“ maisto ekspertas, virtuvės šefas Lukas Semeževičius skatina nepanikuoti ir improvizuotu vaišių stalu svečius nustebinti sunaudojant šaldytuve esančius maisto produktus.

„Svarbiausia į procesą žiūrėti kūrybiškai ir visiems įprastą sumuštinį paversti netikėto skonio gurmanišku atradimu. Juk svečiai nežino, kad sukatės iš padėties ir naudojate tiktai, ką turite, – jie manys, kad vaišinate nauju netradiciniu užkandžiu – tokią nuotaiką ir sukurkite. Visas sumuštinukų gaminimas – nesudėtingas ir neilgai trunkantis, o rezultatas – puikus“, – sako jis.

Sumuštinukai su plėšoma kiauliena ir figomis

Fotolia nuotr./Sumuštinukai su kumpiu ir figomis
Fotolia nuotr./Sumuštinukai su kumpiu ir figomis

Reikės:

  • 1 prancūziško batono (jeigu neturite – tiks ir forminė balta duona);
  • 1 pakuotės „Biovela“ plėšomo kiaulienos kumpio;
  • 2–3 šviežių figų (jeigu neturite – puikiai tiks rūgštesnis obuolys);
  • 20 g sviesto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Padažui:

  • 50 g medaus;
  • 50 ml vandens;
  • 50 ml brendžio;
  • čiobrelio.

Gaminimas:

Išspauskite česnako skilteles, sumaišykite su sviestu ir druska, prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis ir pertepkite sviesto bei česnakų mišiniu. Kepkite orkaitėje 5–7 minutes 200 laipsnių temperatūroje, kol sviestas ištirps ir riekelės gražiai apskrus. Ištraukę iš orkaitės, ant batono riekelių uždėkite skiltelėmis supjaustytų figų ir suplėšyto jautienos kumpio, apšlakstykite brendžio ir medaus padažu.

Padažo gamyba: visus ingredientus sudėkite į karščiui atsparų indą ir kaitinkite ant viryklės maišydami, kol alkoholis išgaruos.

Abrikosai su šonine

Fotolia nuotr./Suktinukai su šonine
Fotolia nuotr./Suktinukai su šonine

Reikės:

  • keli abrikosų, supjaustytų skiltelėmis (puikiai tiks ir ananasas ar obuolys);
  • šalavijų lapų;
  • „Biovela“ kiaulienos šoninės juostelių.​

Gaminimas:

Abrikosų skilteles apvyniokite šalavijo lapu ir šonine, persmeikite dantų krapštuku ir kepkite 8–10 min. orkaitėje, kol šoninė taps traški. Ištraukę apšlakstykite keliais lašais balzamiko padažo ir dėkite ant stalo.

Sumuštiniai su jautiena

„Shuterstock“ nuotr./Kepsnys
„Shuterstock“ nuotr./Kepsnys

Reikės:

  • „Biovela“ brandintos jautienos kepsnio;
  • 1 paprikos;
  • ridikėlių;
  • mėgstamos duonos riekelių;
  • įvairių salotų lapų;
  • marinuotų agurkėlių.​

Padažui:

  • krienų;
  • varškės sūrelio.

Gaminimas:

Brandinta jautiena kepa trumpiau, tad nereikės ilgai svečių palikti vienų. Jautienos kepsnį iškepkite keptuvėje, padėkite atvėsti, atvėsusią suplėšykite arba susmulkinkite.

Iš krienų ir varškės sūrelio sumaišykite padažą, juo aptepkite orkaitėje truputį paskrudintas duonos riekeles (geriausiai tinka čiabata), uždėkite supjaustytų ridikėlių, paprikos, mėgstamų salotų lapų, marinuotų agurkėlių ir ant viršaus – smulkintos jautienos. Sumuštinius jau galite nešti ant stalo.

Spalvingos lapinės salotos su jautienos maltinuku ir žolelių padažu

V. Žilinskas, „Biovela“ fotosesijos nuotr./Maltinis
V. Žilinskas, „Biovela“ fotosesijos nuotr./Maltinis

Reikės:

  • 1 vnt. šaldytų „Biovela“ premium 100 proc. jautienos maltinių;

  • Aisbergo salotų lapų;

  • gražgarsčių lapelių;

  • burokėlių lapelių;

  • špinatų lapelių;

  • šviežių ridikėlių;

  • traškių morkyčių;

  • šviežių aitriųjų paprikų.

Padažui:

  • saujos krapų;
  • saujos petražolių;
  • skiltelės česnako;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 1 stiklinės aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio pipirų.

Gaminimas:

„Biovela“ jautienos maltinį iškepkite mėgstamu būdu keptuvėje, orkaitėje arba kontaktinėje krosnelėje. Kol keps maltinis, labai plonais griežinėliais supjaustykite ridikėlius, morkytes ir aitriąsias paprikas. Sumaišykite su salotų, rukolos, burokėlių, špinatų lapais.

Krapus ir petražoles lengvai pakapokite, sudėkite į atskirą indą kartu su kitais padažui skirtais produktais. Viską elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais.

Salotas gardinkite keptu maltinuku ir žolelių padažu.

Partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Tiesiogiai Aktualu

Patvirtintas „Brexit“ susitarimo projektas: lietuviai teisės gyventi JK nepraras

Aktualu

Tarp taikos ir naujo karo: kas šiomis dienomis vyksta Gazos Ruože?

Interviu Kultūra

Mokslininkas ir rašytojas Alanas Lightmanas: apie lėtesnio gyvenimo ilgesį ir naująją pasaulio tvarką

Annos istorija

Verslas

Iš emigracijos grįžusi lietuvė ir toliau renkasi mokėti mokesčius Didžiajai Britanijai

24sek

Po Antano Guogos pareiškimų – sirgalių gedulo vainikas prie „Ryto“ biuro durų

Aktualu

R.Dagys: protingumo kriterijai nesuveikė, Vaiko teisių apsaugos įstatymą teks keisti

N-18 Aktualu

Nuogas moteris internete atradęs senolis teisiamas kaip sunkus nusikaltėlis

Vardai

„Dydžio (r)evoliuciją“ laimėjo Vitalija Jonikytė: dirbti į fabriką Norvegijoje jurbarkiškė nebegrįš

Sportas

Belgišką sprigtą gavusio „Vyčio“ strategas L.Mistura: „Mūsų žaidėjai – ne prastesni“

Gyvenimas

Atsikratyti pilvo padės penki prieskoniai

Gyvenimas

Nutirpusiu kūnu nėščioji priimamajame laukė kelias valandas: ką reiškia skubus siuntimas?

Sportas

Lietuvoje neregėta salės futbolo fiesta prasidėjo „Vyčio“ kluptelėjimu

„Ginčas“: K.Maksvytis vertas treniruoti „Žalgirį“ ir „Rytą“?

Vardai

15 kilogramų priaugusi Natalija Bunkė: „Dabar toks etapas. Turbūt... per gerai gyvenu!“

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. K.Sarnicko-Kasteto „Turnė̃“ – ne apie „G&G“, bet apie „Alkūninį veleną“

24sek

„urBONUSas“: M.Kalnietis – apie rekordus Prancūzijoje, „Žalgirį“ ir linksmas istorijas

Gazas

Vilniuje pristatytas atnaujintas „Peugeot“ salonas: vakaro žvaigždė – naujasis 508

Aktualu

Ispanija skelbia karą alternatyviajai medicinai

24sek

Po kroatišku volu patekusios ALBA ekipos Rokas Giedraitis neišgelbėjo

Naujienos

Tiesiogiai Aktualu

Patvirtintas „Brexit“ susitarimo projektas: lietuviai teisės gyventi JK nepraras

Aktualu

Tarp taikos ir naujo karo: kas šiomis dienomis vyksta Gazos Ruože?

Interviu Kultūra

Mokslininkas ir rašytojas Alanas Lightmanas: apie lėtesnio gyvenimo ilgesį ir naująją pasaulio tvarką

Annos istorija

Verslas

Iš emigracijos grįžusi lietuvė ir toliau renkasi mokėti mokesčius Didžiajai Britanijai

24sek

Po Antano Guogos pareiškimų – sirgalių gedulo vainikas prie „Ryto“ biuro durų

Aktualu

R.Dagys: protingumo kriterijai nesuveikė, Vaiko teisių apsaugos įstatymą teks keisti

N-18 Aktualu

Nuogas moteris internete atradęs senolis teisiamas kaip sunkus nusikaltėlis

Vardai

„Dydžio (r)evoliuciją“ laimėjo Vitalija Jonikytė: dirbti į fabriką Norvegijoje jurbarkiškė nebegrįš

Sportas

Belgišką sprigtą gavusio „Vyčio“ strategas L.Mistura: „Mūsų žaidėjai – ne prastesni“

Gyvenimas

Atsikratyti pilvo padės penki prieskoniai

Gyvenimas

Nutirpusiu kūnu nėščioji priimamajame laukė kelias valandas: ką reiškia skubus siuntimas?

Sportas

Lietuvoje neregėta salės futbolo fiesta prasidėjo „Vyčio“ kluptelėjimu

„Ginčas“: K.Maksvytis vertas treniruoti „Žalgirį“ ir „Rytą“?

Vardai

15 kilogramų priaugusi Natalija Bunkė: „Dabar toks etapas. Turbūt... per gerai gyvenu!“

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. K.Sarnicko-Kasteto „Turnė̃“ – ne apie „G&G“, bet apie „Alkūninį veleną“

24sek

„urBONUSas“: M.Kalnietis – apie rekordus Prancūzijoje, „Žalgirį“ ir linksmas istorijas

Gazas

Vilniuje pristatytas atnaujintas „Peugeot“ salonas: vakaro žvaigždė – naujasis 508

Aktualu

Ispanija skelbia karą alternatyviajai medicinai

24sek

Po kroatišku volu patekusios ALBA ekipos Rokas Giedraitis neišgelbėjo

Vardai

Ypatingos

06:20
04:06

Gera keliauti kartu

Konferencija „Žiniasklaida rytoj“

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Mamos prieš meningokoką

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką