-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sveiko gyvenimo būdo propaguotojos avižinis varškės ir serbentų pyragas: lengva, sveika ir skanu

Kartais įkvėpimui pakanka pastebėti šaldytuve nuobodžiaujantį juodųjų serbentų uogienės stiklainiuką. Bent jau maisto tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorei Ievai Greičiūnaitei idėjos naujiems kepiniams gimsta natūraliai – iš vieno žvilgsnio tinkama kryptimi.
Sveiko gyvenimo būdo propaguotojos avižinis varškės ir serbentų pyragas: lengva, sveika ir skanu (video stop kadras)
Sveiko gyvenimo būdo propaguotojos avižinis varškės ir serbentų pyragas: lengva, sveika ir skanu (video stop kadras) / Asmeninio archyvo nuotr.

„Stiklainiukas uogienės, pastebėtas šaldytuve, įkvėpė iškepti avižinį varškės ir serbentų pyragą. Jam daug produktų nereikia – tik serbentų uogienės, na, arba kokios kitos mėgstamos, avižų, kiaušinių, banano, šiek tiek cukraus, varškės bei sviesto“, – pasakoja tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė.

Užsiminusi apie pieno produktus, I.Greičiūnaitė pastebi, kad jos šaldytuve yra vien tik „DVARO“ produkcija: „Ją vertinu kaip pačią skaniausią ir kokybiškiausią.“

Varškė, beje, ypač mėgstama tinklaraštininkės gaminių sudedamoji dalis, ir ne vien konditerinių. Visai neseniai I.Greičiūnaitė pasidalijo sveikiems maistingiems pusryčiams puikiai tinkančios varškės ir keptų česnakų užtepėlės receptu, kurį rasti galite čia.

Avižinis varškės ir serbentų pyragas

Ingredientai pagrindui:

  • 200 g avižinių miltų
  • 60 g „DVARO“ sviesto (ištirpinto)
  • 1 valg. š. nerafinuoto rudojo cukraus
  • 75 ml vandens

Ingredientai įdarui:

  • 400 g „DVARO“ varškės (9 proc. riebumo)
  • ~10 valg. š. arba 1 nedidelis stiklainiukas uogienės (Ieva naudojo juodųjų serbentų)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 bananas
  • 3 valg. š. nerafinuoto rudojo cukraus

Ingredientai viršutiniam sluoksniui:

  • 6 valg. š. avižinių dribsnių
  • 3 valg. š. avižinių miltų
  • 2 valg. š. nerafinuoto rudojo cukraus
  • 30 g „DVARO“ sviesto (ištirpinto)
VIDEO: Sveiko gyvenimo būdo propaguotojos avižinis varškės ir serbentų pyragas: lengva, sveika ir skanu

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišome visus pagrindui skirtus ingredientus. Tešla turi gautis minkšta, šlapiomis rankomis formuojama.
  2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, tešlą plonu tolygiu sluoksniu paskirstome ant dugno. Laikinai padedame į šoną.
  3. Ruošiame įdarą – sumaišome varškę, kiaušinius, sutriname bananą ir cukrų. Masę papildomai galima – bet nebūtina – sutrinti maisto smulkintuvu, tuomet ji būtų kremiškesnė. Varškės sluoksnį tolygiai paskirstome ant skardoje laukiančio pyrago pagrindo.
  4. Ant varškės sluoksnio tolygiai paskirstome uogienę.
  5. Pasiruošiame viršutinį trupinių sluoksnį, sumaišydami visus ingredientus, trupinius tolygiai paskirstome ant uogienės sluoksnio.
  6. Pyragą dedame kepti į orkaitę, įkaitintą iki 190°C temperatūros. Kepame 45–50min., per tą laiką viršutinis pyrago sluoksnis turėtų gražiai paruduoti.
  7. Iškepusiam pyragui leidžiame pilnai atvėsti.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius