-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Ruošdami rudeninį patiekalą dažniausiai stengiamės naudoti šviežiausius produktus. O kas gali būti šviežiau nei produktai iš mūsų sodų ar vietos ūkininkų turgaus? Turbūt kiekvienas esame susidūrę su situacija, kai sekmadienį šaldytuvas lūžta nuo produktų, o laiko paruošti tinkamą patiekalą turėsime tik trečiadienį?
Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai
Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai / Partnerio nuotr.

Niekas nenori išmesti sugedusio maisto. Todėl šį kartą mes ne tik siūlome paprastą gaivaus ir sveiko rudeninio pyrago receptą, bet ir rekomendacijas, kaip tinkamai laikyti produktus šaldytuve.

Rudeninis pyragas

Svarbiausia yra paruošti tešlą, o įdarą galime pasirinkti bet kokį, kuris mums patinka – pavyzdžiui, obuolių, slyvų arba daržovių – tokių kaip morkos, kopūstai ar bulvės. Vis dėlto reikia pabrėžti, kad šviežių ingredientų pyragas yra skaniausias, nors tai ne visada įmanoma – todėl labai svarbu žinoti, kaip tinkamai laikyti maisto produktus.

Partnerio nuotr./Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai
Partnerio nuotr./Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Receptas:

Tešlai:

  • 2 stiklinės miltų
  • ½ arb. šaukštelio druskos
  • 1 stiklinė šalto sviesto
  • ½ stiklinės šalto vandens

Įdarui:

  • 1 kg obuolių (arba slyvų, vaisių; galima pakeisti pasirinktomis daržovėmis)
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 stiklinė baltojo cukraus (taip pat galite naudoti ½ stiklinės baltojo cukraus ir ¼ stiklinės rudojo cukraus)
  • ¼ stiklinės miltų
  • 1 arb. šaukštelis cinamono
  • ¼ arb. šaukštelio muskato riešuto
  • Vienas kiaušinio trynys (užtepti ant pyrago)
  • Šiek tiek sviesto (ištepti skardai).

Paruošimas – nuo 25 iki 35 min:

Tešlos paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite druską su miltais, išimkite sviestą iš šaldytuvo ir sutarkuokite. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui pilkite vandens ir toliau maišykite. Suminkykite tešlą į apvalią formą ir palikite valandai atvėsti (galite įdėti į šaldytuvą). Pradėkite ruošti įdarą.

Įdaro paruošimas:

Išimkite obuolius iš šaldytuvo, nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Reikėtų pažymėti, kad laikydami daržoves ir vaisius šaldytuve – jei jis turi „DoorCooling“ funkciją – neturėsite dėl jų rūpesčių net ir po kelių dienų laikymo. Su šia funkcija šaldytuvas šaldys iki 32 %* greičiau ir labiau subalansuotai, tad maistas ilgiau išliks šviežias. Supilkite į dubenį citrinos sultis, suberkite cukrų, miltus, cinamoną ir muskato riešutą. Viską gerai išmaišykite.

Partnerio nuotr./Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai
Partnerio nuotr./Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Padalinkite tešlą į dvi dalis, vieną dalį palikite šiek tiek didesnę už kitą. Iškočiokite didesnįjį tešlos gabalą ir paklokite į riebalais išteptą kepimo skardą, paplonindami tešlą ties skardos kraštais. Paskleiskite obuolius ant tešlos į kepimo formą. Iškočiokite likusią tešlą tokio pat skersmens apskritimu, kaip ir kepimo forma, uždėkite ant įdaro ir apspauskite formos kraštus su pirmuoju tešlos pagrindu. Užtepkite pyrago viršų išplaktu kiaušinio tryniu.

Įdėkite pyragą į iki 220 ºC įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min. Sumažinkite temperatūrą iki 160 ºC ir kepkite pyragą dar 40–45 min, kol jis taps rusvai auksinės spalvos.

Kol pyragas kepa, rekomenduojame pasidomėti, kaip sutvarkyti šaldytuvą ar kaip tinkamai laikyti maistą. Tai ypač aktualu rudenį, kai parduotuvių ir ūkininkų turgaus lentynose gausu šviežių vietinių produktų.

Kartais sustojame ir susimąstome – kodėl yra specialus skyrius vaisiams ir daržovėms? Šis skyrius padeda išlaikyti drėgmę, pvz., „FRESHBalancer™“ skyrius su keičiamais nustatymais (pagal nustatytą rėžimą) padeda vartotojui palaikyti optimalų vaisių ir daržovių drėgmės lygį, žinoma, juos sudėjus į specialiai suprojektuotas lentynas.

Ir net jei nesate tikri, ar vaisius ir daržoves pakanka laikyti specialiuose skyriuose, rekomenduojame pasidomėti, ar šaldytuve yra funkcija „FRESHConverter™“. Kas tai? Ši funkcija leidžia nustatyti optimalią temperatūrą konkrečiam maisto, mėsos, žuvies ar daržovių laikymui.

Partnerio nuotr./Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai
Partnerio nuotr./Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Kai neplanuojame vaisių ar daržovių naudoti garnyrui, jų išvaizda paprastai nėra itin svarbi – svarbiausia, kad jie nesugestų. Bet technologijos ekspertai, kuriantys naujausias šaldytuvo funkcijas, yra vienu žingsniu priekyje – jie sukūrė „LINEARCooling™“ – „LG“ linijinį inventorinį kompresorių, padedantį ilgiau išlaikyti skanesnius ir šviežesnius produktus. Kaip tai įmanoma? Tai įmanoma dėl mažesnių temperatūros svyravimų.

Dažnai laikydami maisto produktus pastebime, kad ant šaldytuvų lentynų yra specialios etiketės, nurodančios įvairius laikymo būdus, o specialus skyrius sulaiko drėgmę ir, priklausomai nuo nustatyto režimo, palaiko optimalų vaisių ir daržovių drėgmės nustatymą (jas sudėjus į specialų skyrių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius