Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Šventės išvakarėse: 10 nekeptų tortų receptų

Nekeptas tortas
Vida Press nuotr. / Nekeptas tortas
Šaltinis: 15min
0
A A

Vasara – pats metas išbandyti įvairių skonių nekeptus tortus. Itin populiarūs gaivūs su uogomis ir vaisiais, tačiau gal jūs nuspręsite gaminti kitokį – kiek sodresnį, sunkesnį. Jei tortą suskubsite paruošti dar šį vakarą, juo galėsite mėgautis jau rytoj, gražios mūsų šalies šventės proga.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Nekeptas braškių tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.7 / 64
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 1.00 vnt. („Damų piršteliai“ - tortinei iškloti)
Maskarponės sūris: 500.00 g
Kokosų pienas: 400.00 g
Cukrus: 200.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Želatina: 2.00 valg. š. (miltelių)
Braškės: 500.00 g
Želė: 1.00 vnt. (pakelio - braškinės greitai paruošiamos)
Kaip gaminti
  1. Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius.
  2. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti.
  3. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir kelioms minutėms atidėkite.
  4. Maskarponę gerai suplakite su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  5. Įplakite ištirpintą želatiną. Gautą masę supilkite į tortinę, ant sausainių. Kremas skystokas, o sausainiukai lengvi, nenustebkite, jei keli iškils į paviršių.
  6. Braškes supjaustykite taip smulkiai, kaip tik norite.
  7. Suberkite ant pradėjusio stingti kremo. Pastatykite į šaldytuvą galutinai sustingti.
  8. Greitai paruošiamą želė užpilkite verdančiu vandeniu, maišykite, kol ištirpsta. Palikite atvėsti. Supilkite ant braškių. Pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir skanaujame.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.3 / 43
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Datulės: 1.00 puodelis (pagrindui)
Migdolai: 1.00 puodelis (tinka ir graikiniai riešutai - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Anakardžių riešutai: 3.00 arbat. š. (mirkytų - įdarui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (1/2 - citrinį - įdarui)
Kokosų aliejus:(1/2 tirpinto - įdarui) 1.00 puodelis
Klevų sirupas: 1.00 puodelis (0,5 puodelio - įdarui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. - žievelės - įdarui)
Avietės: 1.00 st. (1,5 - papuošimui)
Ispaninio šalavijo sėklos:(1,5 - Ispaninio šalavijo sėklos) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
  2. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
  3. Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
  4. Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
  5. Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

Receptai
Receptas: Nekeptas bananų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.2 / 46
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šokoladiniai meduoliai: 400.00 g
Rududu: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Maskarponės sūris: 125.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Želatina: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 1.00 sauja (drožlių - papuošimui)
Kakava: 1.00 st. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Meduolius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės ir sumaišykite su rududu.
  2. Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dėkite į tortinę nuimamu dugnu (recepto autorė naudojo 18cm skersmens) ir suformuokite pagrindą.    
  3. Bananus supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant torto pagrindo.    
  4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
  5. Sudėkite cukrų ir maskarponės sūrį, išmaišykite.    
  6. Želatiną ištirpdykite su šlakeliu šilto vandens, o tada įmaišykite į kremo masę.
  7. Kai baigta, dėkite viską ant bananų ir suformuokite viršų, pabarstykite migdolų drožlėmis.
  8. Dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
  9. Prieš patiekdami ant stalo, pabarstykite kakava.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Receptai
Receptas: Gaivus nekeptas tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.3 / 29
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (kadratinių)
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 500.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 120.00 g
Vanilinis cukrus: 10.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Želatina: 10.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Želė: 1.00 vnt. (pakelis - kivi)
Mėtos: 1.00 vnt. (šakelė - nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutrinkite elektriniu trintuvu.
  2. Sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, supilkite į trupinius ir išmaišykite.
  3. Atsegamą pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite sausainių masę ir tolygiai paskleiskite, stipriai prispauskite.
  4. Dėkite 30 minučių į šaldytuvą.
  5. Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite 10 minučių išbrinkti.
  6. Dėkite ant mažos ugnies ir maišydama ištirpinkite. Tik neužvirkite! Palikite atvėsti.
  7. Sumaišykite varškę, cukrų, grietinę ir vanilinį cukrų, įspauskite 2–3 šaukštus citrinos sulčių ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu.
  8. Nesustodama plakti plona srovele supilkite želatiną. Masę sukrėskite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms.
  9. Pagal nurodymus ant pakelio (tik vandens kiekį sumažinkite 100 ml) pagaminkite kivių želę ir supilkite ant varškės sluoksnio.
  10. Atpjaukite obuolio griežinėlių ir dėkite į želės sluoksnį.
  11. Šaldytuve laikykite ne mažiau kaip 5 valandas, kol sustings visi sluoksniai.
Receptai
Receptas: Nekeptas sūrio tortas su vyšniomis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g (pagrindui naudojau šokoladinius „Selga“ sausainius)
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (33–35 proc. riebumo – įdarui)
Cukrus: 150.00 g (įdarui)
Želatina: 20.00 g (įdarui)
Vyšnios: 1.00 sauja (tinka ir šaldytos – torto viršui papuošti)
Želė: 1.00 vnt. (vyšnių želė pakelis – torto viršui papuošti)
Kaip gaminti

1. Užpilkite ant želatinos 100 ml šalto virinto vandens ir 40–60 min. palaikykite, kad išbrinktų.

2. Torto pagrindui reikalingus sausainius sumalkite mėsmale. Paskui ištiprinkite sviestą, sumaišykite su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberkite į 24–26 cm torto formą nuimamais kraštais. Stipriai spausdama, formuokite pagrindą (ypač gerai paspauskite kraštuose) ir padėkite jį į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

3. Želatiną kaitinkite tik iki užvirimo. Ataušinkite ją.

4. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponę ir gerai viską sumaišykite. Supilkite ataušintą želatiną ir maišykite iki vientisos masės.

5. Dėkite įdarą ant torto pagrindo, paskirstykite tolygiai. Ant torto išdėliokite vyšnias ir iš lėto pilkite ištirpintą želė. Dėkite skanėstą 3–4 val. į šaldytuvą, kad sustingtų (aš dažniausiai palieku tortą nakčiai).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Asta Pažereckaitė

Receptai
Receptas: Nekeptas sausainių tortas su chalva
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.9 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Chalva (vanilės skonio) 200.00 g
Grietinė: 500.00 ml (tirštos)
Sausainiai: 540.00 g (2 pakelių (po 180 g) vanilės ar kondensuoto pieno skonio ir 1 pakelio šokoladinių)
Uogienė (rūgštesnė) (tinka ir šviežios trintos uogos) 7.00 valg. š.
Braškės: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Chalvą su grietine išplakite elektriniu plakikliu ir dėkite 1–2 valandoms į šaldytuvą – tegu skystoka masė šiek tiek pastingsta.

2. Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene. Tada dėkite tamsių šokoladinių sausainių sluoksnį, aptepkite juos chalvos mase, dar vieną sluoksnį ir aptepkite uogiene. Vėl dėkite šviesių sausainių sluoksnį ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6-ą) šviesių sausainių sluoksnį vėl aptepkite chalvos mase (truputį jos palikite kitai dienai).

3. Šonuose peiliu tolygiai paskirstykite nuvarvėjusią chalvos masę. Tortą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite per naktį (mažiausiai 8 valandas).

4. Prieš patiekdami viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis ir mėtomis. Tortą galite paskaninti ir tirpintu juodu ir baltu šokoladu: plona srovele apšlakstykite braškes.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas: Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.0 / 116
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (trapūs sausainiai – torto pagrindui)
Sviestas: 170.00 g (saldžiosios grietinėlės sviestas – torto pagrindui)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (torto pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Sutirštintas pienas: 390.00 g (indelis sutirštinto – įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamoji – įdarui)
Želatina: 8.00 arbat. š. (įdarui)
Želė: 1.00 vnt. (1 pakelis vyšnių arba braškių želė – įdarui)
Braškės: 100.00 g (arba vyšnios (gali būti šaldytos) – įdarui)
Cinamonas: 20.00 g (įdarui)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.

2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.

3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.

4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.

5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.

6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto (šilto) vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.

7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.

8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350400 ml.

9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.

Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)

Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Skanaus!

Receptą atsiuntė Genovaitė Budvytienė

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas
16 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
4.2 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g ((sviestiniai, pyrago pagrindui naudojau „Selgos“ sausainius))
Sviestas: 100.00 g ((pyrago pagrindui))
Juodasis šokoladas: 250.00 g ((200 g tortui ir 50 g – papuošimui))
Kava: 30.00 ml ((stiprios))
Grietinėlė: 250.00 g
Cukrus: 110.00 g
Maskarponės sūris: 500.00 g
Kaip gaminti

Pyrago pagrindas

  1. Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą/smulkintuvą ir sumalkite iki trupinių. Išlydykite sviestą, supilkite į trupinius ir dar kartą viską sumalkite, kol sviestas susimaišys su trupiniais. Jei smulkintuvas visko tolygiai nesumaišo – baikite maišyti su šaukštu.
  2. Gautą trupinių masę sudėkite į skardą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Viską išlyginkite ir gerai suspauskite šaukštu.

Šokolado sluoksnis

  1. Šokoladą smulkiai supjaustykite ir užpilkite karšta kava (be tirščių). Palikite pastovėti minutėlei. Tuomet viską išmaišykite mentele. Jei šokoladas iki galo neištirpo – visą masę pašildykite virš garų, kol šokoladas visiškai išsilydys.
  2. Grietinėlę plakite dubenyje, kol ims standėti. Tuomet supilkite cukrų ir dar kartą lėtai plakite, kol cukrus ištirps (labai svarbu grietinėlės neperplakti, nes ji pavirs sviestu).
  3. Į išplaktą grietinėlę sudėkite maskarponę ir lėtai išplakite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite šokolado masę ir dar kartą gerai ir lėtai išplakite.
  4. Šokoladinę maskarponės masę sudėkite ant paruošto pyrago pagrindo ir išlyginkite.
  5. Dėkite į šaldytuvą per naktį arba bent porai valandų, kad masė sustingtų.

Patiekimas

  1. Paruošto pyrago šonus apeikite peiliu. Kad formos kraštai tikrai atsiskirtų nuo pyrago.
  2. Išimtą pyragą apibarstykite tarkuotu šokoladu. Šalia galite patiekti plaktos grietinėlės.

PASTABOS

Kaip gražiai supjaustyti pyragą? Jei norite, kad pjaunant pyragą prie peilio neliptų kremo masė – prieš tai jį pamerkite į karštą vandenį > palaukite kelias sekundes > išimkite ir greitai sausai nušluostykite > pjaukite pyragą. Karštu peiliu atpjauti gabalėliai bus gražesni ir tvarkingesni. Ką patiekti šalia? Šalia tinka plakta grietinėlė, įvairios vasariškos uogos ir, žinoma, kavos puodelis.

Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

Receptą rasite čia.

Receptai
Receptas: Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 43
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 220.00 g (154 g į miltus sumaltų „Oreos“ sausainių - pagrindui ir 1 pakelis (66 g) „Mini Oreos“ - papuošimui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (arba kokosų sviestas - pagrindui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (pagrindui)
"Philadelphia" sūrio kremas (kreminiam sluoksniui) 400.00 g
„Nutella“ kremas (kreminiam sluoksniui) 270.00 g
Juodasis šokoladas: 70.00 g (konditerinis šokoladas „Nestlé“ arba galima keisti kitu - kreminiam sluoksniui)
Riešutai: 1.00 sauja (skrudinti, sumalti Pekano riešutai - kreminiam sluoksniui (bet nebūtinai))
Želatina: 1.00 valg. š. (kreminiam sluoksniui (bet nebūtinai))
Grietinėlė: 30.00 ml (10% riebumo - kreminiam sluoksniui (bet nebūtinai))
Kaip gaminti

1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (tiek dugną, tiek ir šonus), ant dugno tolygiai paskirstykite paruoštą Oreos trupinių masę, suformuokite kraštelį.

3. Kaitinimo inde pašildykite Nutella kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys. Gautą masę  supilkite ant Philadelphia sūrio kremo ir gerai išmaišykite.

4. Kitame kaitinimo inde supilkite grietinėlę ir šildykite, kol užkais. Tuomet suberkite  želatiną ir maišykite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant Philadelphia sūrio ir Nutella masės, suberkite skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

4. Paruoštą sūrio kremo masę sukrėskite į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginkite paviršių. Viršų papuoškite mini Oreos sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir laikykite šaldytuve visai nakčiai.  

Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“

Receptai
Receptas: Nekeptas riešutų sviesto skonio sūrio pyragas
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 31
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Maskarponės sūris: 500.00 g
Grietinė: 70.00 g
Riešutų sviestas: 300.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (pagal skonį)
Želatina: 3.00 valg. š.
Vanduo: 15.00 valg. š.
Sausainiai: 200.00 g
Žemės riešutai: 3.00 sauja (1 - 2 - sūdytų, skrudintų ir sauja - papuošimui)
Sviestas: 100.00 g
Karamelė „Dulce de Leche“: ( papuošimui) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Gerai išmaišykite maskarponės sūrį kartu su grietine ir riešutų sviestu. Jei saldumo neužtenka, galite įpilti puodelį cukraus pudros.
  2. Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpinkite ne ant atviros ugnies. Atvėsusią ištirpusią želatiną supilkite į maskarponės masę.
  3. Sumalkite sausainius ir skrudintus sūdytus žemės riešutus. Ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant sausainių ir riešutų masės. Viską gerai išmaišę, pilkite į torto skardą ir suštampuokite pyrago pagrindą valgomuoju šaukštu ar rankomis.
  4. Ant suformuoto sausainių pagrindo pilkite maskarponės masę ir išlyginkite paviršų peiliu. Dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad pyragas sustingtų.
  5. Sustingusį pyragą papuoškite skrudintais sūdytais ir sumaltais žemės riešutais ir apšlakstykite karamele.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką